Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is van wie?

Voor de tweede keer deze zomer een stoplicht in onze buurt, bijzonder buitenissig, deze keer aan het begin van de vallei in Saint-Julien-du-Gua. 

Daar werd een muur hersteld die waarschijnlijk slecht was. Ik had het nooit opgemerkt maar de eigenaren van de tuin eronder zullen het beslist wel gezien hebben. De muur staat langs de D261, een doorgaande departementale weg met als gevolg dat het departement verantwoordelijk is voor die muur.

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar de eigenaar van de grond, in dit geval de weg boven de muur is tevens eigenaar van de muur eronder.

Het werd echt goed aangepakt, De hele muur vanaf de boom is opnieuw opgebouwd met betonijzeren constructies om hem recht te houden.

 Omdat de betonwagen er stond kon ik even op mijn gemak wat foto's nemen. Men is bijna een maand bezig geweest voordat de muur klaar was.

Maar dan heb je ook wat. Zoals je kan zien is er niet even gauw een betonnen muur neergekwakt maar een muur van granieten stenen zoals men hier eeuwenlang zijn muren heeft gebouwd. Zelfs die ronde koppen op de muur zijn er weer opgemaakt. Prachtig, een sieraad deze muur.

Reacties

Bertiebo zei…
En misschien wel voor eeuwen gered.
Judy zei…
Ja, wauw, dat is nog eens een mooie muur!
Sjoerd zei…
Super dat ze de muur weer in de origine staat brengen. Dat ze hierbij moderne hulpmiddelen gebruiken vind ik eigenlijk wel logisch.
Emie zei…
Daar word je dus blij van, dat er aandacht en geld is om het aanzien historisch te houden. Het ziet er weer fantastisch uit.
Edward McDunn zei…
Het was een flinke klus, maar de muur is echt prachtig geworden.
KnutzEls zei…
Niet even gauw, gauw, maar echt solide.
Prachtig hoor stukje vakwerk!
Ger zei…
De muur mag er zijn en past weer helemaal in het rustieke landschap.
Janny zei…
Wat mooi dat ze die muur maken zoals hij altijd was!
Elizabeth zei…
Een maand...! Maar dan heb je ook wat.. Tjonge, wat een prachtige ambachtelijke muur!
In de weer zei…
Wat hangt daar voor iets leuks aan de muur ?
Die houden vast een oogje in het zeil ;-)
Willy zei…
Mooie muur, die kan er weer even tegen.
Lies zei…
Zó mooi kan het dus worden!
Lie(f)s.
Dit is werkelijk vakwerk!
Willem zei…
Ik bekijk het even met mijn constructieve achtergrond. Die muren zijn grondkerende wanden, waarvan een ook nog eens extra belast wordt door een naastgelegen weg. Mooi dat ze de muur bekleed hebben met de natuursteenkeien uit de buurt, maar waar het echt om gaat zit toch echt achter die stenen bekleding. Zonder die betonnen wand heb je in de kortste keren weer problemen met de stabiliteit.