Hagedisje

Als ik even langs de border loop om te kijken wat er allemaal in bloei staat zie ik een hagedisje liggen zonnen op een blad. Nu stikt het hier van die beestjes en ze schieten altijd weg als ze beweging zien. Maar niet deze, die blijft ongestoord zitten. Zal ik? Ik loop vlug naar boven, pak mijn fotocamera en schroef er de macrolens op. Als ik beneden kom zit hij er nog maar heeft zich wel omgedraaid. Geeft niet, ook leuk. Het is een kleintje en hij is mooi getekend zie ik van dichtbij.

Als ik daarna de allium heb gefotografeerd zit hij er nog, kijkt me nu met een scheef oog aan en is dan na een paar tellen verdwenen. Dan nog maar even die prachtige korenbloemen op de foto. Een volgende keer nog maar eens proberen.
Reacties

 1. Knappe foto's en helemaal knap dat je die hagedis wist te "vangen" en bovendien nog zo mooi ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het een wonder dat hij bleef zitten en ook nog even bleef wachten totdat ik mijn kamera had gehaald, Kris. Zo aardig van het beest!

   Verwijderen
 2. Oh.. bijzonder, dat hij zo stil bleef zitten! Je ziet zelfs de schubbetjes op zijn vel, echt prachtig! En die korenbloemen, hihi, je snapt vast wel dat ik daar helemaal blij van word :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet bij deze korenbloemen altijd even aan jou denken, Stephanie, echt waar.

   Verwijderen
 3. Prachtig, mij gebeurde gisteren hetzelfde met de lieveheersbeestjes. Je eerste foto van de korenbloem vind ik adembenemend mooi, een soort van 3D-effect. Gisteren kocht ik er een bosje van bij de bloemist <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het niet laten met die korenbloemen. Iedere keer wil ik er foto's van maken, Ageeth.

   Verwijderen
 4. Korenbloemen...zo jammer dat ze niet meer tussen het koren staan. Als wij ze willen zien, moeten we ze zaaien. Jullie boffen toch maar in la douce France. Mooie foto's! Lang geleden dat ik hagedisjes heb gezien. Wel salamanders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze korenbloemen staan in mijn border, aangeplant, Mirjam. Heel veel hagedisjes hier, ook salamanders maar die willen al helemaal niet poseren voor mij.

   Verwijderen
 5. Wat een mooie foto's met zo'n telelens en natuurlijk het oog van de fotograaf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maakte de foto's met een macrolens, Jeanne, dan kan je zo'n beestje van heel dichbij op de foto zetten.

   Verwijderen
 6. Mooie foto's, die hagedis zat lekker te zonnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Marthy, heb nu goedwerkend internet!
  Wat een mooie foto's heb je afgelopen dagen weer gemaakt!
  En die nieuwe kopfoto is ook schitterend: ook uit de "urbanserie"?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dit schuurtje stond aan de rand van het dorpje. Ik vond de kleuren zo mooi, daarom nam ik hem. Veel plezier in Schotland.

   Verwijderen
 8. hagedissen ... mij doen ze direct aan Frankrijk denken én aan zon én aan vakantie én aan genieten. Dank je wel voor die mooie foto's en dit geniet-momentje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat zou je in mijn tuin dan lekker genieten. Er zitten er zoveel, vooral in en op de muren. Ze vinden die warme stenen heerlijk.

   Verwijderen
 9. Op Tenerife heb ik ook vrij grote gekleurde neefjes en nichtjes gezien van deze bruine Voorbijgangers. Schitterend blauw/turkoois. Op Curaçao de Mama en Pappa versie. Ook kakelbont rondom de kop, maar die in Mexico was zo saai. Trouwens jouw korenbloemen doen mij weer denken, aan het liedje van de gezusters de Roo met, hoe kan het ook anders, Blauwe korenbloemen. De meisjes zaten destijds bij mij in de klas en op school. Genre smartlappen en daar ben ik nog steeds niet zo weg van en nu zal ik het de hele dag wel niet meer uit mijn hoofd krijgen. Ik ga gauw weer kijken naar het hagedisje en zijn familie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die blauw turkooise salamanders zitten hier ook in de border en moestuin. Als ik aan het wieden ben hoor ik ze ritselen achter een struik of grote plant maar lekker poseren voor een mooie foto is er niet bij. Ik praat tegen ze maar dat helpt ook niet;-)

   Verwijderen
 10. Zo mooi. Geluk is soms een hagedisje....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is jammer dat ze altijd zo schichtig zijn, want je zou ze wel een uur lang kunnen bekijken, toch? Onze hagedisjes zijn klein en zwart met een oranjegeel buikje. Ze zitten vaak dom te kijken in onze garage en wij brengen ze dan natuurlijk weer buiten. Ze houden zich dood als we ze oppakken. Ze denken dat wij vogels zijn vermoed ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn prachtig om te bekijken, Wieneke. Maar oppakken, nee, daar krijg je hier de kans niet voor.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.