Doorgaan naar hoofdcontent

Knipperdeknip

Terwijl de dames zondag lekker liepen te wandelen waren hun mannen hard bezig om de muur verder omhoog te brengen. Mart gooit hier weer een paar emmers vol met kleine steentjes en Ernest zoekt een  steen die wil passen. De twee stapels worden steeds kleiner.


De bovenste twee foto's waren van zondagmorgen, ze waren toen net begonnen en deze foto is van maandagmorgen. Kijk eens wat de mannen die dag ervoor gedaan hebben.


En deze foto heb ik gistermorgen genomen, het werk begint het einde te te naderen. Nog niet helemaal want het zal nog wel een puzzel worden om de bovenste laag netjes te krijgen.

Om even wat anders te doen heeft Mart gisteren een van de twee bomen op het terras gesnoeid. Er kwam heel wat vanaf, dat ligt nu beneden, twee terrassen lager. Een paar mooie rechte takken zijn apart gehouden, dat worden de nieuwe bonenstokken voor in de moestuin.

En ondertussen was ik 's morgens naar Privas gereden voor de boodschappen en 's middags heb ik de bessenstruiken en leiboompjes gesnoeid. Het was weer een voldane dag en dat allemaal onder een strak blauwe hemel.

Reacties

Judy zei…
Wat wordt dat muurtje mooi! Een hele kunst!
Bertiebo zei…
Wat zullen jullie weer tevreden zijn!!Echt mooi om die muur weer zo goed te krijgen. En Mart? Doet hij ook wel eens een poosje niks?
Sjoerd zei…
Dat ziet er weer keurig verzorgt uit, goed werk van die mannen. Lijkt me ook wel zwaar werk...
John zei…
Hard werken loont. Veel werk verzet ook zeg. Als de muur straks helemaal klaar is, en de lente er is.. volop genieten.
Emie zei…
Zo knap van die man van jou. En jij faciliteert er omheen. Jullie vormen een topteam.
Edward McDunn zei…
Ik heb er echt bewondering voor, dat julllie dat allemaal zelf doen hoor.
Janny zei…
De muur wordt echt prachtig, fijn dat Mart hulp had, nu de bovenkant nog mooi recht krijgen, maar dat zal ook wel lukken.
Het is weer een geoliede machine daar bij jullie! Top!
Drenthegirl zei…
Something there is that doesn't love a wall,
That sends the frozen-ground-swell under it,
And spills the upper boulders in the sun;
And makes gaps even two can pass abreast.
(From a poem by Robert Frost about stone walls or fences in New Hampshire, US)

Many of these beautiful old walls remain...they were "built" not so much to mark property lines as to clear the land for farming. They have become works of art, lessons in history.
In de weer zei…
Vanaf hier, grote bewondering Marthy voor jullie alletwee !
Lies zei…
Die muur..., da's pure kunst!
Lie(f)s.
Ziet er professioneel uit, die muur van Mart!
Je moet eigenlijk even l’Hebdo d’Ardèche van deze week kopen! Er staat een artikeltje in over het redden van de terrasmuurtjes in de Ardèche, oa bij Largentière. Mart en Ernest kunnen wel zo’n muur ‘adopteren’ en daar nog wat gaan stapelen!