Doorgaan naar hoofdcontent

Feest in de natuur

Gisteren prachtig weer, ik heb zelfs een uurtje liggen zonnen, maar vandaag was het bewolkt en er werd ook een buitje voorspeld. Maar als het dan een uur of elf is en de zon breekt door dan willen wij eruit, alweer lang genoeg binnen gezeten. Een rondje St. Julien du Gua dan maar, makkelijk vanuit huis en er is in de natuur genoeg te zien op dit moment. Ons pad voert regelmatig door kniehoog fluitenkruid en overal hoor je water stromen, of van ons riviertje of van een waterplaats zoals op de foto.Het is een waar feest in de natuur en we staan regelmatig stil om ervan te genieten. Ook bij de moestuintjes rond Gua houden we halt, hangen over een muur of een hek om alles eens uitgebreid te bekijken en de stand van zaken te vergelijken met onze moestuin. We komen tot de conclusie dat we het zeker niet slecht doen en gaan weer verder. De laatste foto is net onder ons dorpje genomen, het was daar een zee van fluitenkruid, prachtig zo onder dat lentegroen.
Reacties

Ageeth Mooij zei…
Een waar feest! En wat een prachtige waterplaats en mooie plek voor een schommel <3
In de weer zei…
Als je het goed beschouwd geeft de natuur je zoveel geluk dat je het bijna niet aankunt. Overweldigend !
KnutzEls zei…
Ja, zij die het het zien voelen, dat ook zo aan. Overweldigend en wat heerlijk om er zo tussen te lopen en te genieten!
Marthy zei…
Die waterplaatsjes komen we vaak tegen tijdens onze wandelingen, Ageeth. Ik dit deel van de Ardèche ontspringen veel bronnen, er is overal water.
Marthy zei…
Mooi gezegd, Toos. Dit is echt geluk.
Marthy zei…
Ik ben heel blij dat ik het zie, Els, want het is een stuk geluk wat ik niet graag zou missen.
Jeanne zei…
Het is een waar feestje!!
Sjoerd zei…
De natuur regelt het zelf allemaal wel. Wij trekken de mooiste planten uit als onkruid.
Onliemie zei…
Het is weer eens overduidelijk... ik ben tot over mijn oren verliefd op Frankrijk. :-) Zo mooi weer die foto's... Deze zomer gaan we weer... Zeker weten!
Elizabeth zei…
Schitterend! Alles zo mooi fris en groen ...
Ik ben ook dol op fluitenkruid, maar ik dacht dat het beschermd was ...?
Jolanda zei…
Wat een prachtige omgeving waar jullie 'wonen'. Ik hoop dat het weer hier ook weer snel beter wordt.
Marthy zei…
Wat vraagt om van te genieten, Jeanne.
Marthy zei…
Helemaal waar, Sjoerd. In mijn border maak ik me druk over kleuren die bij elkaar passen. Idioot, want de kleuren in de bermen passen allemaal bij elkaar.
Marthy zei…
Je mag met recht verliefd zijn op Frankrijk, het is een prachtig land, Kris. Ik hoop dat je een hele fijne vakantie gaat hebben.
Marthy zei…
Ik heb even gegoogled, Elizabeth, maar ik kan nergens vinden dat het beschermd is. Lijkt me ook vreemd want het staat in zulke grote hoeveelheden. Wij maakten er vroeger fluitjes van.
Marthy zei…
Het wordt hier niet voor niets de 'groene Ardèche' genoemd, Jolanda. Het zuidelijke deel van de Ardèche is veel droger, daar is de natuur niet zo uitbundig.
Annelies zei…
Mooie foto's van een mooie natuur, Marthy!
En zeker mooi om naar te kijken vanuit een regenachtig Utrecht!
Prachtig!! Heerlijk om mee te mogen genieten, waarschijnlijk kunnen wij dit jaar niet naar jullie kant van Frankrijk gaan, dus ben ik extra blij met al die mooie foto's! Om heerlijk bij weg te dromen :)
Marthy zei…
Sneu voor je, die regen. Maar troost je met het idee dat je qua woonbestemming in Frankrijk een hele goed plek hebt uitgezocht.
Marthy zei…
Gelukkig is de natuur hier niet onderhevig aan veranderingen, Stephanie, het wacht hier wel op jou.
Vlimbouter zei…
Van zo'n mooi weer kunnen wij op dit ogenblik alleen maar dromen. Ik heb zelfs mijn fleece-pull terug uitgehaald. Maar die waterplaats doet me dromen ... in gedachten hoor ik het water stromen...
Marthy zei…
Als je dat water dan maar niet al te vaak in je regenpijp hoort stromen. Oh, wat gun ik jullie ook wat beter weer. Het is hier niet overdadig warm maar droog , wat wolken en wat zon. Lekker om buiten bezig te zijn.