Doorgaan naar hoofdcontent

Rookvrije Generatie



Dat is leuk, komt kleindochter Saar met haar hele klas in de krant. Samen met een wethouder van de gemeente Krimpenerwaard.


Alle openbare speelplekken in de gemeente Krimpenerwaard zijn binnenkort zichtbaar rookvrij. Donderdag plaatste wethouder Irma Bultman de eerste stoeptegel met de tekst ‘Rookvrij’ in de speeltuin aan de Griend in Stolwijk. Ze deed dit samen met enkele kinderen van de sport-BSO Stolwijk. 

De komende tijd wil de gemeente meer speelplekken rookvrij maken en daarmee bijdragen aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. 

Sinds augustus 2020 zijn alle schoolpleinen al rookvrij. Via de website van de Rookvrije Generatie hebben inwoners aangegeven welke locaties zij rookvrij willen hebben. Rookvrije speelplekken worden het vaakst genoemd, dus daar is men mee begonnen. En de rookvrije zones zijn te herkennen aan die mooie stoeptegel die Saar hier samen met de wethouder mocht leggen.

Prima initiatief van de gemeente Krimpenerwaard!


Reacties

Sjoerd zei…
Hier rookt absoluut niemand, ook de kinderen gelukkig niet. Toch zie ik nog steeds jeugd roken. Ik vraag me wel eens af wie van die kinderen die daar nu achter staan straks toch beginnen.
Edward McDunn zei…
Wat leuk dat je kleindochter in de krant komt, leuke foto's hoor.
Een dikke duim voor Krimpenerwaard!
KnutzEls zei…
Dat is leuk nieuws.
Petra1945 zei…
Grappig, zelfs voor ons bloglezers is jullie kleindochter onmiddellijk herkenbaar! Ze staat er mooi op en het initiatief is uiteraard prijzenswaardig.
Jolande zei…
Wat leuk én goed.
Emie zei…
De rookvrije generatie is een geweldige actie, ik wordt blij van elke tegel die ik daarvoor zie liggen. Dat Saar daar aan mee heeft geholpen is echt hartstikke leuk!
Heel goed! En vanaf 2032 (pas) geen sigaretten meer te krijgen in supermarkt en bij tankstation. Alleen vervelend dat België en Duitsland niet meedoen, dus eventjes hup de grens over …..
Janny zei…
Een goede actie, ik ben blij dat onze kinderen niet roken al heb ik het vroeger zelf wel gedaan, gelukkig al 40 jaar geleden gestopt.
In de weer zei…
Een goedinitiatief, leuk dat Saar mee mocht helpen !
Mooie foto’s.
Hier rookt gelukkig geen enkel kind en ook aangetrouwd niet.
Tot heden toe de kleinkinderen ook niet en ik hoop dat het zo blijft.
Lies zei…
Knap initiatief!
Lie(f)s.
Judy zei…
Goeie actie! Ik heb zelf wel gerookt (al lang geleden gestopt), maar gelukkig is mijn zoon er niet aan begonnen.
Bertiebo zei…
Superleuke foto's en goed nieuws. Is dat Saar haar HELE klas??
Marthy zei…
Dit is de sportklas van de BSO.
Wat een mooie foto en goed initiatief!