Lijstje

Ik ben gek op tuinieren en daarom ook op planten. Als je dan net zoals wij vlakbij Boskoop woont is dat natuurlijk mooi meegenomen want het stikt daar van de kwekers. Mijn favoriet is Esveld, die heeft de meeste keus en de beste kwaliteit. Ook fijn is het deskundige personeel die precies weet waar iets staat en er dan ook nog goed advies bij geeft. Ik had thuis al een lijstje gemaakt en daar probeer ik me aan te houden, anders loopt het gierend uit de klauwen. Dit beetje op de kar kostte op een paar euro na al honderd euro. Ik kocht onder andere een Clematis voor op pot en een Clematis die ik niet omhoog laat gaan maar door de border laat kruipen. Ben benieuwd hoe dat er straks allemaal uit gaat zien. Verheug me er nu al op om aan de slag te gaan.

Reacties

 1. Je bent een beetje van de leg, lijkt het wel Marthy. Drie blogjes op een dag? Evengoed heerlijk al die planten die je hebt gekocht en ja wat een kapitalen gaan daar in zitten Hè? Ik verheug me nu al op de Franse tuin foto's later dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voerde wat reparaties uit aan mijn blog maar blijkbaar is er van alles misgegaan en kwamen er oude blogjes tevoorschijn. Alles is nu weer hersteld. Ik hoop dat alles wat ik gekocht heb aanslaat, Emie, en dan is het daarna genieten en er inderdaad foto's van nemen.

   Verwijderen
 2. Als ik dat zo zie vind ik het wel weer jammer dat ik geen tuin meer heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel blij met mijn tuin, Jeanne, ik hou van dat gewroet. En die foto die je zag van twee mijn kleinzonen was een oudje, er ging iets mis op mijn blog. Ja, het zijn wel broertjes.

   Verwijderen
 3. Ha heerlijk, snuffelen èn plantjes kunnen scoren in een mooi tuincentrum. Hier ga ik het liefst 2x de grens over, na België dus. In Genk ligt een prachtig groot tuincentrum, daar slaag ik altijd.
  En leuk die oude blogberichten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik vlak bij de Belgische grens zou wonen zou ik zeker de grens over wippen, ze hebben daar goede kwekers en mooie tuincentra.

   Verwijderen
 4. Ik hou ook van de Belgische tuincentra ;-)
  Hoewel ik altijd een lijstje bij heb, kom ik toch elke keer weer met meer naar huis dan de bedoeling was. Heel veel succes met jouw nieuwe plantjes! We zien ze hopelijk binnen enkele maanden op je blog verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word zo ontzettend hebberig als ik daar loop, zou wel van alles mee willen nemen. Maar ik moet er natuurlijk wel plek voor hebben en daarbij moet mijn portemonnee het ook nog kunnen hebben.

   Verwijderen
 5. Ik kan me ook helemaal laten gaan in een tuincentrum. Kom dan later erachter dat het wel er uitbundig groeit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Sjoerd, ik moet oppassen dat ik in mijn hebberigheid de border niet al te vol zet.

   Verwijderen
 6. Heerlijk, ik heb weer helemaal het lente-gevoel. Toen ik vanavond van mijn werk naar huis fietste hoorde je overal de vogels (vooral merels) fluiten. En nu hier weer al die plantjes en bloemetjes. Morgennacht gaat de zomertijd weer in. Dat maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij worden 's morgens echt wakker gemaakt door de vogels, Lida, heerlijk is dat.

   Verwijderen
 7. É Páscoa! Cristo está vivo, o túmulo está vazio, Ele ressuscitou!!! A mais bela festa dos Cristãos.
  Crentes no Amor de Deus Pai que nos deu seu Filho Jesus Cristo que permanece conosco pela força do
  Espírito Santos, seguimos nossa caminhada na construção de um mundo mais justo, fraterno, humano,
  harmonioso e de doação.
  Todos somos promotores da Paz!
  Feliz, Santa e Abençoada Páscoa.
  Um doce abraço, Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh...planten kopen. Heerlijk! Ik moet ook op voorhand mezelf zeer streng toespreken en me aan lijstjes houden, 't klinkt heel herkenbaar. Is die kruipende Clematis toevallig Jouiniana? Een ware beauty is dat, die hier heel lang bloeit en een tapijt van fijne bloemetjes drapeert. Veel plantplezier en fijne paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de Clematis integrifolia 'Rosea'. Ben benieuwd! Jij ook fijne paasdagen.

   Verwijderen
 9. Ik kocht gisteren bij een pas geopend tuincentrum (dus nieuw-geopend-aanbiedingen) vier trays met Violen, paarse en blauwe, twee Vergeetmenietjes, wat Bellis en voor binnen twee gele Sleutelbloemen, omdat het Pasen is. Als een kind zo blij was ik daarmee. Het ziet er buiten nu weer zo fleurig uit. Genieten is dit.
  Heel fijn Paasweekend Marthy, voor jou en je gezin.
  Geniet er van,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb jij dat nou ook, dat je zo blij kan zijn met wat mooie planten. Ik kocht vandaag nog meer, haha. Fijn Paasweekend en ik hoop dat we het zonnetje nog even zien.

   Verwijderen
  2. Ik lijk wel een klein kind in een snoepwinkel als ik bij een tuincentrum ben. Dan moet ik me goed inhouden hoor, en me eigenlijk strak aan mijn thuis opgestelde lijstje houden. Lukt niet altijd. Maar deze keer wel dus.
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 10. Esveld zou ik ook wel eens graag bezoeken maar helaas voor ons ver weg. Heeft inderdaad een groot aanbod. Ik zie Knautia macedonica op je kar staan, één van mijn favo's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd als ik bij Esveld kom staan er wel auto's met een buitenlands kenteken, Ludo. Nu weer een Duits echtpaar wat voor een vermogen kocht.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.