Veranderlijk

Precies een week geleden vertrokken we uit een sombere Ardèche naar Nederland. Het was rond de vijf graden en we hadden onze winterkleren aan. Hoe verder noordelijker we kwamen, hoe warmer het werd, Mart trok zelfs zijn trui uit. Het eerste wat ik deed toen we met prachtig weer in Stolwijk aankwamen was een kniebroek en een bloesje aantrekken, slippertjes aan de voeten. De geschiedenis herhaalde zich vanmorgen toen we uit Stolwijk vertrokken met dezelfde temperatuur als verleden week zondagmorgen, zelfs wat regen. Natuurlijk hadden we een prachtige week achter de rug maar gisteren was het opeens berekoud. En nu werd het zuidelijker steeds mooier weer en deze foto maakte ik rond vier uur vanmiddag, tien minuten van huis. Onze bergen beginnen te kleuren, de brem staat in bloei.

Reacties

 1. Dat hebben jullie dan heel mooi voor elkaar!
  Groet, Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heee, jullie zijn er al weer. Ik heb, echt geheel toevallig, ook het woord berekoud in mijn blogje van vandaag gebruikt. Geniet maar weer lekker van het Franse leven, wij blijven nog wat langer hier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met allerlei moois in de auto weer hier aangekomen, Emie, en ik hoop morgen in het zonnetje al mijn plantenbakken te kunnen vullen.

   Verwijderen
 3. Hoe ging die reclame ook alweer... Follow the Sun.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is genieten!
  Ik vond het gisteren ook stiekem lekker om de kachel nog een keer aan te hebben en met pantoffels aan voor de televisie naar het Songfestival te kijken en luisteren.
  Ik ben benieuwd naar je gevulde plantenbakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Ik hen goed in regelen en heb een speciaal lijntje met boven, Inge;-)

   Verwijderen
 6. Je reist iedere keer de zon achterna; dat doen jullie goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welkom thuis weer!
  Het weer gaat gelukkig echt de goede kant op, alleen nog wat koude wind.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook hier was de wind vanmorgen vroeg nog koud maar in de loop van de dag werd het echt aangenaam, lekker om buiten bezig te zijn, Annelies.

   Verwijderen
 8. Omdraaien en terug naar Nederland, NU METEEN terugkomen, want jullie nemen kennelijk zon en warmte mee telkens. Gisteren namelijk haard aan en dikke trui. Hagel- en andere buien en kkkkkkoud.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet wat jullie vandaag voor weer hebben maar ik denk dat ik toch maar hier blijf, zie mijn reactie hier boven, Wieneke.

   Verwijderen
  2. Nog steeds kkkkkoud maar wel droog. Leuk hoor, die records grrrrr

   Verwijderen
 9. Brem, mooi . Het was de lievelingsstruik van mijn vader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het groeit hier overvloedig, Toos en al dat geel staat prachtig tegen de hellingen. Ik vind het ook lekker ruiken, maar dat is niet iedereen met mij eens.

   Verwijderen
 10. Brem, dat stond volop langs de weg in mijn geboortestreek. Ik hou van die plant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ieder jaar weer blij als die mooie struiken in bloei zie komen.

   Verwijderen
 11. Dan had je echt een perfecte timing voor je bezoekje aan thuis. Wat was het weer koud gedurende het pinksterweekend. Jammer hoor, want wij hebben dan altijd het familieweekend bij mijn broer. Dit jaar zaten we voor het eerst binnen met de hele groep tijdens Pinksteren. En nu geniet je weer lekker van de hogere temperaturen in de Ardeche. Heerlijk hoor. Prachtig die bloeiende Brem.
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet om je jaloers te maken maar ik kom net van buiten en heb daar heerlijk in mijn slip en beha een uurtje liggen zonnen. Over een paar weken vind ik het al gauw te warm, ik ben geen echte zonner maar wil wel een kleurtje. Fijn weekend.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.