Doorgaan naar hoofdcontent

Lac de Saint-Martial

Het is al een paar dagen erg warm hier, dik dertig graden wordt er gemeten. Fijn dat we een natuurstenenhuis hebben met dikke muren van zo'n 80 cm. We hebben luiken voor de ramen en samen met de ramen en deuren zit alles de hele dag dicht. 's Nachts gaat alles open. Omdat we op ruim zeshonderd meter hoog zitten koelt het gelukkig wel af  's nachts en we hebben daardoor met slapen nog geen hinder van de warmte. 

Gisteren zou het ook weer behoorlijk warm worden en we besloten daarom om naar een van de meren  in de noordelijke Ardèche te rijden om wat verkoeling te zoeken.  Het werd het Lac de Saint-Martial, een kunstmatig meer, gelegen op 850 meter hoogte. Aan het water en op die hoogte is het allicht wat koeler.

We kozen een plekje onder de bomen vlak aan het water met uitzicht op het dorp Saint-Martial.

Dat verveelt niet, zicht op zo'n mooi dorp.

Het meer wordt voornamelijk gebruikt voor wateractiviteiten en vissen. Toen we aankwamen lagen alle waterfietsen nog aan de steiger. Het meer is ruim elf meter diep maar aan de kant was een bassin afgezet waar men veilig kon zwemmen. 

In de loop van de dag kwamen er wat mensen op het water om een beetje te spelevaren maar druk was het niet. 

We hadden onze campingstoelen meegenomen en zaten daar heerlijk te lezen in de schaduw. Koffie met wat lekkers en broodjes voor de lunch hadden we meegenomen. Vanaf de plek waar we zaten konden we het hele meer over kijken. Voor herhaling vatbaar dit.

Reacties

Judy zei…
Moest aan jullie denken, met code rood voor het weer in delen van Frankrijk. Wat heerlijk dat het met jullie huis meevalt, en zo'n meer is natuurlijk geweldig!
miekequilt zei…
Wat een goed plan om met die hitte aan het water te gaan zitten. Ik las ook over code rood bij jullie, maar jullie hebben er gelukkig ( nog) geen last van.
Emie zei…
Heerlijke manier om een warme dag toch lekker ontspannen door te komen!
Sjoerd zei…
Het scheelt natuurlijk wel dat jullie de weg weten in de Ardèche.
Klinkt als een lekker dagje, ondanks de warmte.
Edward McDunn zei…
Mooi hoor,heerlijk om met die warmte aan en op het water te zijn.
In Oostenrijk vluchten veel mensen met deze hitte de bergen in of naar een van de vele meren
Bertiebo zei…
Lekker dat je verkoeling wil zoeken en dat dat dan ook lukt op zo'n mooie manier.
Ger zei…
Weer een mooie aangename dag ondanks of dankzij de hoge temperaturen.
Het kost mij tijdens hete dagen met wat omhanden geen moeite om thuis te blijven in een koel gehouden huis.
Mooie omgeving daar, hè. Ik zag dat we in augustus 2019 daar een keer hebben gewandeld en dat ik schreef dat het een hele mooie tocht was maar net iets te ver en net iets te warm! Hadden toen eigenlijk dat meer in moeten duiken!
In de weer zei…
Dat is pas relaxen, heerlijk !
Janny zei…
Fijn dat het in huis lekker koel blijft en dat het 's nachts niet te heet is om te slapen. En zo'n dagje aan het meer is heerlijk met die hitte.
Lies zei…
Alweer zo'n écht vakantiedagje!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Fijn dat jullie huis zo koel blijft en jullie ´s nachts goed kunnen slapen.
Lekker hoor zo´n dagje in de schaduw aan het water.
Ik kan heel erg slecht tegen hoge temperaturen en ben dan ook zo blij dat we nu hier wonen, waar het eigenlijk nooit boven de 25 graden komt.
Willy zei…
Dat is een prachtige plek om verkoeling te zoeken.
Yova zei…
Lekker aan de water zitten is zeker aangenaam met de temperatuur. Wat is daar hele mooie buurt om te fietsen. Mooie foto's. Ben je beetje bij gekomen al die hitte?