Doorgaan naar hoofdcontent

Van Koolwijk via Benedenkerk weer naar huis

Prachtig weer dus we zijn heerlijk de polder ingelopen voor een flinke wandeling. Ik had nu al een paar keer 5 km gelopen en wilde vandaag dat getal wat verhogen. Het was er een uigelezen dag voor en je kunt het beter doen dan internet af speuren om koopjes te scoren omdat het vandaag toevallig Black  Friday is. Amerikaans gedoe!

Weilanden vol met zwanen zoals we in voorgaande jaren zagen waren er, op een enkeling na, nu niet in de polder te zien. Maar het is nog vroeg in de winter dus ze kunnen nog komen.

Ja,  hier zitten nog vrij veel wat jongere boeren en die zijn strijdbaar.

Dit heb ik al vaker gefotografeerd, in alle jaargetijden en ik blijf het een mooi beeld vinden. Het ligt aan het fietspad tussen Koolwijk en Benedenkerk, twee buurtschappen die onder Stolwijk vallen.

De Benedenkerkse Buurt is een dubbele buurt wat wil zeggen een sloot in het midden en aan weerszijden een weg.

Deze boerderij staat echt zo scheef. Naar links verzakt dankzij onze veengrond.

Een praatje gemaakt met deze boer die we goed kennen. Hij was zijn slootkanten aan het schonen. Het is eigenlijk een gepensioneerde boer, zijn zoon, leeftijdsgenoot van onze zoon Bas doet al jaren de boerderij. We hebben met zijn drieën even de wereld staan verbeteren. De problemen van de boeren en de plannen van het Hoogheemraadschap om het waterpeil in de Krimpenerwaard te verhogen kwamen langs en daarna de conclusie dat het mooi weer was.


En hij ging weer aan het werk en wij wandelden verder naar huis waar bleek dat we 8.5 km gelopen hadden. Ik ben een tevreden mens!

Reacties

Elizabeth zei…
Schitterend! Zo'n wandeling doet een mens goed en geeft meer voldoening dan dat geshop...
Bertiebo zei…
Hier ook geen zwarte zwanen gesignaleerd. Ik weet een plek waar ze vaak zitten, maar niks tot nu toe
Emie zei…
Een landschap dat nooit verveelt en een lijf dat weer wat langer kan wandelen, ik snap je geluk!
Sjoerd zei…
Mooi stuk gelopen dus. Lijkt me lastig zo'n scheef huis. Dan rollen de gehaktballen de pan uit en de erwtjes van je bord.
Marthy zei…
Ik moet ook altijd aan dat soort situaties denken als ik zo'n scheef huis zie, Sjoerd. Maar waarschijnlijk is het binnen wel wat aangepast.
Anoniem zei…
Ha ha, onze dochter woont ook in zo'n scheef huis, een klosje onder de tafel doet wonderen en het went ook hoor die scheefte. Knikkers rollen allemaal naar het zelfde punt dat is handig opruimen ;-)
Lies
Lies zei…
Echt mooi gelopen van je, wij genieten mee van 't uitzicht! Niets forceren hé...!
Lie(f)s.
In de weer zei…
Eerst dacht ik, nou je had wel even op de koffie kunnen komen, zó in de buurt !
Het dorp naast ons heet ook Koolwijk, maar daar wandel je zomaar niet heen.
Fijn dat je weer wat verder kunt lopen.
Janny zei…
Wat heerlijk dat je weer wat verder kunt lopen, vandaag was het mooi weer. Inderdaad veel beter voor je gezondheid dan je bezig houden met black friday, al die onzin.
Wat goed, dat het al beter lukt, dat wandelen!
Judy zei…
Wat goed, dat je zo ver liep! Mooie knotwilgen!
bemar zei…
Heerlijk gewandeld in dat mooie gebied bij jullie. Ik heb mee genoten! Wandelen zit er bij ons niet in omdat mijn man aan zijn knie geopereerd moet worden en al een jaar zeer beperkt is. We rijden dit soort rondjes dus met de auto
Jolande zei…
Wat een prachtige wandeling.
Ik zag laatst dat het Grey Week was, in de aanloop naar Black Friday...het moet niet gekker worden.