Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

Courgettes, normaal gesproken zou ik ze al geoogst hebben maar zoals alles in de moestuin zijn deze door kou en regen ook vertraagd in hun groei. Gele courgettes zijn erg lekker van smaak. We hebben maar éénn plant gezet omdat ik er anders veel te veel heb. Ik kreeg ze gisteren ook al van mijn buurman, daar maak in vandaag soep van en die gaat in de vriezer.

Venkel, bietjes en sla. De eerste venkel kunnen we deze week eten, bietjes hebben we al een keer kunnen eten en sla staat zeer regelmatig op het menu.

Met de tomaten gaat het goed, ze groeien voorbeeldig. Na de eerste vreemde vlekken op de bladeren van twee planten heb ik niets meer gezien. Ik denk dat ik net op tijd was met het weghalen van die bladeren.

De twee komkommerplanten groeien, hebben de eerste bloempjes maar schieten niet hard op.

Dit is een bloem van de bonenplant, mooi hè.

Het is niet goed te zien maar ik denk dat we over een paar dagen wel een maaltje bonen kunnen oogsten. Lekker, ik hou van boontjes.

Ook trage groeiers, de aardbeien. Niet meer dan een paar per dag. Wel mooie grote en heerlijk van smaak. We blijven hoop houden.

Op een grote oreganoplant streek het zwartsprietdikkopje neer en bleef even zitten zodat ik een foto kon nemen.

Al met al zijn we niet ontevreden over onze moestuin. Ondanks het slechte weer zit er toch groei in alle planten en kunnen we bijna dagelijks wel iets eten uit de tuin.

Reacties

Yova zei…
Deze moestuin ziet goed uit. Wilde wel goed groeien. Het was slechte weer daar. Af en toe hebben wel water nodig. Dan drogen niet uit. Aardbeien ziet goed uit. Fijne week.
Judy zei…
Heerlijk elke dag een maaltje uit de tuin!
Elizabeth zei…
Mmmm, ik kan alleen maar 'jaloers' zijn op je moestuin!
Bij komen er alleen maar gele bloemen aan de courgette, en die sterven na 2 dagen weer af en dan komt er weer een nieuwe...
Sjoerd zei…
De aardbeien productie is hier ook er karig. Ook niet meer dan een paar per dag die in mijn buik verdwijnen. Je geeft een mooi beeld van je groentetuin.
Emie zei…
Dagelijks iets kunnen eten uit de moestuin is toch een mooi resultaat!Onze aardbeien zijn uitgebloeid en hoewel we er lekker van hebben kunnen eten was het veel te weinig om jam van te kunnen maken.
Valt inderdaad nog niets tegen hoe alles het bij jullie doet. Hier moeten we nog wat meer warmte hebben voor alles. Het groeit wel goed, maar nog weinig bloemen bv in de tomaten. Het paarse/violet bloemetje van de bonen is dat van de Cobra soort? Wij hebben die namelijk, heerlijke sperziebonen zijn dat.
Marthy zei…
Ik had het doosje van de bonen hier nog staan Sylvia en het is de Carminat, ook in Nederland te koop zag ik op internet. Een paarse boon, wij vinden hem heel lekker, ik zet ze al jaren. Jammer is dat ze met koken groen worden, ik had paars zo mooi gevonden in salades. Toevallig, Mart komt net binnenlopen met de eerste schaal bonen.
Wat een heerlijkheid!
Jolande zei…
Die bonenbloem vind ik prachtig.
De gele courgettes vind ik er ook mooi uitzien zo met dat bruin en groen.
Fijn dat je tomatenplanten niet aangetast zijn.
Vanuit ons huis kan ik precies zien wat beide buren aan het kweken zijn. Na de kolen beginnen nu de pompoenen te groeien, ik geniet dan weer van de bloemen die daaraan zitten.
In de weer zei…
Dat is in elk geval al heel wat, dat je elke dag een verse maaltijd hebt uit eigen tuin.
Lekker en gezond !
miekequilt zei…
Het ziet er allemaal prachtig uit. Lekker hoor, om zoveel uit de tuin te kunnen eten.
Janny zei…
Fijn hoor dat je zo veel uit eigen tuin kan eten, hier valt het allemaal wat tegen dit jaar.
Lies zei…
Een weelde is 't, snoepen/eten uit eigen tuin!
Lie(f)s.