Mooie Alblasserwaard

Dat noemen wij met ons neus in de boter vallen. Net terug in Nederland en dan een prachtige zondag wanneer de polders op zijn mooist zijn. Twee zussen van Mart met partners en een neef met zijn gezin kampeerden in Giessenburg aan het mooie riviertje de Giessen. Wij zouden daar op de koffie gaan, het is vlakbij ons, aan de overkant van de Lek. Op het laatste moment besloten we om lekker op de fiets te gaan. Daar hadden we zeker geen spijt van, want oh jongens, wat is die Alblasserwaard nu mooi.


Na ons bezoekje hebben we een ruime terugweg genomen door dorpjes als Hardinxveld, Wijngaarden, Bleskensgraaf en daarna bij Streefkerk weer de Lekdijk op om bij Bergstoep de Lek weer over te steken, terug in de Krimpenerwaard. En dan zijn er mensen die Nederland druk en overvol vinden. Die hebben blijkbaar nog nooit de fiets of de benenwagen genomen en goed uit hun ogen gekeken. Dit was vandaag genieten met een grote G!
Reacties

Jeanne zei…
Ja, wat is het overal prachtig op dit moment! Mooie foto's van jullie fietstocht!
Elizabeth zei…
Wat leuk, jullie waren vlakbij! Giessenburg is heel mooi. Maar ook in de omgeving is nog veel moois te vinden en rust...
Bertiebo zei…
Het is gewoon overal fijn als de zon schijnt
Onliemie zei…
Heerlijke zondag was het... zelfs weer een beetje te warm. Want... nu is het morgen weer helemaal op! :-( Zeggen ze toch.
Wat wonen jullie ook mooi in Nederland... daar wil ik ook wel een keertje komen fietsen met ons fietsgroepje. Prachtige uitnodigende foto's!
En het kacheltje hebben jullie gisteravond vast niet moeten aansteken...Misschien morgen? ;-)
Marthy zei…
En wat fijn dat we prachtig weer hadden om van al dat moois te genieten.
Marthy zei…
Wat hebben we genoten van jouw Alblasserwaard, Elizabeth!
Marthy zei…
Helemaal waar, Bertie, de wereld ziet er dan een stuk mooier uit.
Marthy zei…
Kris, zowel de Alblasser- als de Krimpenerwaard zijn fietsgebieden bij uitstek. Rustige weggetjes , mooie oude boerderijen, hier en daar een theetuin....wat wil een mens nog meer.
Wieneke zei…
Wat leuk om foto's van de prachtige Alblasserwaard te zien. Ik heb daar erg goeie herinneringen aan, vooral in dit jaargetijde. Jullie (maar wij ook) boffen zeker met dat mooie weer. En het blijft zo nog even, geloof ik. Ik zeg: joechei het is weer mei!
Unknown zei…
Tjonge tjonge wat een mooie foto's zowel in NL als Frankrijk Fuji zeker?
Jan uit Perth zei…
Ansichtkaarten, Marthy, stuk voor stuk.....
Marthy zei…
Wat leuk dat jij de Alblasserwaard kent, Wieneke. Ja, en in dit jaargetijde is het daar eigenlijk het mooist.
Marthy zei…
Jaja, Fuji zeker. Hij bevalt prima, Roland, ook in gewicht. En je hebt gelijk gehad, in JPG voldoen de foto's uitstekend, zeker voor mijn blog.
Marthy zei…
Nederland is mooi, zeker de polders in het voorjaar, Jan.
Wat leuk om al die bekende plaatsen in je bericht tegen te komen: mijn vader kwam uit Hardinxveld. Dus een stukje jeugdsentiment! Ben je ook al bij Arie Boer langs geweest in Giessenburg? Dan rijden jullie straks zeker met een volle wagen weer terug naar Frankrijk!
Marthy zei…
Het was zondag, Annelies, dus Arie Boer was niet open. We reden er aan de andere kant van de Giessen voorbij. Ik ben er in het verleden al eens een paar keer geweest, wat een spullen heeft die man. Hier kan je echt wel spreken van een uitdragerij.
Ageeth Mooij zei…
Oh, wat mooi en lekker met het sausje zon!
Wieneke zei…
Ik heb 6 jaar in Papendrecht gewoond en wij fietsten toen nogal eens in de Alblasserwaard in het weekend. Het voordeel van veel verhuisd zijn is dat je aardig wat mooie stukken Nederland kent. ;-)
Marthy zei…
Ja, die zon maakt het af, Ageeth.
Mirjam zei…
Oh wat zijn er toch veel mooie plekken in ons land. En oh wat was het een heerlijk weer de afgelopen dagen. Wij wandelden gisteren in de Japanse Tuin van Landgoed Clingendael. Geen grote tuin, maar het landgoed zelf is ook niet mis. Ook daar was het genieten met een grote dikke G.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Ik ben weleens op Landgoed Clingendael geweest maar nog nooit in de Japanse Tuin. Ook eens doen. Dat zal zeker met een dag als gisteren genieten zijn geweest, Mirjam.
Vlimbouter zei…
Hé, wat leuk: foto's van de Lek. Ik ken die rivier enkel uit het liedje van kinderen voor kinderen toen mijn kids nog klein waren. Toen was de Lek in mijn hoofd een klein beekje, waar een jongetje met zijn vader naar toe fietste... Maar het blijkt een heuse mooie rivier. Heel mooie foto's maakte jij.
Marthy zei…
Wij wonen hier in de Krimpenerwaard zelfs tussen twee rivieren, de Lek en de IJssel. De Lek wordt druk bevaren met vrachtboten.
Marthy zei…
Maar, de foto's die jij ziet zijn niet van de Lek. Eentje van het riviertje de Giessen en van die andere vaart weet ik de naam niet. De Lek is echt nog groter.
Mirjam zei…
En ik heb nu al zin om een keer bij jou in de buurt te komen wandelen.
Heerlijk.
Marthy zei…
Gaan we in het najaar zeker doen, Mirjam.