Doorgaan naar hoofdcontent

De Zusterklokken

De jonge, stoere Astrid Hekne groeit op in het afgelegen bergdorp Butangen te Noorwegen, waar je van kleins af aan al weet hoe je toekomst eruit ziet. De kleine gemeenschap is afhankelijk van de seizoenen en houdt niet van verandering. Astrid daarentegen heeft wensen voor haar leven waar andere jonge vrouwen niet van durven dromen. Ze koestert heimelijke gevoelens voor de dominee, al beseft ze wel dat ze vanwege haar afkomst geen geschikte echtgenote voor hem zou kunnen zijn. Als ze erachter komt dat haar geliefde dominee de eeuwenoude staafkerk van Butangen met de legendarische Zusterklokken wil afbreken om deze ergens anders weer op te bouwen, maakt ze zich grote zorgen. Volgens de legende zijn de klokken, die ooit door de familie Hekne aan de kerk geschonken zijn, onlosmakelijk verbonden met de voorspoed van het dorp. En voor Astrid wordt het steeds meer duidelijk: als zij niets doet, zal het noodlot over Butangen uitgeroepen worden.

Een prachtig boek, ik heb er van genoten. Het verhaal speelt zich af rond 1880 en wat mij al al lezend opviel was hoe geïsoleerd men toen nog leefde in die bergdorpen. Geloof en bijgeloof speelde een grote rol. Het boek is de eerste van een trilogie, in 2022 kwam het tweede deel uit, Het Zustertapijt.

Reacties

Bertiebo zei…
Nou de vorige trilogie die je hier besprak is me zeeeeeer goed bevallen. Dus ik noteer deze onmiddellijk!
miekequilt zei…
Wordt genoteerd. Ik lees momenteel erg veel, dus deze haal ik binnenkort ook uit de bieb.
KnutzEls zei…
Goed idee, dus eens kijken of de bieb iets heeft.
Idd prachtig boek. Heb hem ook met veel plezier gelezen.
Jolande zei…
Het boek ken ik niet, de staafkerk wel.
Mijn ouders waren helemaal gek van Noorwegen en in mijn jeugd ben ik in Butangen geweest, werkelijk the middle of nowhere.
anneke broos zei…
wat zijn ze prachtig.Ik raad ze iedereen aan,nou,niet iedereeen.Nu wachten op nummer drie.
Emie zei…
Genoteerd. Dank voor de tip!