Doorgaan naar hoofdcontent

De slag te pakken

Sinds kort zit kleinzoon Luuk op schaatstraining bij schaatsvereniging de Lekstreek en we zijn er gistermiddag een kijkje gaan nemen. Er waren onderlinge wedstrijden en het was leuk om te zien hoe het merendeel van die kinderen vanaf 6 jaar al een mooie slag hebben. Als je het een beetje in de benen hebt, en dat had Luuk, dan kan je met een jaar of twee schaatstraining voor de rest van je leven goed schaatsen.

Iedere zaterdagmiddag trainen hier in een schaatshal aan de rand van Dordrecht ruim honderd jonge kinderen uit de Krimpenerwaard.

Schaatstrainngsvereniging Lekstreek is de grootste schaatsvereniging van Nederland en heeft gezorgd voor vele sportieve successen zoals de Landelijke, Europese en Wereldtitels, de Olympische medailles, wereldrecords en werelduurrecords van Hein Vergeer, Leo Visser en Jan en Ineke Kooiman, Hein Otterspeer, Patrick Roest en Erik Jan Kooiman. Allemaal mensen uit de Krimpenerwaard, ik ben er best trots op.

Luuk viel niet in de prijzen maar alle kinderen kregen het trofeetje links vooraan.

Hopelijk komt er nog eens ijs in de sloten maar gelukkig heeft Nederland aardig wat overdekte ijsbanen. Verschillende fietsmaten van Mart, mannen van rond de tachtig jaar, trekken al jaren in de winter met veel plezier wekelijks hun baantjes in Rotterdam.

Reacties

Emie zei…
Oh, wat een heerlijke sport vind ik dat. Leuk voor Luuk dat jullie kwamen kijken!
Bertiebo zei…
Mooi dat je kon kijken. Onze twee oudste kinderen hebben altijd geschaatst zodra dat kon. Ik vond het toen erg jammer dat er toen nog geen ijsbaan in de buurt was, anders had ik ze schaatsles laten nemen.
Elizabeth zei…
Aha, daarom moesten jullie naar Dordrecht! Ja, die ijsbaan is leuk...
Wat goed dat Luuk op schaatstraining zit. Veel kinderen leren het bijna niet meer. Misschien is het ook wel wat voor Guus t.z.t.....
KnutzEls zei…
Wat leuk, vond het ook altijd heerlijk als er ijs lag en de kinderen gingen schaatsen.
Judy zei…
Veelbelovend! Leuk dat jullie gingen kijken!
Janny zei…
Fijn dat Luuk daar plezier in heeft en leuk dat jullie konden gaan kijken.
Van die schaatstrainingen gaat Luuk nog veel plezier krijgen. Heet lijkt me heerlijk als je goed kunt schaatsen en dat moet je als kind leren! Nu duimen voor natuurijs!
In de weer zei…
Wat staat hij mooi op de foto, misschien een kampioen in de dop.
We houden het in de gaten :-)
Heerlijk voor jullie om Luuk zo bezig te zien.
Sjoerd zei…
Nou weten we in ieder geval waarom je daar was... Een mooie echt Nederlandse sport.
miekequilt zei…
Wat een leuke sportieve knul. Vroeger schaatste ik ook, maar heb de liefde hiervoor niet op man en kinderen kunnen overdragen. Jammer, want het is echt een leuke sport.
Anoniem zei…
Zo leuk wanneer kleinkinderen een sport beoefenen. Hier is het ook schaatsles (Sven Kramer academie), voetballen en korfballen. Zo lang zij er plezier aan beleven is het goed. Opa en oma komen wel aanmoedigen.
Alhoewel er wel een regel is “het lidmaatschap geldt niet voor 4x of zo. Het seizoen moet bij de teamsporten worden afgemaakt.
Lies zei…
Toch mag je trots zijn op je kleinzoon!
Jong geleerd...
Lie(f)s.
anja zei…
Leuke schaatsbaan is dat! Was een geliefd uitje als kinderfeestje in de tijd dat mijn dochter naar de basisschool ging.
bemar zei…
Leuk om de kleinkinderen te kunnen zien tijdens het beoefenen van hun sport. Bij mij zitten er twee op [peuter]gym en de oudste gaat naar de scouting...
Ik heb een paar jaar les gehad, kan dus ‘pootje over’, maar echte liefhebber ben ik nooit geworden. Iets met teveel heuvels en weinig water in de buurt denk ik
Jolande zei…
Zo leuk schaatsen.
Zelfs al is er hier natuurijs mag je nog niet schaatsen op de vijvers: véél te gevaarlijk...pfff
Aan onze kant is er in Leuven een ijsbaan en daar gingen onze kinderen altijd schaatsen.
Een mooie sport, ook echt wel Nederlands .........