Logeetjes

Kleinzoon Sebas en zijn vriendje Leander slapen een nachtje bij opa en oma en verbazen zich 's morgens over de zwaan die bij ons zomaar in de vijver zwemt. Als ik zeg dat het onze buurman is willen ze me niet geloven. 's Middags gaan we naar het zwembad en ze vinden de glijbaan wel leuk maar het water vinden ze koud. Deze mannen zitten op zwemles in een overdekt bad en moeten nog even wennen aan de temperatuur van een buitenbad. Op de terugweg lopen we over het Dorpsplein waar de kermis opgebouwd wordt. Zwaar interessant als je vijf jaar bent, vooral die grote felgekleurde wagen van de botsauto's.Reacties

Emie zei…
Lekker actief met de boys, oma. Morgen in de botsauto?
Marthy zei…
Ik wil veel doen, Emy, met de kleinkinderen, maar dat niet!
Jeanne zei…
Weer eens wat anders dan de Ardèche! Ook erg leuk, denk ik.
Onliemie zei…
Dat was een leuke logeerpartij...om eerlijk te zijn...een buitenzwembad zou ik ook nog koud vinden. Op dat vlak ben ik echt een "platte"!
Marthy zei…
Fijn om even de kleinkinderen te zien en om me heen te hebben. Nu moeten we weer tot de zomervakantie wachten.
Marthy zei…
Leg die uitdrukking eens uit, Kris, 'platte'. Is dat Vlaams?
Inge zei…
Mooi, zo'n buurman zwaan, maar wel met nodige afstand ... Leuk, je logeetjes :-)
Sjoerd zei…
Haha, ik kan me voorstellen dat ze het idee hebben van gooi er eens wat warm water bij...
In de weer zei…
Leuk logeren bij opa en oma en dan nog wel met je vriendje, wat zullen ze genoten hebben ( en opa en oma ook )
Marthy zei…
Ik blijf op afstand van de buurman maar geniet er ondertussen wel van, Inge. Het is een prachtig gezicht als hij zo langzaam aan komt zeilen.
Marthy zei…
met een fluitketeltje?
Onliemie zei…
tja dat is inderdaad Vlaams... hiermee wil ik zeggen dat ik geen stoere ben...een sissi wordt ook wel gezegd... Voilà zie weer een taalbad Vlaams!:-)
Marthy zei…
Toos, die twee kunnen zo heerlijk samen spelen, dan neem je ze graag alle twee. Daarbij slapen ze als een roos en eten ze lekker, dus eigenlijk heb je er geen kind aan, haha.
Marthy zei…
We hadden verleden week Vlamen in de gîte en ik leerde dat een eend (2chevaux) bij jullie een geit genoemd wordt. Daar moest ik zo om lachen. Hihi, ik zit nu weer te lachen. Dat Sissi vind ik leuk, ga ik ook gebruiken.
Gezellig logeerpartijtje. Lekker verwend worden door opa en oma dat is altijd een feest.
Bertiebo zei…
Allemaal dik tevreden dus. Leuk!
Onliemie zei…
Ja dat zijn geitjes ... alom bekend bij de Vlamingen. En ook gegeerd... schoonouders van ons oudste zitten in zo'n club en die doen dan mee met de touareg trail : deze o.a. https://www.youtube.com/watch?v=_1iVe9ubG8o... en dan zeggen wij Vlamingen daarover "grave zunne!" ;-)
Marthy zei…
Onze vier kleinkinderen hebben het geluk om aan weerskanten beide grootouders nog te hebben waar ze vaak gaan logeren. Het vriendje van Sebas heeft nog een oude opa van 82 jaar, dat is alles. Hij praat vaak over opa's en oma's, het houdt hem wel bezig.
Marthy zei…
Echt geweldig, met die lelijke eenden door de woestijn sjezen. Ik heb het filmpje helemaal uit zitten kijken, zo leuk vond ik het. Bedankt.
Mirjam zei…
Wat heerlijk die kleine grote mannen die een nachtje komen logeren. Maar zwemmen in een buitenbad lijkt me toch heel spartaans hoor...
En de zwaan is echt prachtig natuurlijk.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam