Leesvoer

Als dank voor het schilderwerk wat Mart bij onze zoon Bas deze winter heeft gedaan kreeg hij een e-reader met een mooie leren omslag. Een paar boeken erop gezet en manlief zit tevreden te lezen. Een paar jaar geleden zette een vriend van ons een groot bestand met boeken op mijn laptop en sindsdien put ik mijn leesvoer daar uit. Het zijn niet de allernieuwste boeken maar ik kan er nog  jaren mee uit de voeten. Een paar weken geleden vertelde een vriendin dat ik ook bij de bibliotheek e-boeken kan lenen. Natuurlijk, stom dat ik dat zelf niet bedacht. Ik ben nog steeds lid van de bibliotheek dus daar haal ik nu mijn nieuwste boeken vandaan. En af en toe nog een echt boek van papier tussendoor lezen is ook fijn, zoals dit heerlijke boek van Griet op de Beeck. Ik kocht het van de boekenbon die ik kreeg voor mijn eerste prijs bij de verkiezing van de jaarfoto van onze fotoclub. Een aanrader, dit boek.


Reacties

 1. Dit boek pas gelezen op mijn e-reader. Ik moest enorm wennen aan dat Vlaams en soms erg lachen. (Wilt u dat ik u neuk?) Maar het is een bijzonder boek en echt mooi geschreven. Ik heb nog een boek van Griet op de leesmachine staan: Vele hemels boven de zevende.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou van dat Vlaams, vind het een prachtige taal. Ik ga zeker nog meer van haar lezen.

   Verwijderen
 2. Ik vond dit boek het mooiste dat ik las in 2015

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hem hem nog niet helemaal uit, Emie, maar deze gaat hoog scoren.

   Verwijderen
 3. Gek genoeg kon ik er niet doorheen komen. Ik werd er bij tijd en wijle depressief van, hoewel er ook wel vrolijke stukken zaten. Misschien later weer eens opnieuw proberen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet zo gek hoor Els. Ik heb boeken opzij gelegd die door iedereen de hemel in geprezen werden. Jammer dan.

   Verwijderen
 4. geweldig boek! En dat terwijl ik eigenlijk meer van de thrillers ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook van de thrillers, Inge, met af en toe wat anders zoals dit er tussen door.

   Verwijderen
 5. Hoe gaat dat met E-books lenen, moet je die ook terug geven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu de eerste geleend en ik geloof dat een boek na drie weken verloopt, maar je kan voor die verloop dagen wel verlengen. Informatie is te vinden op de site van de bibliotheek.

   Verwijderen
 6. Pas begon ik in het boek Sonny Boy maar na 50 bladzijden heb ik het weggelegd. Ik zat me te vervelen tijdens het lezen. Ik ben toch meer van de thrillers. En gek, ik heb iets tegen e-readers...
  Lieve groet en nog veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sonny Boy vond ik aardig, maar ook niet geweldig. Wel uitgelezen.

   Verwijderen
 7. Net als Mirjam hierboven heb ik iets tegen e=readers. Ik heb er wel een, voor noodgevallen. Zoals vastzitten op vakantie. Dus het ding is me ook al van pas gekomen. Maar ik heb liever een boek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde ook niet aan een e-reader maar dat gesleep met boeken heen en weer naar Frankrijk werd ik zat. Nu ben ik er aan gewend en vind het prettig. Het is ook minder zwaar dan een boek, fijn voor mijn reumahanden.

   Verwijderen
 8. Ik heb geen e-reader, maar wel een tablet waarop ik soms boeken lees. Voor onderweg of op vakantie vind ik het superhandig, maar ik hou toch ook van een écht boek in mijn handen. En ik moet dringend een boek van Griet Op De Beeck gaan lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker Griet gaan lezen, alleen haar taalgebruik al, zo mooi.

   Verwijderen
 9. Goede keuze een boek van onze Griet! Mooi hé? Je moet zeker en vast ook haar 2 andere lezen. Haha hou jij van het Vlaams? Grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ook die andere twee ga ik lezen. Ik vind de Vlaamse taal heel mooi, vriendelijker dan het Nederlands. Wij krijgen in het Franse vakantiehuis vaak Vlamingen en hebben daar ook Vlaamse vrienden.

   Verwijderen
  2. Haha... jij bent een vrouw met smaak! ;-)

   Verwijderen
 10. Hier komt geen e-reader binnen. Hou teveel van papier en manlief leest zelden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.