Doorgaan naar hoofdcontent

La Poste in Avignon

Tijdens onze fietstocht in Frankrijk en onze vakantie in Ierland heb ik heel veel foto's niet gebruikt in mijn dagelijkse blog terwijl ze het toch waard zijn om ze te laten zien. Dus ik ga af en toe terugblikken met deze foto'sbijvoorbeeld van een elektrische postfiets in de stad Avignon. Op de bovenste tas achterop staat dat 'La Poste' innoveert en dit vervoermiddel uittest. Wat me meteen opviel dat er ontzettend veel post meegenomen kan worden op zo'n fiets.

Op de achtergrond staat een hoekhuis met een blauwe luifel en Franse balkonnetjes erboven. Het was in vroegere tijden de woonstee van een kardinaal en ik nam aan dat de muurschildering op de zijmuur een afbeelding was van zo'n kerkelijke gezagsdrager maar dat bleek onjuist te zijn. De muurschildering is gemaakt naar een schilderij van Watteau, het is een portret van een melacholieke clown.
Een lezeres van mijn blog maakte me er op attent. Alsnog bedankt!

We zaten op een terrasje waar de fiets voor stond dus ik kon het allemaal op mijn gemak bekijken. Ik was namelijk nieuwsgierig hoe er op zo'n zware fiets opgestapt zou worden. Dat ging eigenlijk heel makkelijk. De jonge factrice stapte op en trapte in die beweging de zware standaard naar achteren waarna de motor direct aansloeg en daar ging ze. Het model is zo ontworpen dat ze laag bij de grond zit. Goed geregeld met zo'n vracht.

Reacties

miekequilt zei…
Wat een mooie fiets. Maakt het werk een stuk makkelijker. En wat leuk dat je ons weer allerlei mooie foto’s laat zien. Dat wordt weer genieten.
Jolande zei…
Handig en slim zo'n lagere elektrische fiets en leuk dat jullie ook nog konden zien hoe ze ermee weg fietste.
In Belgie sjeest de postbode met zijn auto aan de verkeerde kant van de weg over de stoep en gooit dan de post vanuit het raampje in de brievenbussen, die verplicht tegen de stoep aan staan...

Sjoerd zei…
dat zal inderdaad best wel handig zijn daar. Met zo'n vrachtje kun je wel wat elektrische hulp gebruiken.
Janny zei…
Wat een prachtige fiets en handig voor de postbodes.
willy zei…
zo een stevige lage fiets kan best handig zijn


het zal toch wel even wennen zijn


prettige dag Marthy
In de weer zei…
Fijn voor de postbodes, een heerlijke fiets en echt wel nodig om zo’n vracht mee te vervoeren.
Heel wat anders dan in de tijd van le Facteur Cheval, de bouwer van Le Palais Idéal ;-)
Judy zei…
Leuk om meteen de gebruikster van de fiets te zien!
Mooie straatfotografie!
Lies zei…
Onze postmannen rijden ook met zo'n fiets!
Lie(f)s.
Emie zei…
Alleen al deze heerlijke zomerse beelden zijn de moeite waard! Fijn hoor zo'n postfiets, het zal zeker een succes zijn.
bemar zei…
Ik denk dat de postvrouw die bij ons komt jaloers is op zo'n fiets.
Elizabeth zei…
Het is altijd weer heerlijk om vanaf een terrasje te kijken naar de bezigheden van anderen. En zeker in zo'n stad als Avignon!