Doorgaan naar hoofdcontent

Murals onder een viaduct

Ik zei het al in een vorige blog, we zijn ontzettend veel murals tegengekomen tijdens onze fietstocht in Frankrijk en onze rondreis in Ierland en die ga ik de komende tijd laten zien.

Toen we half september vanaf de kust heen en weer naar de stad Montpellier fietsten kwamen we onder een viaduct tientallen murals tegen, links en rechts van ons, zo ver we konden zien. Ik kon ze natuurlijk niet allemaal fotograferen, sommige waren echt te ver weg. Maar op de terugweg hadden we een iets ander fietspad genomen en kon ik er weer een heel stel op de foto nemen. Ze waren stuk voor stuk prachtig en doordat ze onder het viaduct tegen en regen en wind beschermd waren van mooie kwaliteit.

Deze mural is nageschilderd van een bekende foto van Salvador Dali. Wij zijn een aantal jaren geleden in het museumvan deze veelzijdige kunstenaar geweest wat staat in Figueres, Catalonië. Als je er ooit in de buurt bent, het ligt 150 km van Barcelona moet je het beslist bezoeken. Alleen de buitenkant van het gebouw is al een feest om te zien.

Reacties

Janny zei…
Prachtig, wat een vrolijke kleuren zijn er gebruikt!
Jolande zei…
Prachtige murals, dat fleurt zo'n saai viaduct enorm op.
Ik hou van Dali, heb ooit eens een miniatuurkamer gemaakt in zijn stijl.
miekequilt zei…
Ze zijn mooi op die turkoois achtergrond.
Emie zei…
Wat is het toch fijn als grauw beton of lelijke gevels op deze manier van kunst worden voorzien. Ik hou van deze kleuren!
In de weer zei…
Prachtig Marthy, ik kan er ook zó van genieten !
Sjoerd zei…
Ze zien er in ieder geval vrolijk uit...
Mevrouw W. zei…
Wat prachtig!
Wij zijn ook in het museum geweest en het is inderdaad een aanrader.
Judy zei…
Ze zijn prachtig!
Mooi zijn ze zeg. Leuk om ze zo maar tegen te komen onderweg.
KnutzEls zei…
Daar spat de kleur van af.
Lies zei…
Knap geschilderd!
Lie(f)s.
Jan uit Perth zei…
Gaaf! En het fleurt de boel enorm op!
Bertiebo zei…
Leuk! En die Dali is geweldig. Hij krijgt blijkbaar wat hij verdient of heeft uitgelokt, ik heb zeker drie murals in een mapje met het hoofd van Dali
bemar zei…
Bijzonder mooi, ik vind het altijd zo knap..
Elizabeth zei…
Dat moet toch moeilijk zijn om zò groot te schilderen... Ik zou helemaal in de war raken met de verhoudingen. Ze zijn prachtig om te zien!