Het tweede terras

Vertelde ik jullie een paar weken geleden al iets over het eerste terras, nu laat ik jullie kennis maken met het tweede terras onder ons huis. Dat terras bestaat uit ongeveer twee gelijke delen onderbroken door een soort dijkje waar een waterleiding en een afvoer doorlopen. Het ene deel gebruiken we als moestuin. Het is ideaal gelegen, op het zuiden, een muur van granieten stenen erachter die de warmte vasthoudt en de grond loopt wat schuin af. Tel daarbij op dat we hier vulkaangrond hebben wat de beste teelgrond is die je kunt bedenken dus daarom is het niet zo gek dat mijn groentetjes het zo naar hun zin hebben.

Het tweede deel van het terras is Mart zijn hobbyproject voor de komende twee jaar. Dat is een ruwe schatting want we kijken hier qua arbeid niet op een jaartje. Het terras is een aantal jaren geleden al in drieën gedeeld omdat het heel schuin afliep, daarna gingen we groots verbouwen en heeft dat project verder stil gelegen. Niet helemaal juist, we hebben het daar alleen maar ingewikkelder gemaakt. Tijdens de verbouwing hebben we namelijk alles wat we over hielden aan stenen, hout, balken en grond naar beneden gekiepert. Alle houten vloerdelen die uit de vroegere schuur kwamen heeft Mart verleden jaar al klein gezaagd, nu de balken nog en daar moet de motorzaag aan te pas komen. Wat we met die enorme berg zand en al die grote stenen gaan doen weten we nog niet precies. Als ik iets geleerd heb in al die jaren hier en zeker tijden die enorme renovatie van het hele gebouw dat op den duur overal een oplossing voor komt. Geduld!
Reacties

Hihi, dit lijkt precies op al die geweldige tuintjes in Frankrijk waar wij altijd zo jaloers naar kijken... met ongekend schattige en vruchtbare stukjes moestuin, maar met evenveel stukjes vol puin en ongebruikte zooi enz ;o) Héérlijk om mee te mogen kijken!!
Marthy zei…
We kijken er gelukkig niet op, Stephanie, maar er gaat wel wat aan gedaan worden, aan die rommel. Je kent mijn man niet, maar hier gaat hij zich de komende maanden in vastbijten. Maar je hebt gelijk, veel Fransen hebben zo'n terreintje en vinden dat heel normaal.
Emie zei…
Wat ziet de moestuin er weer goed uit! Wij hebben ook een rommelplekje op het erf ergens een beetje achteraf. En geloof het of niet maar zodra we terug zijn gaan we een rieten mat kopen die de plastic watertank aan het zicht moet onttrekken.
Sjoerd zei…
Haha, nou voel ik me geroepen om de zooi in mijn tuin ook eens op te gaan ruimen.
Marthy zei…
Helaas kan je dit geen plekje noemen, Emie het is een grote plek en er moet nu echt wat aan gedaan worden. Het bovenste deel gaat terras worden en het deel daaronder de langverwachte jeu de boulesbaan. Maar kalm aan, we hebben geen haast.
Marthy zei…
Lijkt me sterk dat jij zoveel zooi hebt liggen, Sjoerd.
Inge zei…
Geweldig toch, mannen met plannen. Hier ook zo een die niet weet wat vervelen is, en die vanalles wil en kan maar helaas ook chronisch tijdtekort heeft.
Annelies zei…
Ik heb net gekeken naar je bericht van nov 2011 en even het terras vergeleken.
De terrassen hebben al een hele metamorfose ondergaan en ik ben heel benieuwd hoe het over weer zo'n 5 jaar eruit zal zien!
Maar......ik las in dat andere bericht iets over een jeu de boulesbaan???
Marthy zei…
Waar nu al die balken liggen, het middelste stuk, daar moet de jeu de boulesbaan komen, Annelies. We houden moed!!
Marthy zei…
Gelukkig zijn wij al uitgewerkt en hebben veel tijd, Inge.
Onliemie zei…
Geweldig zo'n moestuin ... daar kan ik alleen maar van dromen. Maar ja als we dan met vakantie zijn is er niemand om er voor te zorgen... makkelijk bij jullie... jullie hebben de moestuin op jullie "vakantieplek"! :-) En dat andere terras dat komt zeker en vast (vast en zeker!? Haha) ook in orde... met "ebeke seffens"... benieuwd of die Vlaamse vrienden die laatste uitdrukking ook kennen?
Marthy zei…
Het zal nog even duren Kris, maar ook dat andere terras komt dik voor de bakker.
En vanavond gaan we uitgebreid de Vlaamse taal bespreken, ik kan nog wel wat les gebruiken;-)
In de weer zei…
Heerlijk dat plannen maken, jullie zitten nog niet achter de geraniums, alhoewel Franse geraniums wel heel mooi zijn !
Marthy zei…
Dat vinden we zo leuk hier Toos, er is altijd iets om een plannetje over te maken en dat dan een keer uit te gaan voeren. Nee, we zitten niet achter de geraniums maar meer er tussen, haha.
Haak en Pen zei…
Wat een geweldige moestuin, jaloers makend!
Je hebt so wie so een prachtig blog, kwam je via via tegen
Ik ga je zeker volgen
Groet Manon
Marthy zei…
Welkom, Manon, op mijn blog. Mijn moestuin, maar ook mijn border, zijn mijn lust en mijn leven. Je haalt zoveel voldoening uit zo'n moestuin, echt heerlijk.
Dat gaat prachtig worden als het helemaal klaar is. Je moestuin schittert nu al!
Marthy zei…
Onszelf kennende gaat het zeker wat worden, het is alleen nog even veel werk, maar het komt goed.