Doorgaan naar hoofdcontent

Veranderlijk

Precies een week geleden vertrokken we uit een sombere Ardèche naar Nederland. Het was rond de vijf graden en we hadden onze winterkleren aan. Hoe verder noordelijker we kwamen, hoe warmer het werd, Mart trok zelfs zijn trui uit. Het eerste wat ik deed toen we met prachtig weer in Stolwijk aankwamen was een kniebroek en een bloesje aantrekken, slippertjes aan de voeten. De geschiedenis herhaalde zich vanmorgen toen we uit Stolwijk vertrokken met dezelfde temperatuur als verleden week zondagmorgen, zelfs wat regen. Natuurlijk hadden we een prachtige week achter de rug maar gisteren was het opeens berekoud. En nu werd het zuidelijker steeds mooier weer en deze foto maakte ik rond vier uur vanmiddag, tien minuten van huis. Onze bergen beginnen te kleuren, de brem staat in bloei.

Reacties

gewoonhannah zei…
Dat hebben jullie dan heel mooi voor elkaar!
Groet, Hannah
Marthy zei…
We hebben het weer mee blijkbaar, Hannah;-)
Emie zei…
Heee, jullie zijn er al weer. Ik heb, echt geheel toevallig, ook het woord berekoud in mijn blogje van vandaag gebruikt. Geniet maar weer lekker van het Franse leven, wij blijven nog wat langer hier.
Bertiebo zei…
Dat heet mazzel hebben!
Sjoerd zei…
Hoe ging die reclame ook alweer... Follow the Sun.
Marthy zei…
Met allerlei moois in de auto weer hier aangekomen, Emie, en ik hoop morgen in het zonnetje al mijn plantenbakken te kunnen vullen.
Marthy zei…
Zonder geluk vaart niemand wel....
Marthy zei…
Haha, dat is hem, Sjoerd, heel toepasselijk.
Ageeth Mooij zei…
Dat is genieten!
Ik vond het gisteren ook stiekem lekker om de kachel nog een keer aan te hebben en met pantoffels aan voor de televisie naar het Songfestival te kijken en luisteren.
Ik ben benieuwd naar je gevulde plantenbakken.
Inge zei…
Goed geregeld Marthy :-)
Je reist iedere keer de zon achterna; dat doen jullie goed!
Annelies zei…
Welkom thuis weer!
Het weer gaat gelukkig echt de goede kant op, alleen nog wat koude wind.
Wieneke zei…
Omdraaien en terug naar Nederland, NU METEEN terugkomen, want jullie nemen kennelijk zon en warmte mee telkens. Gisteren namelijk haard aan en dikke trui. Hagel- en andere buien en kkkkkkoud.
Marthy zei…
Die zijn nu gevuld maar moeten nog even op de foto.
Marthy zei…
Ik hen goed in regelen en heb een speciaal lijntje met boven, Inge;-)
Marthy zei…
Zou het in mijn zonnige karakter zitten? Haha!
Marthy zei…
Ook hier was de wind vanmorgen vroeg nog koud maar in de loop van de dag werd het echt aangenaam, lekker om buiten bezig te zijn, Annelies.
Marthy zei…
Ik weet niet wat jullie vandaag voor weer hebben maar ik denk dat ik toch maar hier blijf, zie mijn reactie hier boven, Wieneke.
Wieneke zei…
Nog steeds kkkkkoud maar wel droog. Leuk hoor, die records grrrrr
Marthy zei…
Daar koop je niets voor!
In de weer zei…
Brem, mooi . Het was de lievelingsstruik van mijn vader.
Vlimbouter zei…
Brem, dat stond volop langs de weg in mijn geboortestreek. Ik hou van die plant!
Marthy zei…
Het groeit hier overvloedig, Toos en al dat geel staat prachtig tegen de hellingen. Ik vind het ook lekker ruiken, maar dat is niet iedereen met mij eens.
Marthy zei…
Ik ben ieder jaar weer blij als die mooie struiken in bloei zie komen.
Mirjam zei…
Dan had je echt een perfecte timing voor je bezoekje aan thuis. Wat was het weer koud gedurende het pinksterweekend. Jammer hoor, want wij hebben dan altijd het familieweekend bij mijn broer. Dit jaar zaten we voor het eerst binnen met de hele groep tijdens Pinksteren. En nu geniet je weer lekker van de hogere temperaturen in de Ardeche. Heerlijk hoor. Prachtig die bloeiende Brem.
Liefs, Mirjam
Marthy zei…
Niet om je jaloers te maken maar ik kom net van buiten en heb daar heerlijk in mijn slip en beha een uurtje liggen zonnen. Over een paar weken vind ik het al gauw te warm, ik ben geen echte zonner maar wil wel een kleurtje. Fijn weekend.