Doorgaan naar hoofdcontent

Wasjes en terrasjes

Heerlijk zonnig, hup naar buiten en op de fiets een mooi rondje maken. Vanuit huis door de Bilwijkerpolder naar Haastrecht waar ik op de Steinsedijk richting Oudewater dit lekkere wasje zag hangen. Een donker wasje met als uitschieter de rode zakdoek. En alles was keurig gesorteerd, de onderbroekjes naast elkaar.

Terwijl ik de foto nam herinnerde ik me dat ik hier eerder een foto had genomen, ook van een wasje. Ik heb het thuis even nagekeken en ja hoor, deze foto heb ik oktober 2017 genomen. Gek is dat, ik heb een slecht geheugen maar niet wat betreft mijn foto's.

Die keer was het een bonte was, thee- en keukendoeken en één geel vaatdoekje, op dezelfde plek als de rode zakdoek. Let even op de oranje wasmand, op beide foto's op dezelfde plek.

Dit is een georganiseerd huishouden, beslist.

Nog wat verder op de Steinsedijk waar voornamelijk rietgedekte boerderijen staan dit prachtige huis, ik denk van een hereboer want er achter waren boerenschuren te zien. Ik nam de foto eigenlijk voor de monumentale bomen die voor het huis staan, wat een pracht.

Huize de Morgenster, een mooie naam die afwijkt van namen die over het algemeen op de boerderijen in deze streek te vinden zijn.

Ja hoor, de terrassen op de Markt in Oudewater waren open en drukbezet. We vonden een plekje in de zon en zaten daar te genieten.

Deze huizen met de trapgevels zijn de blikvangers van de Markt. In een ervan heeft een vriendin van mij jarenlang gewoond met haar gezin.

Vanuit Oudewater fietsten we via Tappersheul, Ruige Weide en Negen Viertel naar de stadsgrens van Gouda. Dit was één lange weg door de polder maar omdat ik die verschillende namen zo leuk vind heb ik ze er even bijgezet. Maar eerst kwamen we nog langs de grens van de Reeuwijkse plassen. Toen was de koek bijna op want van Gouda ging het naar Haastrecht wat op dat punt elkaar bijna raakt dus dat was maar een kippestukje. Nog even Bilwijk door en we waren weer thuis. Heerlijke middag.

Reacties

KnutzEls zei…
Dat wasje en al die namen...het is bijna een gedicht.
Het voorjaar straalt er van af!
Judy zei…
Heerlijk fietsweer! Grappig die wasjes! Hoe leibomen ook handig zijn voor een waslijn!
Sjoerd zei…
Haha, je moet wel je profieltekst aanpassen en dat bijna 75 jaar vervangen...
Mooie foto's, die kan ik hier niet maken.
Yova zei…
Leuk eens te zien waslijn met schone was aan te hangen. Wat is daar mooie buurt. Ik hou wel erg van deze mooie buurt. Voorjaar laat maar komen. Fijne dag.
Bertiebo zei…
Ik herinner me niet dat het hier terrasjesweer was. Echt niet. Je wasfoto's (ik maak ook altijd wasfoto's) vind ik enig!
miekequilt zei…
Wat een mooie tocht. Ik vind het altijd grappig dat mensen hun ondergoed zo te wapperen hangen. En terrasjesweer? Hier niks daarvan.
Emie zei…
Die wasjes aan dat dijkhuis: geweldig! Vooral het systematische.
In de weer zei…
Mooie windwijzer ook Marthy !
Leuk die foto`s van de wasjes en zo georganiseerd opgehangen! Ik doe altijd maar wat.
Vroeger bouwden ze toch wel prachtige huizen hè?
Charlie zei…
Op monumenten.nl staat uitgebreide beschrijving van herenboerderij “de Morgenster”. Mooie reportage hoor!
Ook ik ben fan van wasjes-foto’s 😀 En ben jaloers op het zonnetje, hier was het gisteren grijs
Mooie tocht en mooie observaties weer Marthy.
Janny zei…
Haha die wasjes, leuk zo georganiseerd. Hier was het helemaal niet zo lekker, een koude dag, vandaag zou het warmer worden maar ik merk er niet veel van.
Jolande zei…
Die namen zijn leuk en de foto´s van de was ook.
Ik was eigenlijk ook heel georganiseerd :-) alles op kleur en inderdaad dingen die hetzelfde zijn bij elkaar op het rek.
En ik was dus ook de handdoeken, theedoeken en poetsdoeken apart van de gewone wassen.
Ik heb dus ook 5 wasmanden :-)
Elizabeth zei…
Ja, die foto van de bonte was herinner ik me nog wel. Tjonge, dat de wasmand altijd op dezelfde plek wordt neergezet; mensen zijn toch ook wel echte gewoontedieren...
Maar Tappersheul, Ruige Weide en Negen Viertel... daar had ik dus nog nooit van gehoord. Ik heb dat maar eens even opgezocht op Google maps en even flink ingezoomd!
Lies zei…
Onbeschrijflijk mooie plekken, de omtrek waar jij woont!
Lie(f)s.