Doorgaan naar hoofdcontent

Onze vallei II

Dit is een van de vele zwemplekken in de vallei. Onze kleinkinderen noemen het 'de put' en vermaken zich er kostelijk, zij springen van de rotsen het water in wat daar heel diep is. Ik heb de foto genomen van de brug erboven, dus het is niet goed te zien hoe hoog de rotsen zijn.

Toen wij hier 28 jaar geleden kwamen was hier een kleine camping, het grote gebouw was erg verwaarloosd. Het kwam leeg te staan maar gelukkig werd het na een paar jaar gekocht door iemand met twee rechterhanden die het huis maar ook het grote terrein er om heen helemaal opknapte. We stoppen er vaak even om te kijken wat er nu weer gedaan is.

Nog een mooi huis en samen met de oude brug het aanzien waard.

Er hebben vroeger in deze vallei veel druivenstokken gestaan, nadat er een ziekte in kwam is er nooit meer serieuze wijnteelt geweest. Maar de restanten zijn nog overal te zien.

Prachtig, die mossen op de stenen van het gestapelde muurtje. 'Pierre seche'wordt deze vorm van muren optrekken genoemd, droog gestapeld, dus zonder cement. Zo werden vroeger alle muren opgebouwd.

Ja, Mart moest weer veel geduld hebben. Telkens riep ik dat hij moest stoppen omdat ik weer wat zag wat op de foto moest. Ik kan hier in deze vallei blijven knippen, na al die jaren zie ik nog steeds wat nieuws.

Reacties

Bertiebo zei…
Heerlijk hoor, zo'n geduldige man. Ik heb er ook een!
Sjoerd zei…
Mooie foto's, ik vraag me af wanneer die Fransen ook weer in de gaten krijgen dat terug naar het platteland veel mooier is dan wonen in een stad...
Marthy zei…
Door de Coronacrisis is bij veel Fransnen, vooral Parijsenaars, een hang naar het platteland ontstaan. Er is veel vraag naar huizen buiten de grote steden.
Emie zei…
Die stapelmuren zijn zó prachtig. Zo'n authentiek landschap is toch wel heel bijzonder, jullie hebben destijd een goede keus gedaan.
In de weer zei…
Prachtige foto’s van jullie schitterende vallei .
Elizabeth zei…
Het is ook net een klein paradijsje...
Lies zei…
'k Begrijp je, mogelijkheden te over om te 'klikken'!
Lie(f)s.
Heerlijk zo'n inspirerende omgeving!!
Lida zei…
Ik voel intens mee met Mart. Bij ons is het precies andersom. Manlief stopt overal en fotografeert, en ik onderga het dan maar geduldig.
Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie omgeving nooit verveeld!!!
BYE, A. zei…
ah, stapelstenen - er is een gedicht over gemaakt dat heet : Good fences good neighbours make.