Bakken en potten

Behalve de twee elektrische fietsen was de auto ook weer volgestampt met plantgoed dus heb ik vanmorgen aan de tuintafel potten en bakken gevuld met al dat moois. Onze binnenplaats krijgt niet de hele dag zon dus daar wil ik vrolijke planten. Op het mooie muurtje wat Mart een paar weken geleden maakte staan nu twee bloembakken die ik nog had. De plantjes moeten nog wat groter worden maar ik ben er heel tevreden over. Jammer dat we een deel van de klimop weg moesten knippen om het muurtje te maken, maar over een paar maanden groeit dat spul ook de andere kant weer op en zie je niets meer van die zwart uitgeslagen betonnen muur.


Deze bak violen zag er nog zo goed uit nadat ik alle uitgebloeide bloemetjes eruit had gehaald dat hij nog even mocht blijven staan. Vlijtige liesjes, die doen het uitstekend in het deel van de binnenplaats waar bijna geen zon komt. Wel oppassen want bij grote warmte moeten ze twee maal per dag water en dan nog liggen ze soms in katzwijm. Dan krijgen ze een dompelbadje en spreek ik ze even vermanend toe en verdraaid, het lukt me ieder jaar om ze tot in oktober mooi te houden.
Reacties

Onliemie zei…
Ah jullie zijn er weer! Heerlijk... die vlijtige liesjes vind ik ook zo mooi. Ook hier hebben ze veel water nodig en bij een beetje zon zien ze er dadelijk "verlebbert" -Vlaamse les! ;-) - uit. Als je ze dan bijna verdrinkt komen ze vlijtig weer helemaal goed. Geniet van het mooie weer ginder... hier valt het voorlopig mee alleen ineens weer terug heel koud! :-(
Onliemie zei…
Vergat ik nog...het muurtje is prachtig geworden. Zeker met de bakken er op... Dikke duim voor de metser!
Gerda zei…
Dag Marthy, wat ziet het er geweldig uit. Krijg er heimwee van .
Petra zei…
Ziet er weer prachtig uit, heerlijk he al dat èèn jarige perkgoed. Maar inderdaad bij erge warmte mag ik het hier ook wel twee keer op een dag water geven heel warm bij ons in voortuin. Zal bij jou in Frankrijk nog wel warmer zijn. Groetjes Petra.
Marthy zei…
Ik leg een Vlaams woordenboek aan;-)
Marthy zei…
Oh, en de complimenten heb ik doorgegeven, Vond hij wel leuk, geloof ik.
Marthy zei…
Ach Gerda, wat begrijp ik dat goed, van die heimwee. In de jaren dat wij nog werkten kon me dat zo overvallen, zo'n vlaag heimwee naar onze Franse plek.
Marthy zei…
Omdat wij op ruim 600 meter hoogte zitten valt het wel mee met de warmte, Petra. Zo rond de 25 graden en 's nachts koelt het lekker af door die hoogte. Prima temperatuurtje voor ons.
Die roze vlijtige liezen tegen die blauwe planken, dat is een kaart waardig....
Marthy zei…
De Nederlandse kweker had alleen nog maar die rode en witte vlijtige liezen, dus daarmee stelde ik me tevreden. Toen we, bijna bij huis, bij de Franse kweker aan gingen voor tomatenplanten zag ik die roze staan en die wilde ik, had ik verleden jaar ook. Ik kon de verleiding niet weerstaan en nu heb ik eigenlijk drie rode vlijtige liesjes over, maar ze staan leuk te staan op de trap naar de tuinkamer.
Inge zei…
Mooi met al die kleuren!
Hier staan de viooltjes ook nog te mooi, heerlijke bloeiers. Vlijtige Liesjes heb ik niet. We zijn toch te vaak niet thuis, en dat vinden die plantjes inderdaad niet leuk als het erg warm is. Daarom hier veel lavendel in de potten.
KnutzEls zei…
Mooi al die kleurtjes. Praten tegen planten helpt, ze luisteren echt naar je 😕
Jeanne zei…
Beeldschoon, je bent geslaagd!!
Marthy zei…
Je hebt gelijk met je lavendel Inge, want vlijtige liesjes hebben dagelijkse zorg nodig.
Marthy zei…
Els, mijn schoonmoeder kreeg iedere plant in haar vensterbank in bloei en ze zei altijd dat het kwam omdat ze tegen haar planten praatte;-)
Marthy zei…
Dank je Jeanne, en nu er lang van genieten.
Sjoerd zei…
Het staat er allemaal weer mooi gekleurd op. Ik denk dat die elektrische fietsen daar een uitkomst zijn...
Marthy zei…
Dat is zeker een uitkomst hier, zo'n elektrische fiets, Sjoerd. Kan ik tenminste ook eens een colletje bedwingen;-)
Heidi zei…
Wat een paradijselijk plekje! Geniet er van.
Bertiebo zei…
Ziet er super uit. Vlijtige Liezen... ik houd er van
Marthy zei…
Doen we, Heidi, met volle teugen.
Marthy zei…
Wat zijn ze leuk, hè en ik hou ze een hele lange zomer mooi.
Vera zei…
Oh, dus daar staat het muurtje. Mocht het van de buurman? Eerst lagen daar de grote keien.
Elizabeth zei…
Wat staat dat gezellig! Knap dat je man zo'n muurtje kan maken..., dat lijkt me nog niet eenvoudig. Heerlijk sfeertje op jullie terras, dat wordt genieten!
Annelies zei…
Wat leuk dat we nu ook kunnen zien dat het muurtje af is! Goed werk geleverd, Mart! Zal ik je aanbevelen bij onze aannemer; stel dat je je ooit gaat vervelen??? ������.
Het ziet er weer mooi en gezellig uit daar op jullie stek!
Wieneke zei…
Ik ben dol op die vrolijke vlijtige liesjes maar ik word gestoord van dat gezuip. Je moet er zowat naast blijven staan met de gieter. Behalve met Pinksteren, dan moet je ze truitjes aan doen :-)
Wieneke zei…
Nee, het schijnt door de uitgeademde lucht te komen. Planten hebben geen oren, Els :-)
Marthy zei…
Toen we de schuur met de binnenplaats kochten hebben we in het koopcontract laten opnemen dat daar een muurtje geplaats mocht worden en dat staat er nu, Vera.
Marthy zei…
Dit kleine terras hoort bij het vakantiehuis, Elizabeth. Onze gasten kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de tuin met diverse zitjes.
Marthy zei…
Ik ben bang dat hij voorlopig nog geen tijd heeft voor jouw aannemer, Annelies, hij heeft hier nog wel wat muren te gaan en het woord vervelen is hem onbekend.
Marthy zei…
Haha, truitjes, hoe verzin je het. Voorlopig is het vandaag weer mooi weer en staan mijn liezen er fris en fruitig bij.
In de weer zei…
Wat een sfeertje, heerlijk.
Marthy zei…
Een zonnetje en dan die mooie oude muren, dat doet veel, Toos.
Ageeth Mooij zei…
Ik wilde ze nooit, éénjarige in potten, bakken en hangers. Maar we hebben sinds drie jaar een kas in de tuin, dus planten water geven moet toch elke dag. Dus er kan wel meer bij en dat is genieten. Hanggeraniums vind ik ook mooi.
Het ziet er feestelijk en gezellig uit met alle kleuren.
Marthy zei…
Vanmorgen zei een buurvrouw dat ik mijn binnenplaats een Hollands tintje heb gegeven en zei kan het weten, ze had een Hollandse schoonzus en is vaak in ons landje geweest.
Vlimbouter zei…
Jouw foto's doen me weer helemaal zin krijgen in bloemetjes op mijn terras. Dit jaar ben ik er nog niet aan begonnen wegens eerst een Rome-reisje en daarna pas bloembakken. (om te voorkomen dat ik uitgedroogde bloemetjes zou vinden bij mijn thuiskomst. Mijn jongste zonen hebben niet echt groene vingers en vergeten nogal eens water te geven) Morgen ga ik op zoek naar leuk plantgoed.
Marthy zei…
Wij waren een weekje in Nederland en voor die tijd durfde ik het ook niet aan. Voordeel van die week was wel dat ik veel uit Nederland mee kon nemen, het is daar mooier en goedkoper.
Mirjam zei…
Wat heerlijk, al die bloeiende planten. Staat zo ontzettend gezellig. Ook je waterketeltje vind ik super leuk. En het muurtje is prachtig mooi geworden. Dat heeft-ie goed gedaan, die man van jou.
Liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Dat waterketeltje kan ik niet wegdoen, het was van mijn schoonmoeder. Het stond altijd in de grote woonkeuken op de kachel en werd dagelijks gebruikt. Daar kleven zoveel herinneringen aan.