Jonkie

Het Baarnse Bos is een bos van ongeveer 80 hectare tegenover Paleis Soestdijk, aan de Amsterdamsestraatweg in Baarn. Het behoort tot de weinig bewaard gebleven achttiende-eeuwse parkbossen in Nederland, en het enige in de provincie Utrecht. Het werd in 1999 aangewezen als rijksmonument.De zuidelijke grens wordt gevormd door de kaarsrechte Koningslaan, die als zichtas vanaf  Paleis Soestdijk naar het gedenkteken de Naald van Waterloo loopt. Wij waren vandaag in Soest bij goede vrienden en maakten vanmiddag een wandeling door dit mooie bos wat valt onder het beheer van Staatsbosbeheer. Maria, die hier met Mart staat te praten, is mijn grote voorbeeld. Vijfentachtig jaar oud en nog een jonkie in haar doen en laten. Maakt nog met gemak een wandeling van vijftien kilometer. Natuurlijk is het een zegen als je op die leeftijd zo gezond bent, maar een bepaalde instelling is hier ook niet vreemd aan.

Reacties

 1. Meer en meer zijn het reportages die je maakt op het blog. Erg leuk Marthy. En wat heb je weer een heerlijke dag achter de rug. Vriendschappen zijn zo waardevol, het kan niet genoeg gezegd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze vrienden heb jaren vlakbij ons gewoond in Frankrijk en we praten natuurlijk veel over de Ardèche.

   Verwijderen
 2. Wij wandelden ook al een paar keer in dat bos. Eerst koffie bij De Generaal (bij het station) en na de ewandeling daar ook weer eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maria vertelde al over de Generaal, het is gehuisvest in het voormalig station van Baarn. Ze hebben daar ook een leuk terras.

   Verwijderen
 3. Mooi zeg, die beelden van bomen gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze beelden periodes uit van het bos dat sinds de 17e eeuw beetje bij beetje is aangelegd. Goed, hè, Lida.

   Verwijderen
 4. Mooi gedocumenteerd met je schitterende foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi daar in dat bos. Volgens mij had je het over Maria toen wij samen wandelden, je geeft haar haar jaren echt niet hoor. Heerlijk om zo weer te hebben gewandeld.
  Heel fijne woensdag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bezig blijven met geest en lichaam, Mirjam, dan lopen wij over twintig jaar samen nog in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.