Tien verschillende

Toen we afgelopen zondag uit Nederland terug kwamen rijden zijn we bij de kweker gestopt en heb ik tien prachtige tomatenplanten gekocht. Allemaal verschillende maar hoe hou je die uit elkaar? Als ze straks aan het groeien zijn wil ik ze wel een naam kunnen geven. Ik merkte dat alle planten in verschillende kleuren bakjes zaten en toen ontdekte Mart ook nog een blaadje waarop al die kleuren linkte naar een tomatenplant.

Slim bedacht, maar dat loste mijn probleem niet op want nadat ik eerst de gekleurde bakjes aan de desbetreffende tomatenstokken had geprikt merkte ik al gauw dat die bakjes of naar beneden zakten tot op de plant of er afwaaiden. Ik vond het trouwens ook geen gezicht, die stomme bakjes. Mooie plantenlabels had ik niet in huis, maar nog wel een zakje ijslolliestokjes. Met een permanent marker heb ik de namen op de stokjes geschreven, Mart heeft ze nog even een lakje gegeven en er een klein gaatje ingeboord waarna ik ze met een ijzerdraadje aan de stokken bevestigd heb. En nu hoop ik natuurlijk na al deze moeite dat ik een prachtige oogst krijg. We zullen zien.Reacties

Wieneke zei…
Wat leuk om allerlei soorten tomaten te nemen. Ik hoef persoonlijk nooit meer vleestomaten, want dat was geen succes, maar de kleinere soorten gaan prima in mijn metselkuip tegen een warme muur aan.
Annelies zei…
Met een vast wel hele mooie zomer in aantocht zal dat best goed komen. En in de tussentijd je plantjes veel vertroetelen en ook met ze praten(!): schijnt een goede uitwerking te hebben!!!
Marthy zei…
Ik ben benieuwd welke me gaan bevallen en welke niet, Wieneke, daarom wilde ik de namen erbij hebben. Dan kan ik volgend jaar bewuster de soorten kiezen.
Marthy zei…
Ik ben een enorme kletsmajoor, Annelies en dat gaat in de tuin gewoon door;-)
KnutzEls zei…
Die coeur de boeuf ken ik. Niet moeders mooiste maar wel verrukkelijk van smaak. Veel succes.
Marthy zei…
Naar die soort ben ik het meest nieuwsgierig, Els. We gaan het zien.
Ageeth Mooij zei…
Ben jij ook zo nieuwsgierig? Wij hebben 6 soorten en van elk twee planten (struik- en vleestomaat, Roma, Noir de Crimée, Green Zebra en Coeur de Boeuf).
Mooi, om labels te maken met wat je voorhanden hebt.
Ineke zei…
Ha ha, wat zijn jullie twee toch slimme mensen. Enne...heb je al gegoten en gesproken met al je plantjes? Niet vergeten hoor.
Lieve groet, ook aan Mart en geniet van het weekeind en je gasten.
Marthy zei…
Ik heb altijd tien planten, Ageeth en had dan de laatste jaren 2 stuks trostomaten en verder gewone ronde tomaten zonder naam. Ze deden het uitstekend hoor, maar zo saai. Ik wilde nu eens even wat anders en zie wel hoe dat afloopt.
Marthy zei…
We zijn lekker bezig, Ien. En mijn plantjes vertroetel ik.
Sjoerd zei…
Die stokjes zijn meestal van Beukenhout dat gaat wel even mee...
Marthy zei…
Als ze het deze zomer maar uithouden, Sjoerd.
Onliemie zei…
Die coeur de boeuf is alvast een geweldig lekkere tomaat. En die stokjes zijn heel goed gevonden. Ik duim voor een fantastische oogst! Fijn weekend!
Marthy zei…
Ik hoop ook op een goede oogst, Kris, met mooie soorten tomaten.
Emie zei…
Tomaten heb je niet snel te veel, zeg ik altijd. Handig gedaan hoor met de labels.
Marthy zei…
Alles wat ik teveel heb gebruik ik om tomatensaus in te maken, Emy, dus laat ze maar lekker goed groeien.
Bertiebo zei…
Je labelideetje ga ik gebruiken zo leuk!
Marthy zei…
Succes ermee!
Lida zei…
Geweldig!! En ik zie daar nog een slim ideetje. De plastic flessen die als een minikasje fungeren.
Marthy zei…
De slakken zijn gek op hele jonge slaplantjes en met deze plastic flessen bescherm ik ze de eerst een of twee weken maar ook als minikasje doen ze het goed.