Doorgaan naar hoofdcontent

Verhuisd

Gisterenmiddag zijn we op bezoek geweest bij onze voormalige buurvrouw Marie-Christine. Ze is eind februari verhuisd naar een klein plaatsje net voorbij Vals-les-Bains. Een heel lief huisje met verschillende etages in een prachtige omgeving. Als ik net zoals zij alleen zou zijn zou ik hier best willen wonen. Het huisje ligt hoog in het dorpje en kijkt zelfs uit op de rivier de Ardèche. Marie had een lekkere maaltijd voor ons gemaakt en daarna heeft Mart wat klusjes gedaan in het huis. Er moet nog veel gebeuren op het gebied van inrichten en opruimen maar dat komt wel. Mart heeft in ieder geval beloofd om een wand met boekenplanken te maken voor haar.

Reacties

KnutzEls zei…
Leuk dat jullie de contacten met de fransen zo goed houden. Madame is vast heel blij met haar handige ex-buurman. Internationale betrekkingen in decpraktijk. 😆
Wat een ontzettend fijn huisje. En lief van je man om dat voor haar te gaan doen. Dat is toch wel fijn voor haar. Fijne avond.
Emie zei…
Wat goed dat jullie de contacten met haar in stand houden. Zijn je zorgen om haar iets afgenomen? Scheet van een huisje, zeg.
Marthy zei…
Ach Els, ze is alleen en heeft het op het ogenblik niet makkelijk. We zijn altijd goede buren geweest en dan help je graag.
Marthy zei…
Dat huisje is ontzettend leuk, Jeanette, een snoepie. En die man van mij staat hier in het dorp altijd voor iedereen klaar.
Marthy zei…
Die zorgen zijn alleen maar toegenomen, Emie. Zij heeft psychische problemen die de laatste tijd weer verergert zijn.
Elizabeth zei…
Ik las je blogtitel en dacht 'hè ..., heb ik iets gemist?' Maar dat komt natuurlijk omdat het woord verhuizen bij mij van alles losmaakt...
Wat fijn dat jullie bij haar op bezoek gingen en wat woont ze mooi! Ik ben altijd benieuwd naar het interieur van de franse huizen, leuk om dit nu eens te zien.
Super dat Mart even wat klusjes gedaan heeft, mannen kunnen meestal toch niet lang op visite 'zitten'... Ik hoop dat Marie-Christine naar haar zin woont!
Inge zei…
Mooi huisje! Ik hoop dat je voormalige buuf zich gauw beter zal voelen!
Wat een mooi gezellig huisje! Gezellig samen eten en helpen met de klusjes. Fijn dat dat zo kan!
Ineke Jonker zei…
Wat een bijzonder huisje!!!
Sjoerd zei…
Leuk dat jullie willen helpen, daar zijn buren voor, als zijn ze verhuisd.
Marthy zei…
Marie-Christine heeft nog een redelijk leuke smaak maar over het algemeen zijn de huizen hier niet echt gezellig ingericht. In ieder geval niet naar onze Nederlandse smaak.
Marthy zei…
Ik hoop dat ze het gaat redden, Inge. Haar toestand in nog steeds zorgelijk, ze heeft een moeilijke tijd achter de rug en ze moet de zin in het leven weer zien te krijgen.
Marthy zei…
Ook al was het niet altijd makkelijk met haar, we hebben een goede band en hebben ook veel plezier met haar gehad, ze had soms de gekste invallen.
Marthy zei…
Ik geloof dat het vier etages heeft met overal trappen en trappetjes. Het is heel knus, Ineke.
Marthy zei…
We zijn altijd goede buren geweest, konden bij elkaar binnen lopen voor een kop koffie wat eigenlijk heel on-Frans is. Zo'n relatie kan je toch niet opeens afkappen.
Lida zei…
Jee, dat zou echt mijn droomhuisje zijn zo met al die etages en trappetjes en een fantastisch uitzicht.
Ja logisch dat je haar helpt. Als jullie elkaar al zolang kennen en goeie buren waren dan doe je dat gewoon. Fijn dat jullie 'n beetje voor haar zorgen.
Bertiebo zei…
Dus dan gaat het weer goed/beter met haar?
Ageeth Mooij zei…
Een droomhuisje en fijn om wat voor elkaar te betekenen.
Ik hoop dat het met haar beter zal gaan en ze contact kan houden met haar omgeving. Jammer genoeg help een pleister niet. Het is wel een zorg hoor, psychische problemen.
Vera zei…
Oh wat heerlijk voor haar!! Ze heeft echt een jofel huisje hoor en een mooie plek zie ik. Zo zalig Frans ingericht met zo'n tafel en van die kleine stoeltjes met biezen zitting. Ook zo'n heerlijk klein kneuterig aanrechtje
Vlimbouter zei…
Wat een leuk huisje! Vooral van de blauwe luikjes ben ik fan. Fijn voor jullie dat jullie in de Ardèche zo'n goede contacten hebben.
Marthy zei…
Ik voelde me er direct op mijn gemak, Lida, in dat leuke huisje en was het bij wijze van spreken al voor mezelf aan het inrichten.
Marthy zei…
Eigenlijk niet, Bettie. De om financiële redenen gedwongen verkoop van haar huis waar ze dertig jaar gewoond heeft is niet bepaald goed voor haar geweest. Ik hoop dat ze haar draai kan vinden.
Marthy zei…
We hebben heel wat met haar meegemaakt, Ageeth. Hele leuke dingen want ze had af en toe de gekste invallen, maar ook zorgelijke dingen. We blijven vrienden!
Marthy zei…
Dat aanrechtje was nog wel een probleem want ze wilde per persé eentje van wit porcelein maar die zijn bijna niet meer te krijgen. Allemaal kunststof tegenwoordig.
Marthy zei…
Na 24 jaar hebben we inderdaad leuk contacten hier. Als ik morgen een miljoen zou winnen, wat erg onwaarschijnlijk is want wij doen niet mee aan loterijen, zou ik gewoon hier blijven. Volgens mij zijn de mensen aan de zuidkust veel minder leuk. En we zouden de mensen hier gaan missen.
Onliemie zei…
Pfff... weeral zo'n heerlijk huisje... Wat is het toch mooi in Frankrijk.
Marthy zei…
Dit is inderdaad een leuk huisje, 'en pierres' en ook nog eens op een mooie plek. Toch een teken dat er nog genoeg te koop is, dus....
In de weer zei…
Een juweeltje !
Marthy zei…
Haha, Toos, ik geef het door aan Marie, vindt ze vast leuk.