Doorgaan naar hoofdcontent

Gluren bij de Buren

In Warmond is Gluren bij de Buren een bekend fenomeen: de Dorpsstraat als galerie. Achter de ramen aan de Dorpsstraat is allerlei kunst te bewonderen. Kunstenaars uit de regio stellen van 5 tot 20 november hun werken tentoon  Dit jaar waren 70 ramen beschikbaar gesteld door de bewoners van de Dorpsstraat.

Ik las er toevallig over op internet maar was bekend met het gebeuren, zeven jaar geleden was ik er al eens geweest met mijn jeugdvriendin Stan. Er is van alles te zien achter de ramen: schilderijen, beelden, sieraden, wandkleden, keramiek en fotografie. Heel divers dus en er zitten mooie kunstwerken bij.

Dit werk bijvoorbeeld had ik zo wel onder mijn arm mee willen nemen. Prachtig geschilderd.

En dit schilderij was gemaakt van wol en zijde. Ik kan me herinneren dat ik het werk van deze kunstenares zeven jaar geleden ook al zo mooi vond.

Deze papaverbollen zouden beslist niet misstaan in onze Franse tuin. Maar ze waren vrij kostbaar en ik denk niet dat ze in onze auto passen.

Kleine paneeltjes maar ik vond ze erg leuk.

Je loopt voor je plezier door die Dorpsstraat daar in Warmond, er staan mooie oude panden tussen. Dit is 'Het Oude Doktershuis', meer dan een eeuw in het bezit geweest van een doktersfamilie waar opeenvolgend drie huisartsen woonden en praktijk hielden.

'Jongensdroom' heette dit beeld. Gewoon grappig.

En dit grote werk hing in de etalage van een woninginrichtingszaak. Door de afmetingen maar ook door die doordringende blik in de ogen moest je er wel naar kijken.

Niet alle kunst vonden we even mooi maar dat geeft niet, door het allemaal te bekijken merk je vanzelf wat je aanspreekt. Heel leuk om te doen, deze kunstwandeling. Tot 20 november dus en te combineren met een historische wandeling rond en door Warmond.

Reacties

Jolande zei…
Bij ons in het dorp in Belgie is ook zoiets, maar dan moet je de huizen in en met iedereen praten.
Dit achter de ramen spreekt mij meer aan.
Dat portret van Cillian Murphy vind ik heel erg knap gemaakt.
Marthy zei…
Wat leuk om te weten dat dit een portret is van een bekende Ierse acteur, dat wist ik niet. Bedankt Jolande.
Wat leuk al die kunst achter de ramen.
Wat een ontzettend leuk idee. En heerlijk om er zo langs te wandelen, helemaal in je eigen tempo.
miekequilt zei…
Die laatste herken ik meteen. De hoofdrolspeler uit Peaky Blinders. Een heel spannende serie op Netflix. De andere werken zijn ook mooi, vooral de papaverbollen.
Haha, ik was al heel benieuwd naar je verhaal, toen je gisteren aankondigde dat je bij de buren zou gaan gluren! Mooi uitje zo!
Emie zei…
Wat een fantastisch idee. Ik hou enorm van dit soort initiatieven en de kunstwerken die je laat zien spreken me ook aan.
KnutzEls zei…
Heerlijk dat gluren en nou eens helemaal met opzet. Die papaverbollen lijken me wel wat.
Lies zei…
Heel mooi concept!
Lie(f)s.
willy zei…
gluren bij de buren...

in dit geval een" must"

een origineel initiatief


prettige avond Marthy
Vandaag waren we voor het eerst in jaren weer eens in een museum. Eerlijk gezegd vind ik enkele werken die jij laat zien heel wat mooier dan wat ik daar zag
Leuke initiatieven zijn dat. Daar loop je voor je plezier!
Coby Breitner zei…
Dit is een portret van een acteur die in de serie Pikey Blinders speelt op netflix en bbc first. Mijn jongens kijken ernaar. Als ik toevallig even een glimp opvang word ik ook altijd gegrepen door die ogen.
Fijne maandag
Sjoerd zei…
Het idee alleen al vind ik leuk. En je hoeft uiteraard niet alles wat kunst heet mooi te vinden.
Judy zei…
Wat een leuke manier van tentoonstellen!
Elizabeth zei…
Ik vind dit supergaaf, en ze zouden het op meer plekken moeten doen!