Doorgaan naar hoofdcontent

Jaargetijden

Dat schiet zo niet op met dat voorjaar, al weer wat sneeuw vanmorgen. Het is natuurlijk zo verdwenen maar het geeft wel aan dat het nog koud is, te koud voor de tijd van het jaar. Ik hou van onze jaargetijden, zou niet in de tropen willen wonen. Het wisselen van de seizoenen hier in de natuur vind ik prachtig, ook als het naar de winter loopt. Maar het verlangen naar een echt mooie dag wordt nu wel erg groot. In mijn buxusperken is dat ook te merken. Voorzichtig komen er wat bolletjes in bloei terwijl op het blad nog wat sneeuw ligt.

Reacties

Elizabeth zei…
Dat vind ik nou zo leuk aan buxus... 't Blijft in de winter lekker groen en je hebt wat vorm en kleur in de tuin. En als er dan nog wat sneeuw valt, is het plaatje compleet!
Vanmorgen hadden wij geen sneeuw, en het was 2 graden. Vanmiddag zon met prachtige afwisselende wolkenpartijen, daar kan ik ook van genieten!
Vlimbouter zei…
Oh, zijn dat hydrangea Anabelle die al gesnoeid zijn en klaar om uit te botten of vergis ik me?
Jeanne zei…
Het is daarom ook zo genieten van de eerste zonnestralen. Vanmiddag heb ik even op mijn balkon me te goed gedaan aan de toch al weldadige warmte.
Sjoerd zei…
Hier hebben we gelukkig niets van dat alles meegekregen...
KnutzEls zei…
Hier ook sneeuw vanmorgen en daarna heerlijke zon. Hebben zelfs al even op een bankje in de zon gezeten. En in dw tuin schiet alles ook al lekker op.
Inge zei…
Geen sneeuw hier, maar 't was wel (lekker) koud
Marthy zei…
Ik was bij een vriendin en ik maakte mooie foto's vanmiddag van wolkenpartijen boven de Kagerplassen.
Marthy zei…
Goed gezien!
Marthy zei…
Ik maakte deze blog vanmorgen vroeg, moest weg. Daarna toch nog een heerlijke dag met veel zon.
Marthy zei…
Af en toe ligt Limburg in een ander land, Sjoerd;-)
Marthy zei…
Ook bij mij in de tuin al veel te zien, Els. Ben zo nieuwsgierig hoe het er in Frankrijk voor staat in de tuin als we over een paar weken aankomen.
Marthy zei…
Als dan de zon maar schijnt met die kou, Inge.
Nana zei…
Blij dat wij van sneeuw bespaard blijven.
Marthy zei…
Ik hoop dat het nu de laatste keer is geweest, Nana.
Lida zei…
Ja dat heb ik ook. Heerlijk die verschillende seizoenen. Ik kan genieten als het voorjaar wordt en verlang dan alweer naar de zomer, waarna ik het dan weer fijn vind om naar de herfst uit te kijken. En dan de winter met knus de kaarsjes aan en hopen op ijs en sneeuw, waarna je weer dubbel hard verlangt naar het voorjaar.
Marthy zei…
Je hebt het goed omschreven, Lida, zo voel ik het ook.