Doorgaan naar hoofdcontent

Een koude Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag zijn er overal brocantemarkten in onze omgeving, misschien wel in heel Frankrijk. Wij besloten met vrienden dit jaar naar Le Cheylard te gaan dat wat noordelijker in de Ardèche ligt. Een lachsalvo klonk door de auto toen we moesten stoppen voor een  verkeerslicht, er werd wat verderop in de vallei aan de weg gewerkt. In die meer dan dertig jaar dat wij hier ons huis hebben hebben wij nog nooit één stoplicht in de vallei gezien dus wij vonden dit hoogst vermakelijk.

De markt in Le Cheylard viel tegen, er was niet veel handel. Het is al sowieso geen levendig stadje en de kou hield veel mensen thuis, zowel kopers als verkopers. Het was daar vanmorgen een graad of acht met een koude noordenwind en werkelijk iedereen liep te rillen.

Maar toch weten wij altijd wat op te scharrelen. Onze vrienden een tas met een stelletje oude petanqueballen en wij een heggenschaar. Mart kocht er verleden jaar al eentje op een rommelmarkt maar die kreeg hij helaas niet meer goed afgesteld. Zijn oude schaar was gebroken en om kantjes te knippen gebruikt hij graag een heggenschaar. Hij heeft deze even uitgeprobeerd op een stukje gras en hij knipt goed dus voor drie euro mocht hij mee in de tas van Maarten.

Onze vrienden kochten later nog wat op een andere plek, dat komt later aan de beurt. Vooral de verkoper was interessant.

Wij stonden bij de foto hierboven te kijken naar een tafeltje met mooi schoongemaakt oud handgereedschap en probeerden er achter te komen waar de verschillende stukken voor gebruikt werden.

Ik kijk altijd even of de plek waar we heen gaan te combineren is met een restaurant uit mijn lijst met favorieten en Le Cheylard heeft er een waar wij alle vier regelmatig komen. Kwam dat even goed uit. Zoals altijd heerlijk gegeten daar en ik nam na afloop een klein nagerechtje. Zo niet de man tegenover me waar ik  toevallig mee gehuwd ben. Die kreeg dit voor zijn neus en hij had er totaal geen moeite mee.

Reacties

Judy zei…
Hier vind ik het ook zo koud. Ik heb ook even gekeken bij al dat gereedschap, interessant. En dat is geen toetje, maar een toet!
Sjoerd zei…
Dat handgereedschap zou ook mijn interesse opwekken.
Bertiebo zei…
Jammer van de kou, maar verder een topdag, lijkt me zo!
John zei…
Dat handgereedschap is prachtig. Ik heb zelf ook wat van dat oude spul.
Smakelijk! :)
Emie zei…
Alleen al van het kijken naar dit toetje word ik dik!
Tsjonge dat is echt een enorm nagerecht. Het ziet er intimiderend groot uit. Knap van je man dat hij op kreeg.
Mart krijgt het toetje met gemak op en blijft er nog slank bij ook. Dat is de kunst. Leuk op die Franse markt!
Aleida zei…
Ik krijg gelijk enorme trek. Zo te zien een leuke dag al was het marktje klein
Edward McDunn zei…
Leuk om zo'n markt te bezoeken, lekker neuzen hè?
Dat toetje is een complete maaltijd...hahahaha!
Ger zei…
Hoor van alle kanten dat de temperaturen aan de lage kant zijn voor de tijd van het jaar.
Zoon en schoondochter zijn op culinaire reis(aan de foto’s te zien) in Baskenland en gaan de deur niet uit zonder ☔️.
Heeft ook zijn voordelen die rustige rommelmarkt,dan kan je overal goed bij,en dat oude gereedschap is interessant.
Mart weet zichzelf wel te verwennen met zo’n gevaarlijk lekkere moelleux au chocolat.
Jolande zei…
Dat jullie moesten lachen om het stoplicht snap ik helemaal. Dat hebben wij hier als we meer dan 5 auto's achter elkaar zien rijden; dan roepen we file!
Wat jammer dat het zo koud was dat maakt zoiets toch net minder leuk, maar wat er was kon je nu wel goed en rustig bekijken.
Wat een 'toetje' is dat zeg :-)

Janny zei…
Jammer dat het zo koud was, maar jullie hadden toch een gezellige dag. Het toetje ziet er heerlijk uit, ik snap Mart wel.
In de weer zei…
Hier ook zo’n man die geen moeite heeft toetjes in welk formaat dan ook.
We fietsen het er wel af zegt hij dan ;-)
bemar zei…
Ik krijg enorme trek bij het zien van je laatste foto☺
Lies zei…
Koud, maar toch leuk, én lekker!
Lie(f)s.