Doorgaan naar hoofdcontent

'Snoepjes'

Toen wij afgelopen week bij het Lac de Saint-Martial aankwamen en hier de weg naar beneden moesten nemen om vlakbij het meer te kunnen komen zagen we deze drie auto's staan. Ze stonder daar als het ware tentoongesteld, om gezien te worden zeg maar. De trotse eigenaars stonden erachter in de schaduw van de bomen. Het waren mannen van een jaar of veertig, vijftig, ik schat zo in vrijgezellen of in ieder geval zonder kinderen want een autostoeltje in zo'n kar lijkt me moeilijk.

Alhoewel ik niet warm of koud word van dit soort auto's, Mart trouwens ook niet heb ik wel even aan de heren gevraagd of ik ze op de foto mocht nemen. Leuk voor blogvriend Sjoerd die hier inmiddels een hele serie van heeft gekregen. Natuurlijk was het voor de mannen geen enkel probleem, ze waren duidelijk trots op hun auto's. Zie je het voor je, ik daar hupsend rond die auto's om een paar duidelijke foto's voor Sjoerd te maken en ondertussen de ogen van die kerels in mijn rug die zich waarschijnlijk af vroegen wat dat oude mens met die foto's moest.

Toen ik klaar was heb ik even vrolijk gezwaaid naar de mannen en merci geroepen en ik stapte weer bij Mart in onze auto. We lieten de mannen achter bij hun 'snoepjes' die bij elkaar zeker een fortuin waard zijn.

Reacties

Judy zei…
Hahaha geweldig! Een kinderzitje, nee, dat is fataal voor het imago van deze heren. :)
Yova zei…
Echt geweldig mooie auto te zien. Echt iets voor de jonge lui vind ik. Mooie kleuren. Leuk van Sjoerd.... Alvast fijn weekend.
Sjoerd zei…
Inderdaad een hele mooie serie foto's die ik heb gekregen.
Emie zei…
Ha, ha, ha, je hebt de hele scène mooi beschreven.
Die mannen waren vast helemaal blij met zoveel aandacht voor hun speeltjes!
In de weer zei…
Ik heb helemaal niks met auto’s, alleen wil ik dat hij het ten alle tijden doet.
Onze zoon, zijn vrouw en hun twee zonen daarentegen wel en dan met name Ferrari.
Elk jaar op vakantie naar Italië en elk jaar een bezoek aan het Ferrari museum op het programma.
Vroeger mocht, in ons gezin, ieder om de beurt kerstversiering bedenken en toen had onze zoon bedacht dat het wel leuk zou zijn om er allemaal rode Ferrari’s in te hangen (kleintjes hoor) Ik moet zeggen, het had wel wat en hij had er weer wat autootjes bij om mee te spelen, slim bedacht toch !
Janny zei…
Zelf heb ik ook niks met auto's maar het is wel leuk om te zien hoe sommige mannen er helemaal weg van zijn.
miekequilt zei…
Bij zulke mooie auto’s was ik ook even gaan kijken. Ik snap wel dat je foto’s mocht maken, want de mannen waren natuurlijk heel trots op die mooie auto’s.
Lies zei…
Voor hen is in de kijker staan leuk!
Lie(f)s.
Willy zei…
Leuk dat je zoveel moeite deed voor Sjoerd ;)
willy zei…
een kinderzitje.zal daar wel niet bijpassen...

knappe wagens en dito foto's Marthy

prettige dag
Jolande zei…
Wat lief van je dat je speciaal voor Sjoerd de foto´s bent gaan maken.
Ik kan er ook niet warm of koud van worden, voor mij is een auto een vervoermiddel dat me van A naar B moet brengen, maar ieder zijn meug.
Ger zei…
In mijn optiek zijn liefhebbers van sportwagens of klassieke oldtimers niet per definitie patsers die gezien willen worden.Ik draai al heel wat jaren mee in die sportieve wereld van mensen met passie.
Ik vind het wel charmant uitzien wanneer bestuurder met open kap op zijn gemakkie door mooi landschap zie toeren,ook vaak deelnemers die in clubverband rally rijden.
Mijn kleinzoon en zijn vrouw namen deel aan Ramble Rally door Europa Je doet mee in de auto waar jij het liefst in rijdt. Het draait dus niet om wie de duurste of meest exclusieve auto heeft maar de nadruk ligt op het berijden van de mooiste wegen,je weet pas dag voor vertrek waar het verzamel punt is en verder blijft het van dag tot dag een verrassing waar je heen gaat.Uit hun verhalen en prachtige foto’s/films onderweg gemaakt door professionele fotograaf kan ik je verzekeren dat het een uitermate goed georganiseerde en avontuurlijke trip geweest is.
Ha ha, die Sjoerd wordt maar verwend!