Doorgaan naar hoofdcontent

Pieterpad: Zelhem - Vorden 20.9 km

 We liepen deze keer de route terug, van Zelhem tot iets voorbij Vorden, dat bespaarde ons een extra autorit. In Zelhem zag ik dit leuke beeld van twee jongetjes, het heet 'Paalklimmen' en is er een uit een reeks van zeven beelden van Achterhoekse kinderspelen.

 Nadat we aan het begin van onze wandeling nog wat spetters hadden gehad begon het al snel droog te worden en kregen we zelfs wat blauw in de lucht te zien met af en toe een voorzichtig zonnetje. Dat maakt de wereld meteen een stukje mooier en we genoten van de weidse landschappen.

En van die mooie boerderijtjes, daar genoten we ook van. Je zou er toch bijna voor gaan verhuizen. 

Deze dag bracht veel afwisseling met  mooie stukken bos en dan weer akkers, vaak behorende bij landgoederen.

 Maar ook weilanden met zoals hier een rij knotwilgen er langs. We lopen hier naar buurtschap Linde met de korenmolen 'Ons Belang', links op de foto te zien. 

 Nadat we deze beek overstaken liepen we recht op kasteel Vorden aan. Ik zal in een later blogbericht nog wat laten zien van al die mooie kastelen en landhuizen die in deze streek staan en waar we deze dag veelvuldig op getrakteerd werden.

 Deze wegwijzer stond vlak voor Vorden en laat zien dat we op de helft van het Pieterpad zitten. Nog een stukje te gaan naar Maastricht.

10 januari 2020

Reacties

Bertiebo zei…
Het is een mooie streek lijkt mij. Ben er wel geweest, maar niet vaak
Deze etappe is de eerstvolgende van het Pieterpad voor ons, leuk vooruitzicht.
Marthy zei…
Iemand vertelde ons dat dit het mooiste deel van het Pieterpad is. Of dat zo is kan ik vertellen als we in Maastricht aankomen;-)
Marthy zei…
Jullie gaan genieten!
Emie zei…
Het coulissen landschap hè. Na elke bocht is er iets anders te zien. Ik vind het schitterend.
anja zei…
Het mooiste lijkt me lastig, want iedereen vindt weer iets anders mooi. Zo vind jij bossen niet zo mooi, terwijl anderen daar juist van genieten. Ik denk dat de diversiteit aan landschappen in zo'n klein landje wel heel mooi gevangen is in de totale route.
Marthy zei…
Helemaal waar, Anja.
Al die kastelen en grote huizen, het is mooi om te zien en ik verheug mij op je foto's hiervan.
Sjoerd zei…
Mooi verslag, ik zag op het bord dat je nog een heel eind moet lopen voor je hier in de buurt bent...
Stuk voor stuk prachtige foto's. Het beeld van de jongetjes - met de droog gebleven delen - het rode tapijt van beukenbladeren, de boerderij, het pad langs de wilgen...schitterend!
Marthy zei…
Rode konen krijg ik van je;-)
miekequilt zei…
Wat is het daar toch mooi.
Marleen zei…
Prachtig! En met wandelen zie je gewoon het meest 😊
In de weer zei…
Oh ja bij kasteel Vorden fietsten we door prachtige lanen, het is er zó mooi. Nou Marthy er staat je nog veel moois te wachten eer je in Maastricht bent.
Marthy zei…
Ik verheug me erop, Toos.
Marthy zei…
Helemaal waar, Marleen.
Unknown zei…
De klimmende jongens staat in Zelhem (daar staan er nog meer)
Marthy zei…
Stom, ik wist dat het Zelhem was, ik zocht het beeld nog even op internet en ik schreef Vorden. Maar ik heb het verbeterd, bedankt.
Coby Breitner zei…
Ja prachtig en ik ken het allemaal, ik woon nl in Den Haag/Nootdorp maar wij hebben een 2e huisje in Ruurlo. Altijd vakantie gevoel en ik zou er ook zo naartoe verhuizen hoor.
Marthy zei…
En wij hebben een vakantiehuis in Frankrijk en 's winters wil ik graag in de buurt van kinderen en kleinkinderen zijn dus die kant op wonen gaat niet. Maar er af en toe genieten tijdens het wandelen is ook fijn.
Mooi! Wij gaan normaalgesproken in februari ook weer op pad! X
Marthy zei…
Leuk Alet, veel plezier alvast.