Doorgaan naar hoofdcontent

Het vordert



Het vordert, onze muur. Deze foto is van afgelopen donderdag en je kan zien dat er al een paar lagen gedaan zijn. Hard gaat het niet want Mart moet in de grote hoop zoeken naar een steen in de gewenst maat en er gaan vaak wel een paar van die grote stenen door zijn handen voordat hij de juiste heeft. De onderste stenen bedekt door het het plastic en platen hout vormen een randje voor mijn border waar nu bovenop gewerkt wordt. Ben benieuwd of daar nog planten zullen opkomen in het voorjaar.

Als er weer een laag is gedaan worden er emmers gevuld met kleine steentjes die achter de grote stenen gegooid worden. Daar gaat een laag cement op en ook wat tegen de achterkant van de stenen.

En deze foto heb ik gistermiddag genomen. Het wordt een prachtige muur,  helemaal authentiek, geen cement aan de voorkant te zien. Trots op mijn man die dat toch maar even doet. Je kan zien dat de voorste muur nu het niveau van de achterste heeft wat ook dezelfde hoogte van het pad is.

Dit is het linker gedeelte wat overeind is gebleven. Het ziet er wat zorgelijk uit. Afbreken en opnieuw opbouwen? Vandaag komen er hulptroepen, dan kan er overlegd worden.

Iedere Fransman (of Nederlander) met een oud huis op het platteland in Frankrijk heeft een cementmolen. En deze heeft al heel wat gedraaid. We zijn nog steeds blij dat we bij de aanschaf niet voor de goedkoopste zijn gegaan.

Reacties

Marc Dufraing zei…
Inderdaad - zonder cement/betonmolen kun je hier niet - voor de kleinere klussen heb ik zo'n grote cementmixer gekocht en er al zo veel 'gemak' van gehad dat ik al een tweede mixerstaaf heb moeten kopen. De eerste was al helemaal 'opgedraaid'. De mixer is gemakkelijker te hanteren, snel gepakt en opgeruimd en ook veel gemakkelijker proper te maken. Voor grotere klussen is er dan de betonmolen.
Bertiebo zei…
Nou, je bent met recht trots. Wat een doorzettingsvermogen en wat een kracht heeft jouw man! De muur wordt prachtig. Is al prachtig.
Sjoerd zei…
Die heeft straks eer van zijn werk... Een bijzondere klus.
In de weer zei…
Een hele klus, maar vandaag komt er hulp, erg fijn.
Geluk heb je zo te zien ook met weer, nou ja, zonder geluk vaart niemand wel :-)
Judy zei…
Wat een prachtige kunst, zo'n muur bouwen! Ik vind hem prachtig!
John zei…
Het is best wel een werkje, maar als het af is krijgen jullie wel eer van het werk.
miekequilt zei…
Een hele klus, maar vandaag krijgen jullie gelukkig hulp. Maak er een mooie dag van!
Mevrouw W. zei…
Gelukkig dat hij het niet allemaal alleen hoeft te doen, want wat een werk!
Wat een schitterende muur. Geweldig om dat met eigen handen op te kunnen bouwen. Mart heeft echt eer van zijn werk. En die border, dat komt vast goed planten zijn zo sterk.
Edward McDunn zei…
Geweldig dat Mart dit allemeel doet, wát een werk!
Wat goed van Mart. Je ziet straks geen verschil, maar de muur is dan wel veel steviger dan eerst. Succes met alle hulp. Zal ook nodig zijn om de klus te klaren.
Elizabeth zei…
Wat een klus, maar de aanhouder en de volhouder wint! 💪
Ger zei…
Heb er de twee foto’s die jullie van buurman ontvingen van het ingestorte gapende gat in de oude muur weer bijgenomen en ik kan
me helemaal voorstellen hoe jou manlief zijn hoofd en handen op afstand al bezig waren met dit grote karwei herstellen.
Op dit moment op foto’s al goed te zien hoe het staaltje vakmanschap vordert👍
Jolande zei…
Wat een werk, maar wat wordt het mooi.
Anoniem zei…
Knap hoor!
Met passen en meten wordt.......
Marja
Emie zei…
Krijg al pijn in mijn rug als ik er naar kijk. Maan je hem een beetje tot kalmte?
Lies zei…
Wat een werk! Kunstig!
Lie(f)s.
Een hele klus maar wat wordt het (weer) mooi!!!!
Wat fijn dat het al vordert. Mooi om weer te herstellen in de aard van hoe het was.
Mooi! En een cementmolen behoort hier ook tot de klusuitrusting :-)