Doorgaan naar hoofdcontent

Schaduwzijde

 
Ik lees allerlei genres boeken maar wat ik tegenwoordig wel wat sneller doe is stoppen met een boek als ik het niets vind. Om een paar honderd bladzijden door te worstelen in een boek wat me totaal niet boeit weiger ik nog te doen. En ik doe ook niet mee met de 'hypes', razend populaire boeken die je beslist gelezen moet hebben. Ik heb daar een gezond wantrouwen tegen.

Door mijn knieoperatie heb ik deze winter veel (mooie) boeken gelezen en af en toe gooi ik er een spannend boek tussendoor. Schaduwzijde van Minette Walters is er zo een.

Het verhaal draait om Charles Acland, die als militair in Irak zijn halve gezicht kwijtraakt dankzij een van de eerste bermbommen. Hij blijkt betrokken bij de moord op drie mannen in Engeland, en zijn beschadigde buitenkant en binnenkant komen akelig bloot te liggen in de loop van dit boek. Ik vertel hier niets over de afloop maar het boek sluit aan bij de bekende berichten dat veel militairen psychisch beschadigd uit de oorlog komen. Ondanks het feit dat hij zichzelf het liefst voor alles en iedereen afsluit weet hij toch een aantal mensen zo te raken dat ze zich actief met hem gaan bezig houden, en betrokken raken bij zijn geschiedenis.

Reacties

Bertiebo zei…
Goeie tip. Ik las lang geleden van haar Het IJshuis. Daarna ben ik haar een beetje vergeten
Sjoerd zei…
Gelijk heb je, het moet wel leuk en interessant blijven.
KnutzEls zei…
Ik laat het aan me voorbijgaan. Het hoeft niet altijd vrolijk te zijn, maar dit lijkt me te heftig.
miekequilt zei…
Dat doe ik tegenwoordig ook: niks geen geworstel meer in een boek door te komen. Maar dit boek lijkt me zo heftig, daar begin ik maar niet aan. Hoewel ik de foto voorop erg mooi vind.
In de weer zei…
En het zijn niet alleen militairen die psychisch beschadigd uit de oorlog komen.
Als ik de beelden zie op tv van ouders met kinderen bij de kapotgeschoten huizen of de ziekenhuizen idem dito en dan heb ik het nog niet over het grote aantal doden.
Grote, ja heel grote drama’s, gigantische ellende, op heel veel plekke in de wereld.
Dan denk ik dat ik zo’n boek ook terzijde zou leggen.
Groot gelijk heb je. Ik ben ook net gestopt met 2 boeken, had ze gereserveerd bij de bibliotheek omdat ik er iets over gelezen had, maar ik werd er niet blij van. Nu met een andere bezig, die ik wel fijn vind.
Emie zei…
Dit is er weer een voor op mijn lijstje. Ik ken twee veteranen met een
oorlogstrauma. Wil ik wel meer over lezen.
Annelies zei…
Dank voor de tip. Ik ben nog steeds een worstelaar.
willy zei…
tot voor enige tijd las ik vrij veel boeken Marty

maar dat is nu wel veranderd

prettige avond
Lies zei…
Oehhh...
Lie(f)s.
Janny zei…
Ik heb al diverse boeken van haar gelezen, maar deze nog niet, ik zal eens kijken in de bieb.
Jolande zei…
Behalve vroeger op school heb ik me maar een keer in mijn leven door een boek heengeworsteld omdat ik het toch wilde lezen.
Ik weet vrij goed wat ik wel en niet wil lezen en heb dan ook eigenlijk nooit boeken die tegenvallen.
Dit boek sla ik over.