Doorgaan naar hoofdcontent

Gouda bij avondlicht

Het lijkt wel of we er geen genoeg van kunnen krijgen. Gisteravond zijn we weer met de fotoclub op stap geweest, dit maal naar Gouda, maar voorlopig zal het wel de laatste keer zijn, zeker voor mij. We begonnen bij de binnenhaven met de daarnaast gelegen kaarsenfabriek die door iedereen nog steeds Unichema wordt genoemd maar tegenwoordig Croda heet.




De foto hierboven van het fabrieksterrein van Unichema nam ik terwijl er een vrachtwagen langs reed, leuk resultaat. Via de Oosthaven zakten we af naar de Markt waar we bij 'Belvedère' koffie hebben gedronken. Na nog wat sfeerplaatjes van de binnenstad gingen we weer terug naar de auto's, gauw naar huis naar want koud wordt je wel van dat avondfotografie in deze tijd van het jaar.





Reacties

Emie zei…
Maar wij worden er wel warm van, van die mooie sfeervolle plaatjes. Prachtig Marthy
Marthy zei…
Lief gezegd, Emie.
Joop zei…
Sfeervol Gouda. Mooi geschoten Marthy. Over twee weken ben ik weer ff in de buurt. Kijken of het dan nog net zo mooi is.
Elizabeth zei…
Hele mooie plaatjes van bekende plekjes, Marthy!
Je hebt de sfeer geweldig 'gevangen'...
Mirjam zei…
Wat een gave foto's Marthy, vooral die ene waar net de vrachtwagen voorbij reed. Heel mooi sfeertje krijg je zo, met de schemering en de verlichting overal. Ik vind het super mooi.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Sfeervolle plaatjes! Foto 4 en 6 vind ik bijzonder mooi, heel "warm." Maar foto 3 vind ik ook een knap geschoten. De foto met de voorbijrijdende vrachtwagen is een schitterende toevalstreffer. Maar ook dát maakt de fotograaf (-:
Jeanne zei…
Weer goed gelukt!
Sjoerd zei…
Om heel eerlijk te zijn ga ik voor de tweede foto, die vind ik echt super.
Marthy zei…
Kijk even bij de binnenhaven, Joop. Het is een mooi plekje. Over veertien dagen zitten wij ergens anders.
Marthy zei…
Ja, dit moet voor jou wel bekend zijn, Elizabeth. Er is op de nieuwe naam van Unichema na daar weinig veranderd.
Marthy zei…
Dank je, Mirjam. Ja, die foto met die strepen is ook mijn favoriet.
Marthy zei…
Het was geen toeval, Mirjam, die foto is heel bewust gemaakt. Ik had er namelijk al twee gemaakt met voorbijrijdende personenauto's, omdat ik de muur en het stuk weg te donker vond op de foto. Toen kwam die vrachtwagen eraan en ik dacht, jou moet ik hebben, dan wordt het effect nog mooier. En dat zorgde ervoor dat ik boven in de foto ook strepen in de lucht kreeg omdat die vrachtwagen ook hoog lichten had. Daar gokte ik op en ik was helemaal blij met het resultaat.
Marthy zei…
Mijn man is het helemaal met je eens, Sjoerd.
Marthy zei…
Bij dit soort foto's zie je thuis op je laptop pas of het wat geworden is, Jeanne.
Willy zei…
Bij Madelief zag ik een prachtige serie van Gouda overdag. Dus erg leuk om het hier bij avondlicht te zien. De tweede foto is ook mijn favoriet en ik ben dus niet de enige die dat vindt.
Marthy zei…
Leuk dat je reageert, Willy. Ik heb natuurlijk ook een kijkje op jouw blog genomen en dat zal ik wel meer gaan doen want zo te zien hebben wij wel wat gemeen.
Unknown zei…
Wat een mooie serie weer zeg. Jammer dat ik er niet bij kon zijn.
Marthy zei…
Er komen nog leuke uitjes genoeg, Jolanda.
Nana zei…
Oh prachtig en heel mooie foto's gemaakt ook.
Jolanda zei…
Wat een mooie serie heb je in Gouda gemaakt! Blijft bijzonder de avondfotografie, heeft soms iets betoverends.
Marthy zei…
Betoverend, zo ervaar ik het ook, Jolanda. Heel leuk om te doen ook.