Kermis

Echte bijzondere gebeurtenissen gedurende het jaar hadden we niet toen ik jong was dus we keken uit naar de kermis. Die werd in Noordwijk-Binnen ieder jaar begin september op het Lindenplein gehouden, vlakbij ons huis. Veel geld hadden we ook niet dus ik liep soms uren over de kermis voordat ik besloot waar ik het aan uit ging geven. Op de foto was ik dertien jaar oud en ik loop daar, pink aan pink, met mijn vriendinnetje Elly.

De kermis in Stolwijk wordt van oudsher met de Pinksteren gehouden en bijna voor onze deur. Ook onze kinderen waren dol op de kermis en als je zoon Bas hier in de botsauto's ziet zitten weet je wel wat zijn voorkeur had. Met Luuk nu niet anders, hij zou er het liefst de hele dag in zitten. Saar moet het nog even een paar jaar met de draaimolen doen, vindt ze trouwens spannend genoeg.Reacties

Bertiebo zei…
Grappig zo'n kermisfoto maakten ze zeker overal. Ik heb er een uit Terneuzen.
KnutzEls zei…
Nee, ik had niet zo veel met de kermis als kind. Later met Leo, dat was wel leuk en met de kinderen natuurlijk.
In de weer zei…
Och ja kermis, vroeger gingen we altijd naar het opbouwen kijken. Mijn vriendin woonden er zowat tegenover. Toen ik nog op de lagere school zat mochten we er twee dagen naar toe ( geen hele hoor ) en de derde dag gingen we altijd naar de stad kregen dan nieuwe kleding en mochten een cadeautje uitkiezen.dat was feest voor ons. Ik koos altijd hetzelfde, een school pakket. Helemaal geweldig vond ik dat, een schrift, kladblok, notitieboekje, kroontjespen, potlood, gum en puntenslijper en miet te vergeten de inktlap. Dat waren nog eens tijden :-)
Onliemie zei…
Ja kermis ... dat was DE attractie! En 's avonds dan smoutebollen halen en met de hele familie snoepen... Ja en die kermisfoto's die dan dagen later in de krantenwinkel uithingen... kopen deden we die nooit maar dan was het plezant om te gaan kijken en nog even na te genieten.
Inge zei…
Als kind en puber vond ik niets zo leuk en geweldig en spannend als de kermis. Nu krijg je me er met geen tien paarden naar toe ...
Sjoerd zei…
Ik verdiende mijn geld altijd met afbreken van de kermis toen ik jong was. Iedereen had zijn geld op en ik had er zelfs aan verdiend.
Jeanne zei…
Rondom de Kermis hing een feestelijke sfeer, daar werd je blij van, maar puntje bij paaltje durfde ik alleen in de draaimolen en in de botsauto's. Ik was dus niet zo'n kermis-ganger en nooit geworden ook.
Marthy zei…
Door de jaren heen zijn deze foto's gemaakt op kermissen, Bertie.Ik heb al een oude van mijn ouders met een deel van het gezin, ik was nier ouder als een jaar of zeven.
Marthy zei…
Oh wat leuk, een schoolpakket. Nu jij het zo vertelt zie ik het zo weer voor me.
Marthy zei…
Mijn moeder was van de foto's en af en toe mochten we er eentje kopen, Kris.
Marthy zei…
Ik ben blij dat wij morgenochtend in de auto stappen want tweede Pinksterdag is het hier een gekkenhuis en ik kan het missen als kiespijn, Inge.
Marthy zei…
Wij gaan, als we in Nederland zijn, alleen nog maar even met de kleinkinderen kijken en voor de rest kan de kermis me gestolen worden, Els.
Marthy zei…
Onze middelste zoon Bas hielp ook vaak met het afbreken van de botsauto's, Sjoerd.
Marthy zei…
Ik heb het tot een jaar of vijftien leuk gevonden en daarna is het nooit meer wat geworden tussen de kermis en mij, Jeanne.
Vera zei…
Jahhhh leuk die strech/skibroek met bandjes. Heb ik ook nog gehad. Eigelijk best handig. Wat een heerlijke snoetjes hebben de kinderen. Ik vind ze best veel op opa Mart lijken!
Ageeth Mooij zei…
Ik hield niet van de kermis. Mijn kinderhart ging wel sneller kloppen van van alle prullaria (en ook zo'n schoolpakket).
Laatst ben ik met jongste van 10 in een attractie geweest en ik wist na 5 seconden dat ik het veeeeeeel te eng vond (en het duurde lang).
Mooi om je foto's te zien, de oude en ook die van nu.
Jan uit Perth zei…
Prachtig, zo van zwart-wit naar kleurrijk; "l'histoire se répète" :-)!
Marthy zei…
En die sandalen dan, Vera, prachtig toch. Vooral Luuk lijkt ontzettend op zijn vader en grootvader, Vera, goed gezien.
Marthy zei…
Ik was niet zo'n held, toen niet en nu helemaal niet. Ze krijgen mij nergens meer in, Ageeth, of het moet de draaimolen zijn, hihi.
Marthy zei…
Ik heb een paar jaar geleden een familiealbum gemaakt met zwart wit foto's, Jan. Daarvoor heb ik mijn broers en zussen al hun jeugdfoto's gevraagd en alles ingescand, een heel karwei. Ik ben nog steeds blij dat ik ze heb, vind het prachtig, die zwart-wit foto's.
Emie zei…
Met de kermis heb ik nooit iets gehad, zal wel door mijn stadse jeugd komen. Maar vrijwel identiek gekleed als mijn vriendin, dat deed ik ook. En we fietsten zelfs pinkiepinkie!
Marthy zei…
Dat was blijkbaar iets van die tijd, dat pinkiepinkie, ik moest er wel om lachen toen ik het opmerkte toen ik de foto weer zag.
Mirjam zei…
In Hillegom, waar ik de langste tijd woonde, altijd in het weekend voor de derde dinsdag van september Kermis. Ik kan met die eindeloze rondjes op het terrein ook nog goed herinneren. Zuinig als je was op je beetje zakgeld. En later toen ik zelf kinderen had was de kermis altijd bij mij om de hoek. Vier dagen lang, en elke dag ging ik wel een keer een rondje met mijn meiden, want je hoorde de hele dag de muziek bij ons in huis. Nu is het alweer een aantal jaar geleden dat ik voor het laatst op de kermis was, maar zoals jij, met je kleinkinderen... logisch dat je weer gaat. Die uitdrukking op Saar haar gezicht... Onbetaalbaar.
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
In Noordwijk was de kermis de eerste week van september, nu nog geloof ik en in Noordwijkerhout de week erna. Nooit geweten dat de weer daarna Hillegom aan de beurt was. Ligt wel een beetje in de lijn hè.