Doorgaan naar hoofdcontent

Kamphuisen siroopwafels

Als er op mijn werk bij de Goudsche Machinefabriek getrakteerd werd deed men dat altijd met de onovertroffen Kamphuisen siroopwafels, de lekkerste. Deze wafels worden als sinds 1810 gebakken volgens een geheim recept en ik heb er in de tijd dat ik telefoniste/receptioniste was bij de GMF honderden besteld.

Ook door collega's werd me vaak gevraagd om de Kamphuisen wafels te bestellen. Hierover heb ik nog een leuke anekdote. Toen ik een jaar of drie bij de GMF werkte verhuisden we vanuit Gouda naar Waddinxveen waar een hele nieuw fabriek gebouwd was. We hadden daar in het begin nogal wat problemen met de afstelling van het brandalarm, vooral als er veel gelast werd in de plaatwerkerij. Om de klip klap ging dat brandalarm af en vooral de plaatselijke vrijwillige brandweer was dat goed zat. 

Op een ochtend was het weer raak en toen mijn hele hal vol stond met boze brandweermannen en een commandant waar de stoom uit zijn oren kwam wist ik me even geen raad want de voorman van de plaatwerkerij vond dat ze maar even moesten wachten totdat hij de oorzaak wist. Op dat moment kwam de bakker binnen lopen met de siroopwafels die ik voor een jarige collega had besteld. Ik heb de brandweermannen op de banken die in de hal stonden neergezet, allemaal en kop koffie gegeven met een lekkere wafel en het gemopper verstomde, de spanning was er af. De bakker gevraagd of hij nog een paar pakken wafels na wilde brengen en dat was dat.

Dus toen ik verleden week even in Gouda was en de winkel van de Vlaam zag op de Markt ben ik direct een paar pakken van die allerlekkerste wafels gaan kopen. Mart had ze nog nooit geproefd en was het met me eens, beter dan de lekkerste stroopwafel. Dus mochten jullie eens in Gouda zijn, op de Markt 69 zijn ze te koop.

En als je dan de deur uit loopt bij de Vlaam kan je met een paar stappen meteen dat prachtige stadhuis van Gouda bewonderen.

Reacties

Bertiebo zei…
Jij was dus geknipt voor je werk! Mooi verhaal en die stroopwafels ga ik onthouden
Judy zei…
Geweldig verhaal! Nou wil ik ze ook proeven!
miekequilt zei…
Mmmmm, stroopwafels vind ik heerlijk. En als dit het adres is voor de lekkerste wafels, gaat het meteen op het lijstje voor als we naar Gouda gaan.
Fijne zondag!
Edward McDunn zei…
Oh ja, stroopwafels, die ruiken ook zo lekker als ze nog warm zijn hè?
Wat een leuk winkeltje.
Janny zei…
Heerlijk, stroopwafels. Een prachtig stadhuis met di vrolijke luikjes.
In de weer zei…
Heerlijk stroopwafels !
Boven op een kop hete koffie leggen en dan warm opsnoepen, mmmmm!!!
Sjoerd zei…
Dat moet ik even onthouden, de vriend van mijn dochter komt uit Gouda.
KnutzEls zei…
Een adres om te onthouden.
Ik ga het onthouden voor over een paar weken, als ik in Gouda ben.
Emie zei…
Mooi en smakelijk verhaal Marthy!
Jolande zei…
Wat een leuk verhaal.
Wij namen jaren geleden stroopwafels mee voor een aantal mensen in São Miguel en die vonden dat ook heel lekker.
Tot onze grote verbazing zagen we dit jaar dat ze in de grootste Supermarkt in Ponta Delgada nu ook stroopwafels verkopen.
Vast niet zo lekker als die bij jou, maar toch lekker.
Anoniem zei…
Let op hè, Marthy heeft het over sIroopwafels en in de reacties gaat het over sTroopwafels ;-) ja ja er zit verschil in.
Lies
Marthy zei…
Je hebt gelijk Lies, deze siroopwafels zijn geen stroopwafels en de echte Kamphuizensiroopwafels zijn maar op één adres verkrijgbaar, namelijk Markt 69.
Jolande zei…
Hahaha inderdaad ik zal mijn brilletje poetsen.
Maar ja als Nederlandse in het buitenland denk ik regelmatig aan sTroopwafels.
bemar zei…
Leuk verhaal, ik ben gek op stroopwafels!