Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe het begon 2

In september 1993 tekenden we het voorlopig koopcontract voor het Franse huis en eind november waren we bij de Franse notaris en was het echt ons huis. Met een aanhangwagen vol spullen reden we begin april van het jaar daarop naar Le Serret om daar het een en ander te gaan doen. Dat laatste is een beetje simpel uitgedrukt want er was ontzettend veel te doen natuurlijk. Maar we begonnen gewoon, maakten ons niet druk om het werk wat ons de komende jaren zou wachten.

Een vriendin van de kinderen die au-pair was in Frankrijk kwam ons opzoeken en stak meteen haar handen uit de mouwen. Samen met Mart is ze de blauweregen te lijf gegaan die de hele voorgevel in beslag nam.

In de berg snoeihout die dit opleverde ging de brand. Het was vers hout en het rookte in het begin zo erg dat we bang waren dat de pompiers zouden uitrukken.

Ondertussen maakte ik schoon en richtte in. Wat serviesgoed op de kast, dat zorgde direct voor een ander gezicht. Het begon al iets huiselijks te krijgen.

De tafel en stoelen hadden we onderweg in Brussel bij een zus van Mart opgehaald, we waren er blij mee en hebben er jarenlang  plezier van gehad.

In een aanbieding had ik vier rieten stoeltjes op de kop getikt. Ze waren niet duur maar zaten slecht in de lak wat Mart oplostte door ze nog in Nederland een nieuwe laklaag te geven. We hebben ze veel gebruikt, later buiten, tot ze rijp waren voor het afval.

Reacties

Sjoerd zei…
Was er geen echte ingrijpende verbouwing nodig voor je er kon wonen?
In de weer zei…
Fijn dat je het meteen al gezellig kon maken, bij “ik vertrek” zijn het vaak andere taferelen.
Maar jullie zouden toch nog genoeg te doen krijgen stel ik me zo voor.
Leuk om terug te kijken.
Judy zei…
Jullie konden er dus meteen intrekken? Zonder al te veel werkzaamheden.
Emie zei…
Leuk die foto's uit het begin. Zelf zie je dan ook weer wat er allemaal veranderd is in al die jaren.
Bertiebo zei…
Vor jou leuk om terug te denken. En voor ons ook leuk om te zien hoe het allemaal gegaan is
miekequilt zei…
Wat leuk om te zien. Jullie droomhuis toen en ik weet hoe het nu is. Daar is veel en hard gewerkt. Maar het was de moeite waard. Hopelijk wordt dit een serie. Lekker genieten voor ons.
Het verschil van tuin met nu alleen al. Leuk om te zien!
Yova zei…
Jullie hebben droom huis van gemaakt. Het ziet leuk uit met deze mooie rotan stoelen. Het ziet heel goed uit. Leuke tuin heb je. Lekker genieten daar. Fijne week.
Anoniem zei…
Heel herkenbaar!
Zo leuk altijd om die oude klusfoto's er weer eens bij te pakken en dan te kunnen zien hoe in de loop der jaren de plek steeds mooier wordt, hè! Vroeger stond er een muur tussen jullie woon- en eetgedeelte? Achter de servieskast?
Ger zei…
Leuk om foto’s terug te kijken uit jullie begin tijd in Frankrijk en herinneringen ophalen uit de verbouwtijd.
Ja, die open servieskast geeft sfeer en zou op de dag van vandaag met krijtverf of kalkverf laag nig niet misstaan.
Komt voor mij wel het een en ander bekend voor,zoals de eetkamerstoelen model Windsor,onze dochter had ze ook 33 jaar geleden toen ze in hun nieuwgebouwde huis gingen wonen,zelfde rietenstoelen stonden hier in de serre,ik kocht ze in de uitverkoop op de tuinafdeling bij V&D en gingen met blauw/wit geruite kussens vele jaren mee en verhuisde later ook naar buiten.

Janny zei…
Heerlijk nostalgisch die foto's, bijna iedereen had toen een servieskast en rieten stoelen. Jullie hebben er echt iets moois van gemaakt in al die jaren!
Leuk om te zien en lezen!
KnutzEls zei…
Toch altijd weer leuk om te zien hoe het was en wat er allemaal veranderde.
Elizabeth zei…
Wat leuk dat je hierover schrijft; het smaakt meteen naar meer!
Fijn dat jullie er zo relaxt in konden staan, dan blijft het leuk en ontspannen. Als het huis geen grote gebreken had, dan is het juist leuk om het een beetje authentiek te houden.
Jolande zei…
Wat leuk om over het begin van jullie huis te lezen en foto´s te zien.
Wat leuk om jullie start in het Franse land te zien en te lezen.
willy zei…
Interessant om eens terug te kijken Marthy

fijne avond
Sandra Groeneboom zei…
Jeetje, dat is leuk! Ik kwam je blog tegen en scroll er doorheen. Zie ik ineens deze foto! Wat was dat leuk om toendertijd bij jullie te komen en te helpen bij het opknappen van een inmiddels prachtige plek!!
Leuk om een kijkje te hebben in jullie leven.
Liefs Sandra
Marthy zei…
Wat leuk dat je reageert Sandra. Ja, er is daar heel veel veranderd.