Doorgaan naar hoofdcontent

Wabi sabi

Wabi Sabi, een Japanse levenswijsheid, staat voor de kunst om het mooie te zien in het onvolmaakte. Wat prachtig gezegd. Het was Stephanie die me daar gisteren op wees. En er was zoveel moois te fotograferen gisteren dat ik jullie nog maar wat laat zien. Dit soort poorten zie je hier veel aan de huizen. Er zaten  vaak deuren in maar hier zie nog de restanten van een ijzeren hek. En deze dakpannen worden nog steeds gebruikt in het zuiden van Frankrijk, ze liggen bij ons ook op het dak. Dat plafond van die hooizolder, is het niet prachtig?
Ik heb ze niet geteld maar ik schat dat er in het dorpje vijf of zes huizen staan, de meeste nog in redelijke staat wat betreft muren en dak. Alleen van dit huis staat de voorgevel nog overeind. Aan de stijl van de prachtige raampartijen kan ik zien dat dit een heel oud huis geweest moet zijn. Het stro lag nog in de kippenhokken, eieren heb ik niet kunnen ontdekken. Het dorp ligt op een prachtige locatie. Hoog op een zuid helling met een fabuleus uitzicht. Als we twintig jaar jonger waren.......

Reacties

Onliemie zei…
Weer bangelijk schoon! Had ik trouwens al gezegd dat je een mooie nieuwe Header hebt? Ik zou zeggen fijn weekend... maar jullie hebben altijd weekend! :-)
Inge zei…
Zo zonde dat die dorpjes leeg zijn. En ook wij zeggen regelmatig tegen elkaar: wat als we twintig jaar jonger waren ....
Vera zei…
Oh wauw ik wil daar wonen en ook nog op zo'n zuid helling. Wat een schatten nog zeg. Prachtig. Het zal er heerlijk rustig zijn.
Ineke zei…
Prachtig...prachtig...prachtig. Verder geen woorden voor te vinden. Zo ook de foto's van de laatste dagen!
Sjoerd zei…
Een sprookjesland...
Emie zei…
Nooit eerder geweten dat ik ook van de Wabi Sabi ben. Wat word je fantasie geprikkeld als je door zo'n verlaten gehucht loopt. Wat een schoonheid, wat een wabi sabi!
Marthy zei…
Die nieuwe headerfoto is daar ook gemaakt. Nou altijd weekend....er wordt hier ook gewerkt hoor;-)
Marthy zei…
Twintig jaar jonger en dan dat dorpje opkopen, Inge. Maar nee, wij hebben wat huizen betreft genoeg gewerkt in al die jaren.
Marthy zei…
Ik heb het al meer gezegd, het is te koop, Vera. En die goede doehetzelver van jou heeft die paar huisjes ongetwijfeld in een handomdraai tot paleisjes omgetoverd;-)
Marthy zei…
Het was weer een fijne fotoweek, Ineke.
Echt schitterend! Maar ik denk als schuurtjes er in Nederland zo vervallen bij staan, dat iedereen het "ouwe troep" vindt.
Heel verstandige mensen, die Japanners.
Lieve groet
Marthy zei…
Juist in het onvolmaakte zit een bepaalde schoonheid, Emie. Goed om te onthouden.
Marthy zei…
Sprookjesland....nu misschien Sjoerd. Het leven hier zal in het verleden keihard geweest zijn.
Lida zei…
Ik ben gek op ruïnes. Die vind ik vaak mooier dan gerestaureerde panden. Die hebben ook wel hun charmes natuurlijk, maar hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan.
Hoe heet het dorpje eigenlijk?
Marthy zei…
Ik maak de naam en de locatie van het dorpje liever niet bekend, Lida. Ik hou het dorpje graag zoals als het nu is, verlaten maar ongeschonden.
Wieneke zei…
Zeer schilderachtig met goed weer en in deze tijd van het jaar. Een paradijs voor allerlei dieren, denk ik.
Vlimbouter zei…
We genieten hier met zijn tweetjes van jouw foto's. Zoals voorspeld is echtgenoot ook meteen fan.
Ageeth Mooij zei…
Wat een schoonheid <3
Elizabeth zei…
O, wat geweldig .. Ik ruik de ouwe sfeer vanaf m'n scherm :)
Marthy zei…
Boven deze vallei zie we vliegen vale gieren vliegen, Wieneke. Komt denk ik omdat het een verlaten plek is.
Muggenbeet zei…
Ik was deze week op het werk ook collega's aan het inwijden over wabi sabi :) tof dat je 't er ook over hebt! :)
Marthy zei…
Oh, nu moet ik nog beter mijn best gaan doen;-)
Marthy zei…
Schoonheid zit in het onvolmaakte, het klopt dus.
Marthy zei…
Hihi, dat klopt bijna, want oud rook het daar, Elizabeth.
Onliemie zei…
Dat werk van jullie heet "hobby"! Dat is geen werk! ;-)
Onliemie zei…
Haha ja die 2 schuren zijn echt lelijk... misschien dat de natuursteen in Frankrijk de ouwe zooi mooi maakt? :-)
Wat mooi om te zien dat jij hier óók zo door bevangen kunt raken. Ik probeer het 'onvolmaakte' ook in ons eigen kikkerlandje zoveel mogelijk te vinden en vast te leggen.. maar dat valt hier toch niet altijd mee ;o) De laatste foto is trouwens ook een plaatje :)
Marthy zei…
Wat een mooie wijsheid, Ludo.
Marthy zei…
Wij hebben afgelopen winter op onze fotoclub tijd besteed aan urban fotografie. Een van onze leden ging gewoon fietsen in de polder en maakte daar de meest fantastische foto's van oude boerschuren en dergelijke. Ga ik a.s. winter ook eens wat meer proberen.
Marthy zei…
In Nederland kijken we inderdaad heel anders naar zo'n schuurtje en noemen het dan oude zooi. Ik schreef er al eens een blog over, kijk hier maar even: heenenterugnaardeardeche.blogspot.fr/2012/01/ouwe-zooi.html