Doorgaan naar hoofdcontent

Een moeilijk besluit

De revalidatie van de knie is nog steeds niet afgelopen, voor het herstel staat 3 tot 12 maanden. En in het begin duurt het lang (1-4 maanden) voordat hij goed belast kan worden zonder dat hij een reactie geeft. Op dat punt ben ik nu beland, het is 4 maanden geleden dat de nieuwe prothese erin ging.

Ik kon de knie al vrij snel goed belasten maar op onregelmatige grond had ik er nog moeite mee. En kijk, dan is zo’n pad iedere morgen uitstekend oefenmateriaal, daar ligt geen drie centimeter gelijk.

Aan het eind van dit pad gaan we een stukje stijgen en dan komen we op asfalt te lopen, hier gaan we linksaf om boven langs het dorp te lopen, we stijgen weer wat en komen buurman Richard tegen die grote hopen kastanjeblad  aan het verbranden is. Dan dalen we een stuk, slaan weer linksaf en dalen verder naar het dorp. Resultaat van die ochtendwandelingetjes is dat ik weer aardig kan stijgen en dalen en ook geen moeite meer heb met onregelmatige grond. Dit geldt voor de linkerknie maar de rechterknie daarentegen gaat steeds meer problemen geven en dat was te verwachten.

Voor die rechterknie stond ik op de operatielijst voor 5 maart maar ik heb afgelopen week het besluit genomen om de operatie uit te stellen tot het najaar. Het plan was om na die tweede operatie in maart met een week of 7 weer naar Frankrijk te vertrekken maar de afgelopen weken hebben me geleerd dat dat geen goed idee is. Onze woonomgeving hier is totaal niet geschikt voor iemand die zo kortgeleden is geopereerd aan een knie. Nu kan ik deze zomer nog wat fietsen, wat in de tuin doen en genieten van onze mooie plek en de omgeving. In Nederland heb ik dan weer de hele winter de  tijd om te revalideren. Het was geen makkelijk besluit, maar volgens mij wel het wijste.

Reacties

Bertiebo zei…
Moeilijk, maar verstandig!
Judy zei…
Ja, dat lijkt mij ook een verstandig besluit. Je weet nu wat de revalidatie inhoudt.
Sjoerd zei…
Je leeft maar ene keer, daar moet je van genieten. Ik denk dus ook dat het een verstandig besluit is.
Mevrouw W. zei…
Ik vind het een goede keuze.
Hopelijk blijft de pijn tot de operatie goed onder controle te houden.
miekequilt zei…
Dat viel je vast niet mee om dit besluit te nemen. Maar het is waarschijnlijk de beste oplossing.
Emie zei…
Goed luisteren naar je lichaam is het allerbelangrijkste en dat heb je nu gedaan!
Dit lijkt me een goed besluit. Je hebt nu ervaren hoe de revalidatie verloopt en wat je nu kunt . Ik merkte wel dat mijn tweede revalidatie wat vlotter verliep (omdat de slechte, niet geopereerde, knie de eerste revalidatie nogal belemmerde. ) Nu kun je eerst genieten van de zomer een er dan weer tegenaan met de tweede knie.
Janny zei…
Dat lijkt mij ook een verstandig besluit, nu kan je in de zomer nog lekker fietsen en in de winter revalideren.
Marietje zei…
Heel verstandig Marthy. Eerst even genieten en opladen in de zomer en dan in de herfst/winter er weer tegen aan.💪
Edward McDunn zei…
Wanneer je het uit kan stellen, zonder te veel last, lijkt mij dat een verstandig besluit, lekker nog van de zomer genieten toch?
Anoniem zei…
Dat lijkt mij ook een goed besluit. In het najaar ga je de rust van de winter in net als de natuur en ondertussen gaat het opnieuw lopen toch door en in het voorjaar huppel :-) je weer. In het platte hollandse dorp is het wel beter om te oefenen.
Lies
Elizabeth zei…
Verstandige keuze van je zolang de knie niet al teveel overlast geeft!
En zo kun je toch de hele zomer in Frankrijk genieten...
In de weer zei…
Moeilijk, maar wel het beste denk ik.
KnutzEls zei…
Ik denk dat het een verstandig besluit is.
Lies zei…
Jouw knie, jouw gezondheid, jouw keuze -> moet iedereen respecteren!
Lie(f)s.
Josephine zei…
Inderdaad een moeilijk besluit Marthy, maar vind net als iedereen dat je
een verstandig en wijs besluit hebt genomen.
Je hebt het besluit gewikt en gewogen. Jammer, maar het is wel het beste, denk ik.
Onliemie zei…
Hey Marthy. Een eeuwigheid geleden dat ik nog een keertje in blogland was maar bij jou kom ik dan wel weer heel graag lezen. Bij mij heeft instagram me helemaal ingepalmd alhoewel ik gezworen had om niet overstag te gaan. Wel dus. Tja...
Het is wat zo een knieprothese. Wijze beslissing om de volgende even uit te stellen. Ik zit zo met een voetoperatie. Van oktober en nog steeds veel last en ook gekke pijnen. De tweede moet hier ook nog maar ik ben ook aan het twijfelen. Sowieso voor het najaar om dezelfde redenen als bij jou. Thuis rustig revalideren om dan in het voorjaar '25 er weer op uit te kunnen. Maar zelfs daar twijfel ik nu over. Misschien gewoon een jaartje tussen laten maar dan denk ik dat is weer uitstelgedrag. :( Jij nam inderdaad een wijze beslissing.
Ik wens jou in elke geval elke dag een "een beetje betere" knie. Komt goed. Ik duim! xxx
Jolande zei…
Ik sluit me aan bij alle voorgaande reacties.
Oei, ja, dat zijn moeilijke dingen om beslissingen over te nemen. Het klinkt zeer verstandig en ik wens jullie vast een mooie zomer met veel fietstochtjes en lekker in de tuin bezig!
Groetjes,
Akkelien
Heel verstandig, Marthy. Het blijft een moeilijke beslissing. Soms weet je achteraf pas wat het juiste besluit was, maar voor NU is het de verstandigste keuze. Houd de moed erin.