Doorgaan naar hoofdcontent

Jonge talenten

Zaterdagmorgen waren we al vroeg op weg om kleinzoon Sebas op te halen in Scheveningen en hem daarna naar Rotterdam te brengen waar hij bij Excelsior speelt. Dit seizoen is Sebas bij deze club uit de eredivisie gaan spelen en dat betekent drie keer trainen in Rotterdam en dan 's zaterdags of 's zondags een wedstrijd. Dat vergt heel veel organisatietalent van zijn ouders dus als wij een keer kunnen invallen doen we dat met plezier.

Er wordt vier keer 20 minuten gespeeld maar deze keer kwam er nog tweemaal een kwartier bij. De tegenpartij, Fortuna Sittard, kwam met 24 man uit Limburg en om die jongens allemaal de kans te geven om een poosje in het veld te staan werd er wat langer gespeeld.


Vooraf en tussendoor zijn er voortdurend tactische besprekingen, het gaat er behoorlijk professioneel aan toe.


Dit zijn jonge talenten, die hebben het voetbal in hun bloed zitten. Of er ooit wat uitgroeid is nog maar de vraag, maar een heel klein procent komt bij een topclub terecht. Maar allemaal, ook onze kleinzoon, doen ze niets liever dan voetballen en hebben ze allemaal de wil om nog beter te worden. 

Sebas speelt bij jongens onder twaalf en er zit ook een meisje in zijn team en die speelde heel goed. Het is echt een plezier om deze kinderen, wat dat zijn het nog, te zien voetballen. Ze hebben al zoveel techniek in huis.

Excelsior won met 8 - 2. Sebas scoorde drie keer maar één doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.
Je zou toch denken dat zo'n kind doodmoe zou zijn, ze speelden namelijk ook nog op een groot veld, maar op de terugweg zat hij in de auto al weer te appen met een vriendje om te gaan ballen op het pleintje.

Reacties

Jolande zei…
Wat een mooie actiefoto's heb je gemaakt.
Leuke foto’s Marthy. Jammer voor Fortuna dat ze hebben verloren, haha, dat is mijn Zittesj hart hè ;-)
Marthy zei…
En Feijenoord won van Excelsior en gaat aan kop. Manlief in feeststemming.
In de weer zei…
Geweldig voor Sebas om daar te mogen spelen en jij hebt het allemaal mooi in beeld gebracht.
Heerlijk dat jullie als grootouders er zo van me kunnen genieten.
Emie zei…
Geweldig als kinderen zo'n passie hebben. Heerlijke actiefoto's en ook de wijnboer was in feeststemming vanwege Feijenoord!
Bertiebo zei…
Leuke foto's, ze hebben ook al echt zo'n houding, zo'n echte houding
willy zei…
leuke actiefoto's Marthy

een goede hobby voor die jongens

zolang hij het, maar leuk vindt

prettige dag

miekequilt zei…
Wat heerlijk om mee te kunnen maken hè. Zoveel sportiviteit is geweldig leuk om te zien. En dankzij jouw foto's kunnen wij lekker meegenieten.
Die jongens hebben zeker oneindig veel energie.
Janny zei…
Wat een leuke actiefoto's. Zelf heb ik helemaal niks met voetbal, maar het is fijn als de kinderen enthousiast zijn.
Sjoerd zei…
Leuk toch dat zo'n jongen ook de kans krijgt om dat waar te maken. Mooie foto's.
Leuk om die kinderen zo enthousiast te zien voetballen, hoor en ook leuk om als opa en oma langs de kant van het veld te staan. Jullie hebben vast alle voetballertjes goed aangemoedigd! Maar……ik herkende Sebas bijna niet: andere coupe!
Lies zei…
Hij meent het!
Lie(f)s.
Lianne zei…
Leuk is dat hè naar de voetbal gaan. Onze kleinzoon, 17 jaar, speelt nu bij Feijenoord. Inderdaad 3 keer per week trainen. Hij gaat met de trein vanuit Roosendaal en op zaterdag een wedstrijd. Wij rijden ook vaak en gaan op zaterdag kijken.
Wat een actiefoto's, Marthy, prachtig!
bemar zei…
Een trotse oma die hier mooie foto's showt!
Leuke foto's. Wat fijn om die jeugd zo enthousiast te zien.
Ik denk altijd, zoals in het liedje "De eenzame fietser" van Boudewijn de Groot: "als hij maar geen voetballer wordt, ze schoppen hem misschien half dood", maar het is wel fijn als ze zich van jongs af aan fijn kunnen uitleven in een sport. Lief dat jullie zo inspringen voor het vervoer!!!!