Doorgaan naar hoofdcontent

Extraatje

Toen we vrijdagmiddag alles opgeruimd hadden en het ondertussen nog steeds sneeuwde merkten we dat de sneeuw het punt bereikte dat het bleef liggen en het er daardoor buiten steeds mooier uit begon te zien. Laten we gaan wandelen werd er gezegd en sportieve familie als we zijn waren er genoeg liefhebbers. Floor bleef achter met de kleinkinderen, ook goed.

Weldra begon alles met een laagje sneeuw bedekt te worden en wat ziet de wereld er dan anders uit.

Het voelde als een extraatje, op onze laatste dag die grote weilanden opeens wit te zien worden.

We vonden een bospad waarvan we dachten dat het ons weer bij het huis zou brengen. Prachtig zo tussen de bomen waar steeds meer sneeuw op kwam te liggen.

'Ma, als je het niet meer redt ga je maar zitten hoor, lopen wij door en sturen we een Sint-bernardshond naar je toe. Dat vaatje drinken we wel eerst leeg, is niet goed voor jou'. Grote lol bij mijn zonen, van je kinderen moet je het maar hebben.

En inderdaad, waar het bospad eindigde kwamen we bij een weg die onder ons lag en ons met een paar bochten weer bij het huis bracht. Het was een beetje pittig voor mij maar ik heb heerlijk gewandeld.

Toen we de volgende ochtend heel vroeg vertrokken bogen de takken van de grote dennenbomen door van de zware sneeuwval, het had de hele nacht gesneeuwd, de sneeuwschuivers reden af en aan.
Al gauw stopte het met sneeuwen en wij zijn zonder problemen en weinig oponthoud naar huis gereden.

Er is een flink pak sneeuw gevallen, de wintersportgebieden zijn er blij mee.

Reacties

Bertiebo zei…
Wat een grapjassen die zoons van jullie! Mooi dat je het kennelijk wel redde!
Sjoerd zei…
Een mooi afscheid van een mooie vakantie. Ziet er erg goed uit met al die sneeuw.
KnutzEls zei…
Dan ziet alles er ineens heel anders uit. Sprookjesachtig.
Yova zei…
Je hebt het heerlijk gewandeld. Gelukkig gaat goed met je knie. Klein beetje sneeuw gevallen. Wat is daar mooi gezicht. Veel plezier daar. En nu is het ook flink pak sneeuw gevallen bij jullie. Fijne dagen.
Judy zei…
Mooie witte wereld! Wat goed dat het goed gaat met je knie. Geen Sint Bernard nodig. :)
Emie zei…
Wat ziet dat er ineens prachtig uit en wat heerlijk dat je die pittige wandeling tich aan kon.
Een heerlijke week om op terug te kijken, zo met het gezin! Weer veel mooie herinneringen kunnen maken, Marthy!
Anoniem zei…
Troost je. Wij, mijn broer, ik en zijn zonen, zijn geen haar beter als jouw kinderen. Mijn moeder is slechts 1,48 m en heeft de keuken helemaal aan haar laten aanpassen. Als de jongste zoon van mijn broer helpt met koken, gaat hij op zijn knieën voor de kookplaat zitten anders past hij nooit. Vroeger noemden mijn broer en ik mijn moeder grote smurf. En zo hebben we meer van deze geintjes uitgehaald en halen we nog steeds uit.
Onliemie zei…
Fantastisch einde van een fijne vakantie. Dat extra laagje sneeuw was de kers op de taart. En gelukkig konden jullie zonder al te veel hinder huiswaarts want het gedoe met sneeuwkettingen vind ik altijd maar niks. ;-)
Een prachtige afsluiting van jullie vakantie, zo. Wij hadden vanuit Spanje op de terugweg zaterdag, ook sneeuwval in de Pyreneeën. Nog even sneeuwballen kunnen gooien.
willy zei…
winter wonderland

een leuke manier om de vakantie af te sluiten Marthy

prettige dag

ps: wegens pc-problemen ben ik minder actief op het net
Willy zei…
Zo'n prachtige witte wereld is dan nog een mooi cadeautje.
Ger zei…
Ja…ja…van je familie mot je het hebben😉
Wanneer het landschap om je heen en niet enkel op de piste met een laag sneeuw bedekt wordt ziet de wereld er weer heel anders uit.Niet alleen in het mooie Limburg kom je langs iedere landweg ‘n kruisje tegen,in Oostenrijk kunnen ze er ook wat van,mooie foto maakte jij er van.
In de weer zei…
Fijn voor je, dat je lekker mee kon gaan lopen.
Mooie herinneringen hebben jullie gemaakt !
miekequilt zei…
Het was echt genieten voor jullie. En voor ons ook hoor. Fijn dat iedereen weer veilig thuis is gekomen.
Janny zei…
Prachtig, zo'n laag sneeuw! En die humor van de kinderen is zeer herkenbaar. Fijn dat jullie een goede terugreis hadden.
Lies zei…
De herinneringen zijn ó zó mooi!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Prachtig zo´n witte wereld. Fijn dat je dat op de valreep nog kon meemaken.