Doorgaan naar hoofdcontent

Een voorspoedige reis

Vroeg in de middag zijn we gisteren weer aangekomen in de Ardèche. We hebben er twee dagen over gedaan met een overnachting in de buurt van Chalons sur Saône. Een chambre d'hôte waar we ook konden eten, erg fijn, dan hoef je niet meer op zoek naar een restaurant. Een mooie kamer met een erg aparte badkamer.

Alles zat mee gistermorgen, we reden om halfnegen al weg, konden binnen 10 minuten de snelweg weer op en deden boodschappen in Valence Nord waar de Casino open was. Om half een waren we al in Le Serret, het miezerde een beetje. Water- en gaskraan open, verwarmingsketel aan en vuur in de houtkachel. En dan is het fijn dat je nog een paar uur hebt om de auto uit te ruimen. Op die manier blijf je in beweging en op temperatuur en dat is wel nodig want het huis voelt aan als een ijskelder. Mart ruimt de auto uit en de doosjes die voor het huis bestemd zijn zet hij in de hal en ik ruim ze direct uit en gooi de lege naar buiten. De rest van de spullen gaat naar de kelder.

Ik ben nog even gaan kijken bij mijn potplanten die buiten blijven staan. Op het laatste moment kwam ik eind september nog een kluit droge bolletjes tegen in de kelder en heb ze in een pot gezet in de hoop dat. En verdraaid, ik geloof dat het wat gaat worden met die bolletjes.

Veel onkruid in de potten met vetplanten maar dat is niet erg. Ik doe er nu niets aan maar in april gaat er nieuwe potgrond in zo'n pot en zet de goede stukken van de plant weer terug. Dat gaat zo aan de groei.

Veel kleine struikjes in potten knip ik dan helemaal terug maar wat ik met deze middelste plant moet die ik verleden jaar kreeg weet ik nog niet. Ik heb de naam dus dat ga ik wel een keer nazoeken, 

Reacties

Judy zei…
Gelukkig goed aangekomen! Wat leuk om dan die opgekomen bolletjes te zien. Wat die roodbladige plant is, weet ik ook niet. Ik hoop dat je het ons laat weten.
Sjoerd zei…
Dat is mooi als alles zo voorspoedig verloopt. Ik zou ook als eerste de kachel aanzetten en goed heet stoken... Mooi die WC en douchecabine, Heel apart.
Bertiebo zei…
Fijn om de reis met een overnachting te kunnen doen. Lijkt me.
Marc Dufraing zei…
Zpo - ook weer terug in FR? 'Good to be back home' - en dat telkens weer in beide richtingen. Het is de voorbije weken koud geweest in het Z met nachtvorst tot -4/-5.. O verdag echter zon en dan warmt het in de zon direct op. Een koud huis bij aankomst - heel herkenbaar - enkele weken geleden hier aangekomen en bij het uitladen mijn telefoon ergens gelegd en nog steeds niet teruggevonden. Nooit beseft dat je zo'n ding zo erg kunt missen - maar ongemerkt doe je er steeds meer mee dan enkele jaren terug. En dan ook nog geen internet voor bijna een week - geen enkele manier van communicatie meer met het thuisfront - maar gelukkig goede buren waarop je dan beroep kunt doen.
Het ga jullie goed daar en hopelijk aangename dagen en weken!
In de weer zei…
Heerlijk om weer even in Frankrijk te zijn.
Die bolletjes gaan vast lukken en als die middelste plant een Nandina Domestica is, dan ga je daar veel plezier van hebben.
Fijne tijd daar en werk ze !
Emie zei…
Dat gevoel van thuiskomen en met spiedende ogen alles bekijken, is zo herkenbaar! Veel plezier en succes met al het werk dat op jullie wacht.
John zei…
Het was ook mooi reis weer. Dat scheelt ook. Bolletjes kunnen nogal wat overleven en ben benieuwd wat er uit gaat komen.
KnutzEls zei…
Apart die badkamer. Lekker relaxed met een ovrrnachting. Veel plezier in Frankrijk.
Toen jullie dichtbij le Serret reden, het raam opengezet en de lekkere frisse geur van ‘bijna thuis’ opgesnoven?
Doe ik altijd, zodra we hier de laatste bochten draaien: heerlijk! Geniet maar weer flink van het Franse leven, hoor!
Oh heerlijk om weer in de Ardeche te zijn.
Janny zei…
Fijn dat de reis goed verlopen is, altijd leuk om in een chambre d'hôte te overnachten, zeker als je er ook nog kan eten. Veel plezier de komende tijd.
Ger zei…
Het tikken van het spreekwoordelijke klokje gaat voor jullie in Nederland én Frankrijk op.
Dat is de klok 🕰️ rond genieten.

Veel plezier met alles!
Jolande zei…
Fijn dat de reis voorspoedig was.
Die badkamer ziet er inderdaad wel heel apart uit.
O ja thuiskomen in een koud huis herken ik helemaal, hadden wij ook en dan is bezig moeten zijn inderdaad het beste om warm te blijven.
Veel plezier de komende weken.
Elizabeth zei…
Het lijkt me zò geweldig om weer aan te komen bij je tweede (t)huis...
Goed gepland zo'n reis in tweeën, dat is toch veel relaxter.
En jullie zijn helemaal op elkaar ingesteld bij het uitpakken en aanpakken van de eerste spullen en klusjes.
Veel plezier de komende tijd! En ook hard werken, begrijp ik...
Wat ontspannen lijkt mij dat, om de reis in 2 dagen te maken. En je komt nog eens ergens. Op die badkamer heeft iemand zich heerlijk uitgeleefd. Ik vind het wel mooi.
Fijn om weer even op jullie geliefde plek te zijn. De kou zal gauw vergeten zijn, denk ik.
miekequilt zei…
Wat fijn dat jullie de reis in tweeën knipten. Je hebt tijd zat en zo kun je een beetje relaxt aandoen.
Veel plezier daar, het huis zal wel al lekker warm zijn.
willy zei…
naar de Ardèche en een voorspoedige reis

geniet er samen van Marthy
Lies zei…
Aparte badkamer! Tof!
'k Vermoed blauwe druifjes (die bolletjes!), maar 't is sowieso lente in die pot!
Lie(f)s.
Fijn dat jullie er zo voorspoedig heenreden. Veel plezier daar.
bemar zei…
Geniet ervan daar op je mooie plek!
Weer een fijne dagen in de Ardèche toegewenst!