Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe inwoners in Le Serret

Sinds gistermiddag hebben we geen internet meer, een breuk in de kabel is de oorzaak. Dit losse eind hangt aan de zijkant van onze garage te bungelen en het is duidelijk, hier moeten experts bijkomen. Maar wanneer die komen is in een uithoek van het grote Franse platteland maar de vraag, dat kan wel dagen duren.

Ik begreep van buurman Bernard dat het bovenste deel van het dorp wel internet heeft en daar woont onze nieuwe buurman Richard. Hij is hier kort voor de kerst komen wonen in het huisje van Jany wat hij gekocht heeft.  Wij kwamen hem en zijn hond voor het eerst tegen tijdens een van onze wandelingetjes rond het dorp. Een aardige vent, hij past wel in onze dorpsgemeenschap.

Leuk, Richard heeft kippen en daar heeft hij een mooie ren voor gebouwd. Nu lusten vossen heel graag kippen maar je kan zien dat buurman voorzorgsmaatregelen getroffen heeft, rondom de ren liggen zware houten- en betonbalken. Slim van hem, het is te hopen dat de vos niet alsnog onder die barricades doorkomt.

De kippen gaan ’s avonds in dit fraaie nachthok en dat gaat op slot.

Het zijn er voorlopig maar twee maar waarschijnlijk komen er nog twee bij. Tjonge jonge, het wordt nog druk in Le Serret, een nieuwe buurman, een hond en twee kippen. Het kan niet op!

Reacties

Janny zei…
Fijn voor jullie dat er weer iemand in het huis woont. Wel erg jammer van de breuk in de kabel, hopelijk hoeven jullie niet al te lang te wachten.
Leuk, een beetje nieuwe reuring in jullie dorpje!
KnutzEls zei…
Gelukkig "slechts" internet en geen ernstiger problemen. Maar je bent wel onthand in deze moderne tijden.
In de weer zei…
Een beetje reuring erbij, brengt als het goed is nog meer gezelligheid !
Dat was een aangename kennismaking. Altijd fijn, nieuw volk dat door de beugel kan.
Judy zei…
Dat ziet er indrukwekkend uit, die kapotte kabel. Maar een nieuwe aardige buurman is leuk. En een professioneel kippenhok, zeg!
Elizabeth zei…
Balen van dat internet! Maar je kon toch een berichtje plaatsen...
Oh, die buurman heeft het goed voor elkaar! Ik krijg helemaal de kriebels als ik die mooie kippen zie. En wat een gaaf hok heeft hij daar staan.
Dat ga ik even aan Peter laten zien!
Sjoerd zei…
Dat moet dus ook gisteren gebeurd zijn. Zoiets gaat niet vanzelf kapot... Een leegstaand pand minder dus. Dat is ook wel fijn, zeker als het klikt.
Bertiebo zei…
Een aardige buur erbij. Dat treft!
Gezellig met rondscharrelende kippetjes!
Lies zei…
Fijne buren..., een rijkdom!
Lie(f)s.
Josephine zei…
Dat is balen even geen internet meer, het is niet te hopen dat het lang gaat
duren voor dat verholpen is. In Frankrijk gaat vaak alles wat trager. Wel leuk een nieuwe buurman te hebben, en aan de degelijke kippenren te zien laat hij er beslist geen gras over groeien. Het is een schitterend onderkomen voor de kipjes.
Emie zei…
Wat een riant onderkomen voor de kippen. Leuk hoor zo'n nieuwe buur.
miekequilt zei…
Hoe kan dat snoer nou ineens breken? Heel vervelend, gelukkig is het je gelukt een bericht te plaatsen. Want dat zou wat zijn : een dag zonder Marthy. Je blog is te leuk om te moeten missen.
bemar zei…
Leven in de brouwerij!