Doorgaan naar hoofdcontent

Tuinwerk

 Mart heeft ook de grote lindeboom gesnoeid. Ieder jaar worden de omhooggroeiende takken uit de top gehaald, zo blijven we zicht houden vanuit de tuinkamer. En dan knipt hij rondom nog wat takken zodat de boom niet al te breed wordt. Ik ontfermde me gisteren over alle takken die op de grond kwamen te liggen, op de foto is al minstens de helft weggeruimd.

De takken van de moerbei zijn vrijwel recht, dat is makkelijk weg te ruimen, maar deze takken gaan alle kanten op en al dat takkenspul moet twee terassen lager gebracht worden. 

Op deze foto is te zien dat in de moestuin van buurman Daniël al veel gedaan is. Die heeft al drie grote bedden helemaal schoon en waarschijnlijk zitten de aardappels er al in. Dat zal bij ons moeten wachten tot begin april.

Dus ik heb alles fijn geknipt boven een tuinafvalzak, dat is makkelijk beneden brengen en als het eenmaal droog is past het ook goed in de verbrandingston.  Die tuinafvalzakken kopen we tegenwoordig toch van wat betere kwaliteit, de goedkopere van de Lidl en de Action slijten hier te snel. We hebben een groot terrein en vooral ik sleep die zakken altijd achter me aan. En deze zakken zijn ook lekker groot.

De wat dikkere takken heb ik op een hoop gegooid, daar kan ik niets mee met mijn snoeischaartje. Mart maakt ze wat kleiner en gebruikt ze als aanmaakhout nadat ze een jaartje gedroogd zijn.
 

Reacties

Sjoerd zei…
Toch ziet het er bij jullie ook al een stuk beter uit. Volgens mij kun je tevreden zijn over wat er al allemaal gebeurd is.
John zei…
Ik ben met hetzelfde klusje bezig.
Emie zei…
Precies de zelfde klussen hier maar dan met olijfbomen.
Dat ziet er goed uit. En wat oogt het heerlijk zonnig!
Janny zei…
Fijn dat jullie zulk mooi weer hebben bij al dat tuinwerk.
In de weer zei…

Snoeihard werken daar bij jullie.
Wel leuk werk, hier liggen de takken van de bolacacia klaar om kortgeknipt te worden.
Judy zei…
Ik wou ook al zeggen: takkenwerk! Maar iemand was me voor! :)
Terwijl wij elders zijn hebben onze zonen thuis flink gesnoeid :-‘
Jolande zei…
Ik dacht hetzelfde als Bertie toen ik je blog las :-)
Lies zei…
Veel werk, (straks) mooi resiltaat!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Wat een werk hè... Maar het moet wel gebeuren. Slim om alles in zo'n zak mee te slepen als je hoogteverschillen hebt!
bemar zei…
De aardappelen er al in? Toch wel erg vroeg zeker?