Doorgaan naar hoofdcontent

En ook nog een doos bouten

Gisteren was het 15 augustus, en dan viert men in Frankrijk Marie l'Ascension, Maria ten Hemelvaart. Jawel, Frankrijk is overwegend katholiek, dus alle winkels zijn dicht, iedereen is vrij. Maar er zijn wel volop dorpsfeesten en brocantemarkten en een daarvan is vlakbij ons, 10 minuten met de auto, op de col de Sarasset. Het is daar 825 m hoog dus prachtig uitzicht, hier richting Aubenas.

Vanaf dat men daar met die rommelmarkt begon ben ik er altijd geweest. In het begin was het niets, een paar mensen met wat oude keukenspullen maar langzaam is het toch wat meer geworden en al jaren gaan we hier altijd heen met onze vrienden Maarten en Lilian en we hebben er al heel wat weggehaald. 

In het bijzonder bij een handelaar waar we graag kopen, hij heeft altijd iets voor onze gading. Kijk hier maar even. Dat leuke ladekastje wat ik toen kocht is ondertussen meeverhuisd naar ons appartement en staat in het zijkamertje. Ik zag deze leuke ijzeren stoeltjes bij hem en de koop was snel gesloten. Ze staan nu op onze cour en vormen daar met die plant een leuk hoekje. Hij heeft altijd redelijke prijzen en je kan met hem onderhandelen. Ik kocht de stoeltjes voor 15 euro de twee.
 
We dronken hier nog een koffietje en gingen verder, we hadden nog een markt waar we heen wilden.
Maarten en Lilian hadden deze week vrienden op bezoek die wij ook goed kennen dus we waren met zijn zessen, heel gezellig.

Maarten kocht bij de handelaar van de stoeltjes een ijzeren parasolstandaard. Hij heeft er al eentje en ze zijn reuze handig.

Oh ja, en gezamenlijk kochten de mannen ook nog een doos M6 roestvrijstalen bouten. Mart had ze niet meer en Maarten kon ze ook wel gebruiken. En denk maar niet dat ze er 8 euro voor betaald hebben.
4 Euro rekenden ze af.

Reacties

Judy zei…
Even teruggekeken en ja, wat een leuk ladenkastje! Allemaal goed gescoord weer!
Sjoerd zei…
Dat zijn leuke deals, hier vragen ze de hoofdprijs voor alle producten.
Emie zei…
Het snuffelen op zo'n markt alleen al is gezellig. Goede traditie om dat met vrienden te doen.
KnutzEls zei…
Jullie beginnen echte professionals te worden. Lijkt Salvage Hunters wel... 😁
Met interessante prijzen is zo'n brocantemarkt nog leuker!
Edward McDunn zei…
Dat ladenkastje is inderdaad een juweeltje hoor.
Al die bouten voor €4 was een kooje.
Elizabeth zei…
Ènig, die stoeltjes.. en wat een gezelligheid!
Janny zei…
Die stoeltjes staan leuk met de plant erbij! De rommelmarkt ziet er gezellig uit.
In de weer zei…
De stoeltjes staan daar mooi Marthy, ziet er reuze gezellig uit.
Maar zitten, haha, dat is een ander verhaal
miekequilt zei…
Heel gezellig om samen op pad te gaan. En dan even in het Nederlands onderhandelen over de prijs. En dan met een mooie schat naar huis. Zijn het speciale bouten?
Marthy zei…
Nee hoor Mieke, ze zijn niet speciaal maar wel een maat die je veel gebruikt.
Jolande zei…
Gezellig hoor naar zo]n brocante markt.
Het eerste jaar dat we in Belgie woonden stond ik op 15 augustus voor een dichte supermarkt...dat was dus een leermomentje.
Hier is het ook een vrije dag, mensen gaan dan vooral BBQ´en.
Bij ons voor de deur was het een drukte met auto´s van allemaal mensen die naar het zwembad gingen, niet om te zwemmen, maar om op het beton te gaan liggen/zitten bakken.
Wij hebben deze feestdag gewoon lekker rustig thuis doorgebracht.
marga zei…
Dat ziet er gezellig uit. En geweldig leuke stoeltjes.
Gr. Marga
bemar zei…
Mooi kastje wat je daar kocht in 2016!
Willy zei…
Fijn zo'n feestdag en dat er dan mooie markten zijn. Vooral als je dan ook nog iets naar je gading kunt kopen. Mooie stoeltjes en voor een goede prijs.