Doorgaan naar hoofdcontent

Een gevalletje voor een motorzaag

We hadden afgelopen zondag tot een uur of elf regen en hoe welkom die ook was, je bent het toch gauw zat. Dus toen Mart voorstelde om 's middags een stukje te gaan fietsen stemde ik er direct mee in. Voor dit rondje van een kilometer of dertig konden we vanuit huis vertrekken en ik merkte wel snel dat er een pittig windje stond. Maar mijn e-bike heeft allerlei standen om het een mens gemakkelijk te maken en die gebruik ik dan ook.

We waren nog niet lang onderweg toen de route geblokkeerd werd door een omgevallen boom. Nou maken we dat wel meer mee en meestal kan Mart hem dan wel wegslepen.

Maar in dit geval lukte dat niet terwijl die man van mij toch nog steeds erg sterk is. Tillen of trekken, de boom was veel te zwaar, geen beweging in te krijgen.

Geen probleem voor ons, wij konden onze fietsen er wel langs krijgen maar voor een automobilist minder leuk. Als je vlakbij woont en je hebt een motorzaag in je schuur is het zo gefikst maar zo'n ding heeft ook niet iedereen. Dus heb ik toch maar even de pompiers gebeld en er melding van gemaakt. Die hebben er notie van genomen maar of ze er onmiddellijk voor zullen uitrukken weet ik niet, misschien rekenen ze op een brave burger met een motorzaag.

Reacties

miekequilt zei…
Oef, dat was niet zo fijn. Gelukkig konden jullie er langs. Ik hoop dat de pompiers hem snel weggehaald hebben, want een weg moet berijdbaar zijn.
Bertiebo zei…
Leuke serie foto's. Had bijna zonder tekst gekund
Judy zei…
Ja, die heb je niet zomaar bij je, een motorzaag. Hoop dat de pompiers het opgelost hebben.
Emie zei…
Zo te zien was de boom al dood. Een passant met een kettingzaag kan mooi zijn houtvoorraad aanvullen.
Annelies zei…
Echt een werkje voor de pompiers! Op door de weekse dagen is bij ons de gemeentelijke dienst ook snel ter plekke.
Janny zei…
Goed dat je direct gebeld hebt, hopelijk wordt hij snel weggehaald.
Ger zei…
Je zou er maar net fietsen….
Maar gelukkig konden jullie er net omheen.
Ja,zo te zien had die boom zijn beste tijd wel gehad.
Yova zei…
Ojee boom om gevallen. Gelukkig was dit eerder gebeurd. Het was wel oude boom.Goed dat meteen opgebeld hebt. Iemand had dan toch eerder moeten zien? Zagen best wel moeilijk zo. Leuk foto's om laten zien. Fijne avond.
Lies zei…
Zo'n boom(pje), niet zo makkelijk...
Lie(f)s.
In de weer zei…
Leuke korte reportage.
Niet leuk voor de weggebruiker, zo’n obstakel op de weg.
Willy zei…
Hopelijk was ie voor het donker opgeruimd.
Leuke foto's! De eerste vind ik het leukst. Je ziet Mart kijken: hoe pak ik dit aan? Altijd goed, een welwillende burger.
Niet iedereen heeft natuurlijk een motorzaag...
Jolande zei…
Gelukkig dat jullie er langs konden, hopelijk is de boom inmiddels wel weggehaald.