Toen wij in dat leuke appartementje in het mooie Aurel in de Drôme aankwamen wees de verhuurster me op een potje jam in de koelkast. 'Lekker opeten en anders meenemen hoor' en ik nam het mee. Potjandosie, wat was die jam lekker en dat kwam door die kruiden die er in zaten. Ik heb al veel vaker abrikozenjam gemaakt maar dit kruidenmengsel gaf de jam iets extra's. Quatre épices, een mengsel van nootmuskaat, kruidnagelpoeder, kaneel en fijngemalen piment. Maar er zijn ook mengsels met gember of peper. In de supermarkt was het makkelijk te vinden bij de kruiden van het bekende merk Ducros.
Nu nog op jacht naar abrikozen en dat moest snel want hier in de streek is het na half augustus wel gedaan met de abrikozen. We wisten twee adresjes van kwekers richting Aubenas en we hadden geluk, al bij de eerste kweker vonden we ze nog. Vijf kilo voor een heel aangenaam prijsje. Inmiddels staan er zestien potten heerlijk abrikozenjam in mijn pottenkastje. Missie geslaagd!
Reacties
Leuk dat de vrouw vertelde hoe ze de jam had gemaakt!
Bij jullie smaakt dat spul zoals abrikozen,perzik,meloen etc.veel beter.
Ik zou hier zo snel niet weten waar,die in de supermarkt liggen zien er mooi uit maar niks is wat het lijkt,onrijp en zonder smaak.
Het Franse 4 kruidenmengsel in de jam lijkt me wel lekker,ik gebruikte het al in bananenbrood,wortelcake en de stoofpeertjes worden er ook lekker van.Strooi ook wel eens 2 kl. door het gehakt met flinke hand krenten wanneer ik bladerdeeg hapjes bak.
Jou winter voorraad begint al serieuze vormen aan te nemen😋
Ik vind zelfgemaakte jam ook heel lekker, maar al die suiker erin is de reden dat ik het nooit maak/eet.
groeten
Lie(f)s.