Doorgaan naar hoofdcontent

Wij willen wel mee

Als wij gasten in het vakantiehuis hebben die graag fietsen stellen wij ze altijd voor om over de Dolce Via heen en weer naar Le Cheylard te rijden en we zeggen er altijd bij dat wij wel mee willen als ze dat leuk vinden. 

Dus verleden week deden we die tocht met Henk en Irene en die hebben genoten en wij ook natuurlijk. We hadden heerlijk weer en alhoewel we het al vaak gefietst hebben blijft deze route mooi om te doen en ik zie nog genoeg onderweg om op de foto te zetten. Dit vind ik altijd zo'n mooi plekje met die oude terrasmuurtjes.

En hier zoomde ik flink in om de foto te nemen. Boven dit tunneltje lag een grote moulinage, vroeger een zijderuspfabriek. We stonden van alles te verzinnen waar dit tunneltje voor dienden, het kwam vlak boven het water uit maar behalve romantische verhalen kwamen we nier verder.

Behalve veel gras en onkruid groeit er ook van allerlei mooi blad tussen de stenen aan de over van de rivier, dit is waarschijnlijk een struik in wording.

Een mooi groot huis aan de oever, de veranda met de garages zijn er later aangebouwd. Lijkt me heerlijk wonen daar met de rivier onder je.

Af en toe stoppen we even om naar iets bijzonders te kijken.

De route van Les Ollières naar Le Cheylard is ruim dertig km lang en stijgt heel weinig, het is allemaal vals plat. De 30 km terug hoef je bijna niet te trappen, dan merk je pas dat je de op de heenweg gestegen bent.

In Le Cheylard lunchten we op een vol terras. Onze tafel stond klaar, die was besproken, 
En dan weer terug langs de rivier waar het water altijd maar blijft stromen richting de grote Rhône. 

Reacties

Sjoerd zei…
Dat lijkt me de ideale fietsroute, mooie beelden en op de terugweg bergaf...
Judy zei…
Prachtig, die muurtjes en de rotsen!
Bekende route, leuk.
Yova zei…
Wow wat is dit hele mooie plek om te kijken. Af en toe stoppen om de plekje bekijken. Het ziet geweldig uit daar. Mooie foto's.Fijne dag.
Blijft een mooie route hè. Gelukkig is er nog water in de Eyrieux! We hebben hier alweer te maken met restricties wat betreft waterverbruik.
Emie zei…
Jullie gasten hebben goede gidsen aan jullie en gezamenlijk een fijne dag. Beter kan haast niet.
Wat leuk om samen te fietsen!
In de weer zei…
Mooi is het zeker en jij blijft leuke plekjes ontdekken !
Edward McDunn zei…
Leuk dat jullie dan ook meegaan, dat zal best worden gewaardeerd.
miekequilt zei…
Wat leuk om met de gasten te fietsen. Jullie zijn goede gastheer / gastvrouw.
Jolande zei…
Dat zijn weer hele mooie foto,s.
Ger zei…
Zo kom je als gasten nog eens ergens wanneer gastvrouw en gastheer je naar de mooie plekjes brengen.
Kan me voorstellen dat je onderweg bij wat er nog over is van zijde rups fabriek je hardop gaat denken hoe het in die tijd geweest moet zijn.Er bestonden in de Ardéche begin 19e eeuw heel veel kleine fabriekjes die cocons produceerden en de nodige spinnerijen die veel werk bezorgden aan arbeiders waar in die tijd voor vrouwen en jonge meisjes onder erbarmelijke omstandigheden met een schamel loon het armoe troef geweest moet zijn terwijl in de handel aan ruwe zijde veel geld verdiend werd.
Toen door de monocultuur van de vele moerbeibomen de ziekten onder de rupsen toeslaat en een ramp veroorzaakt onder zijde producenten.Goh,zonder het huis uit geweest te zijn heb ik weer het nodige opgestoken na aanleiding van jou blogpost😀
Niet alleen leuk,maar voor mij ook leerzaam.


willy zei…
de gasten hoeven de gids, maar te volgen..

knappe foto's van deze tocht

prettige dag
Elizabeth zei…
Ja, zoiets moois ... dat word je toch nooit zat?
Janny zei…
Leuk om met de gasten mee te gaan, zo komen ze op de mooiste plekjes!
Jullie wonen daar werkelijk fantastisch. De omgeving verveelt nooit. Er is zoveel te zien en jij weet altijd de mooiste plekjes te vinden. De gasten zullen blij zijn met jullie als gids!
Lies zei…
Fantastisch leven daar!
Lie(f)s.
Willy zei…
Gezellig en leuk om dit rondje met de gasten te fietsen. Het ziet er ook prachtig uit.