Kaartje sturen

Zou het iets typisch Nederlands zijn, een kaartje sturen met een verjaardag? Ik zie in Frankrijk wel rekken met ansichtkaarten van mooie toeristische plekken maar echte verjaardagskaarten zie ik nooit. Het zal onze Nederlandse kneuterigheid wel zijn. Kneuterig of niet, ik vind het nog steeds leuk om ze te ontvangen en sturen doe ik ze ook. Niet zo fanatiek als mijn moeder want die bleef tot op hoge leeftijd aan iedereen en ter gelegenheid van alles kaarten sturen. Ze bleef ook al die adressen volledig uit haar hoofd kennen. Ik krijg iedere verjaardag en ook altijd met de kerst een mooie kaart van een oudere nicht uit de familie van mijn vader. Ik zie haar nooit maar zo'n kaartje.....het is toch een teken dat iemand aan je denkt.

Reacties

 1. Idem geboortekaartjes: die sturen wij omdat dat nu eenmaal zo gedaan werd, toch? In Duitsland zie je dat niet of bijna niet: in al die jaren dat we hier wonen hebben we een, hooguit twee keer een geboortekaartje gekregen van Duitse ouders/kindjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek eigenlijk, want nu ik er over nadenk zie ik in Frankrijk ook geen geboortekaartjes. Wij hebben verschillende vrienden die de laatste jaren kleinkinderen gekregen hebben, maar nooit iets van zo'n kaartje gezien.

   Verwijderen
  2. Van Oostenrijkse opa's/oma's ook niet trouwens

   Verwijderen
 2. En in Frankrijk hangen er vast ook geen verjaardagskalenders op de wc? Bij ons ook niet: ik schrijf verjaardagen op de kalender. Uit mijn hoofd (-: Ik ken steeds meer mensen die stoppen met kaarten versturen. Een whatsapp vinden ze gemakkelijker...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nooit een verjaardagskalender op de wc gezien bij buuf Marie.

   Verwijderen
 3. Ik doe alles, maar dan ook alles digitaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prima, Sjoerd, maar ik niet. Ik vind het nog steeds leuk om een kaart te versturen en nog leuker om er eentje te krijgen.

   Verwijderen
 4. Onze Italiaanse buren en lerares aldaar zijn altijd zeer verwonderd dat ze een kerstkaart van ons krijgen. Volgens mij doen ze ook niet aan geboortekaarten en zeker niet aan rouwkaarten. Ik maak nogal eens digitaal een fotokaart aan, die dan via Hallmark verzonden wordt. Iets minder persoonlijk dan een gewone kaart maar wel heel handig als je in het buitenland bent. Leuk inkijkje in je boekenkast ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook onze buren in Frankrijk sturen geen kerstkaarten, Emie. Meestal krijg ik als reactie op onze kerstkaarten een mailtje met goede wensen terug.

   Verwijderen
 5. Ik geloof dat verjaardagen vieren zelfs iets typisch Nederlands is. Ik bedoel met veel visite en zo. De buitenlanders die ik ken(de) vonden dat altijd heel merkwaardig. Kaartjes sturen en ontvangen is altijd leuk. Maar ik heb meer aan een telefoontje of een Skype-je eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou best eens gelijk kunnen hebben over dat verjaardagvieren, Wieneke. Ik hoor mijn Franse buren nooit over een verjaardag. Grappig, die verschillen.

   Verwijderen
 6. Ben dol op verjaardagskaarten! Heb een doos vol met een uitgebreide voorraad ;o) Vooral in Engeland kun je de meest mooie kaarten kopen, dus ik denk dat de Engelsen zeker ook verjaardagskaarten versturen. Als het even kan sla ik daar dan ook in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat ik nog een liefhebber vind, Wieneke. Ik laat regelmatig mooie foto's afdrukken, klein formaat, en plak ze dan op gekleurde kaarten. Beetje dezelfde tinten bij elkaar zoeken, et voilá.

   Verwijderen
 7. Dus je bent jarig!!! proficiat! Zoonlief is vandaag ook jarig en er hangen hier al een stuk of 15 kaartjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de felicitaties. Ik was jarig, afgelopen zondag. Ik heb net een link van het vet, cole feestje van je zoon naar onze schoondochter gestuurd. Die twee zonen daar zullen dit wel kunnen waarderen.

   Verwijderen
 8. Niets leuker dan echte post! In België was dat ook de gewoonte maar nu met die smartphones en smsjes gaat het er stilaan uit. Doodjammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schrijf soms nog weleens een briefje aan iemand want inderdaad, niets zo leuk als post ontvangen of versturen.

   Verwijderen
 9. Het is ook Vlaams hoor, al gaat het er stilaan bij veel mensen uit. ZO jammer. Ik stuur nog altijd echte verjaardagskaarten naar vrienden en familie. In de Provece komt ik toch veel verjaardagskaarten tegen hoor in de winkel. In de krantenwinkel in Eygalières hebben ze er heel veel én super mooi. Ik neem er dan ook nooit mee en koop ze gewoon daar als ik er moet sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga eens heel goed kijken, Nana, of ik ze ook kan ontdekken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.