Doorgaan naar hoofdcontent

Nog in oude staat

Het was een mooie rit die we zondag maakten. We reden vanaf een hoog gelegen dorp, Lachamp-Raphaël naar beneden door een prachtige vallei met tegen de hellingen veel kleine gehuchten. Toen ik in een dorpje langs de weg twee kerkdeuren wijd open zag staan vroeg ik Mart even te stoppen, ik kon het niet weerstaan om daar even een kijkje te gaan nemen. De buitenkant van de kerk was niet erg interessant maar van binnen was het een pareltje.

Nog helemaal in de oude staat, kijk maar eens naar deze pracht van een biechtstoel. Voor het houten traliewerk een mooi oud gordijntje.

Veel heiligenb
eelden maar deze van Maria sprak me het meest aan, ook al om die mooie blauwe rozenkrans die om de schouders van Maria hing.

En wat te denken van deze kroonluchter? Hij was heel stoffig , moest nodig een sopje, maar ik vond hem beeldschoon. Ik heb al vaker een kroonluchter zien hangen in dit soort oude kerkjes, in Nederland ben ik dat nog nooit tegengekomen.

Ik heb de indruk dat dit gekleurde glas boven de oeroude kerkdeuren van veel jongere datum is, zo ook de glazen afbeelding achter de biechtstoel. Maar dat doet niets af aan de schoonheid ervan.

Het restaurant wat we uiteindelijk vonden was meer dan voortreffelijk, wat hebben we daar lekker zitten eten. Het is niet gek dat we in Nederland zelden uit eten gaan. De kwaliteit die we hier treffen is in Nederland niet te vinden of het moet in een zeer prijzig restaurant zijn.

Reacties

Bertiebo zei…
Wat prachtig allemaal. En zo leuk dat die man van jou stopt. Dat zou de mijne ook doen. Heel fijn is dat!
Judy zei…
Heel mooi! Goed dat jullie gingen kijken!
Sjoerd zei…
Eten maken kunnen ze daar inderdaad. Maar ook in Duitsland kan je voor een redelijk bedrag vaak superieur tafelen. Leuk dat kerkje, maar daar vind je volgens mij ook nog veel gelovigen.
Emie zei…
Geweldig zulke kerkjes! Mooi ook dat bewerkte marmer achter het Mariabeeld.
Een mooie afwisselende rit hebben jullie zondag gemaakt. Ben wel heel benieuwd welk restaurant het uiteindelijk is geworden!
Niet dat restaurant in Antraigues, begrijp ik?
Charlie zei…
Wat een schoonheid achter de kerkdeur! Er zijn dus nog steeds te ontdekken plekjes voor jullie! En dan tot slot zo’n heerlijke maaltijd! Jullie boffen hoor! Daar kunnen ze in Nederland nog heel wat van leren! Charlie
Janny zei…
Wat een mooie verrassing achter de deur bij het kerkje! Het eten in Franse restaurants is inderdaad meestal heerlijk en niet al te duur.
KnutzEls zei…
Wat een mooi kerkje. Wij zouden ook gestopt zijn.
willy zei…
daarvoor zou ik ook gestopt zijn Marthy

en om een of andere reden krijg ik nu honger

prettige dag
Oh dat doen wij ook zo graag, zo'n spontane stop. Dan vind je de mooiste pareltjes blijkt maar weer. Fijn dat we even mee konden kijken.
Prachtige kerk. Mooi om even binnen kijken.
Ben wel benieuwd waar je uiteindelijk hebt gegeten..
miekequilt zei…
Wat een prachtige kerk. Meer dan de moeite waard om te stoppen. Het is toch genieten om in zo’n mooie omgeving te wonen.
En in Frankrijk uit eten gaan is echt heerlijk.
Lies zei…
Zo écht nog...!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Nu ga ik toch ook eens opletten of ik hier kroonluchters zie in de kapelletjes.