Doorgaan naar hoofdcontent

Hout

Vanaf ons vakantiehuis liepen Mart en ik vanmorgen naar het dorp, Altenmarkt im Pongau. De mooie houten huizen vallen echt op. Wat een vakwerk.

In het centrum dit leuke kerkje.

Achter deze mooie oude gevel is het streekmuseum gevestigd.

Je kan je afvragen wat eerst was, de leiboom tegen de gevel of het houten balkon.


We telden tijdens onze wandeling diverse grote houtbedrijven met enorme voorraden. De meeste huizen in en rondom het dorp zijn dan ook van hout gebouwd. Ook alle brugen die we overstaken waren van hout. Tsja, er staat genoeg.

Reacties

Bertiebo zei…
Ja, dat is dan wel logisch, al dat hout. Zo grappig die boom achter dat balkon!
Mevrouw W. zei…
Al dat hout heeft wel iets en het ziet er allemaal heel erg sfeervol uit.
Judy zei…
Mooie huizen! Vooral die boom vind ik bijzonder.
Sjoerd zei…
Ik vraag me af hoe ze dat hout beschermen. Hier hebben we destijds de kozijnen allemaal moeten vervangen door rot. Ondanks iedere drie jaar schilderen.
Yova zei…
Ik vind zeker mooie huizen. Heel anders dan hier. Hoewel er komen bij ons op de weiland ook houten huisje bouwen 95 sociale woningen. Eind deze jaar gaat beginnen. Duurt alles bij elkaar 2 jaar. Hout ziet heel anders uit dan bakstenen. Ik vind dit persoonlijker mooier.
miekequilt zei…
Altijd leuk: vakantie in een mooie omgeving. Mooi hoor, al dat hout. Dat kerkje zal van binnen ook wel mooi zijn. Dat krijgen we misschien nog te zien?
Iedereen lekker geslapen na een hele dag buiten?
Emie zei…
Dat soort huizen noem ik altijd kalenderplaatjes. Heel sfeervol.
Charlie zei…
Jullie hebben weer de mooie” houten” plekjes opgezocht!
Hier zijn ook nog juweeltjes van oude huizen, maar helaas ook meer en meer grote hotels
Elizabeth zei…
Ik heb even opgezocht waar jullie zitten... Peter gaat vaak in Hoch Fügen skiën, jullie zitten wat oostelijker. Wat is het er mooi! Prachtig zo'n houten huis, het hoort er helemaal.
Janny zei…
Prachtig, die houten huizen en het kerkje.
In de weer zei…
Leuk Marthy en fijn dat je er goed kan wandelen.
Ger zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ger zei…
Typisch Oostenrijk,hout,houtsnijwerk,heiligenbeelden,balkons met geraniums in de zomer,gezellige stube van hout als zithoek etc.
Al die vaak historische huizen en boerderijen van hout die na eeuwen nog altijd rechtop staan zullen wel tijdig onderhouden en gerestaureerd worden en dan heb je veel hout nodig.
In de jaren dat wij in Oostenrijk kwamen en langs zo’n grote zagerij en houtopslag kwamen riep er altijd wel iemand van ons ‘ was soll ich da von sagen’ antwoorden de ander ‘ maak er maar ‘n blokfluit van’
Omdat de sfeer,de natuur en het eten in Oostenrijk goed,mooi en lekker is,was de reden dat we er graag onze vakanties doorbrachten.
Lies zei…
Wat een hemelse vakantie!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Geweldig die boom en dat balkon.