Doorgaan naar hoofdcontent

Kwebbelende kinderstemmen

Ik hou van rust, ik hou zelfs van stilte. Ik ben niet gesteld op allerlei geluid, ik geloof niet dat ik in een stad zou kunnen leven. Daarom ben ik helemaal op mijn plek in ons gehucht in de bergen van de Ardèche. En ook hier in ons Stolwijkse dorp is het niet bepaald druk te noemen op de plek waar wij wonen en dat is goed zo. 

Het enige geluid wat hier in het appartement goed doorkomt is van een klas met kwebbelende kinderen die van en naar de sporthal lopen. Dat gebeurt een paar keer per dag en ik vind het een gezellig geluid waar ik blij van word, het is me nooit teveel. Ik hoor ze vaak al van verre aankomen en als ik denk dat het de klas van Luuk of Saar is ga ik even op het balkon staan om te zwaaien. Haha, dan zwaait de hele klas terug, ook de juffouw of de meester.

Reacties

Bertiebo zei…
Ik dacht dat het over kwetterende vogels zou gaan. Die ik nu hoor. Ik woonde vroeger naast een school en mijn moeder zwaaide ook altijd
Judy zei…
Ik woon vlakbij een school om de hoek. Vanuit mijn huis hoor ik ze niet, maar als ik langs het schoolplein loop is het een lawaai van jewelste. Leuk lawaai.
Sjoerd zei…
Ik woon langs een drukke doorgaande weg en dankzij de gemeente die in de straat overal, ook bij onze koopwoning, geluidwerend glas heeft geplaatst, is het hier ook rustig.
KnutzEls zei…
Er is storend geluid, maar kwetterende kinderen maakt vrolijk.
John zei…
Voor rust moet je hierop of aan het dorp wonen.
Emie zei…
En als ze dan nog lopen te zingen, kan je je geluk helemaal niet op.
Edward McDunn zei…
Wat leuk dat ze naar je zwaaien, daat wordt je blij van toch?
Janny zei…
Dat is beter "lawaai" dan van auto's, hier wonen we gelukkig ook erg rustig.
Jolande zei…
Wat leuk dat ze naar je zwaaien. Hier zwaaien we ook heel wat af, kost niets maar maakt het leven zoveel gezelliger.
Wat rust betreft, dat gevoel ken ik wel, ik zou ook niet meer in een stad willen wonen, maar ik besef heel goed dat we enorm bevoorrecht zijn met de plekken waar wij wonen.
In de weer zei…
Gezellig geluid toch ! Ja kinderen kwebbelen altijd, ongelooflijk :-)
Lies zei…
Je moet maar een huis hebben dat 'niet' geïsoleerd is..., en luidruchtige buren... Kinderstemmetjes storen niet...
Lie(f)s.
Anoniem zei…
Dat vergeten Luuk en Saar nooit meer en blijft hen bij als oma zwaaide altijd. Mijn oma woonde naast ons kleuterschooltje in de pauze kreeg ik altijd ;-) een snoepje of kauwgom door de heg heen.
Lies
Margriet zei…
Gezellig al die kwebbelende kinderen, ook leuk om even te zwaaien!
miekequilt zei…
Jullie wonen zo’n beetje net als wij. Ook met een school om de hoek en we genieten van de gezellige stemmen. Gelukkig hebben we een goed geïsoleerd appartement, want we wonen aan een doorgaande, redelijk drukke weg. Maar ja, dat weet je allemaal al hè.